The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: doktor, john, zoidberg

Doktor John Zoidberg

Jak oceniasz tą postać?
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
5%
 5%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
7
5%
 5%  [ 1 ]
8
22%
 22%  [ 4 ]
9
16%
 16%  [ 3 ]
10
50%
 50%  [ 9 ]
Głosowań: 18
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 10:31 pm   Doktor John Zoidberg

Głos: Billy West

Pochodzi z planety Decapod 10. Na Ziemię przybył, aby zostać bogatym i sławnym lekarzem,
niestety jego marzenia o sławie się nie spełniły i skończył jako pracownik Planet Express.
W okresie godowym jego rasa staje się bardzo agresywna, a po stosunku umierają
(nasz bohater na szczęście nie ma okazji tego doświadczyć :wink: ).
Typowy błazen. Największą głupotą jaką popełnił było zjedzenie flagi Ziemi.
Jego wujkiem jest słynny niegdyś komik, Harold Zoid.

Zoidberg.jpg
Plik ściągnięto 1346 raz(y) 15.15 KB

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 5:15 pm   

9/10: podoba mi się sposób rozumowania, jeśli chodzi o ludzi :mrgreen:

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Nitrol  
Lisa

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 9:19 pm   

10/10 xD powala śmiechem już od pierwszego odcinka w którym jest czyli drugiego :D
"Zoidberg -Otwórz usta i spójrzmy na ten mózg.
Fry -(otwiera usta)
Z -Nie, nie, nie te usta.
F -Mam tylko te.
Z -Naprawdę?
F -Jest tu gdzieś ludzki lekarz?
Z -Młoda damo, Jestem specjalistą od ludzi."
:lol2:

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 1:36 pm   

Jako, że skomentowałem i oceniłem już wszystkie odcinki Futuramy to teraz biorę się za ocenianie i komentowanie postaci, a zacznę od mojego niekwestionowanego numeru 1 czyli Zoidberga! :mrgreen:

No więc bezapelacyjnie stawiam 10/10 :D

Ten gościu jest po prostu rozbrajający i bezkonkurencyjny... chociaż nie. Był bezkonkurencyjny, ale ostatnio dogania go Profesor Farnsworth który również mnie zaczął rozbrajać podobnie jak Zoidberg choć dopiero od niedawna. :P Ale i tak jak narazie niewielką przewagę ma jeszcze Zoidberg. :P

No więc co w nim tak uwielbiam - po prostu wszystko! :D Jego wygląd, głos, głupkowaty humor i sposób bycia, śmieszne teksty chęć przypodobania się innym, zwrócenia na siebie uwagi, chociaż i tak wszyscy go olewają(ach co za ironia :mrgreen: ), to jak się pojawia gdzieś nagle i znienacka oraz to jak śmiesznie ucieka i robi przy tym to swoje "Wub Wub Wub". Czasem jeszcze fajnie jest jak pluje atramentem(czy co to tam jest) tylko, że rzadko to robi. :P

Chociaż tak naprawdę to Zoidberg wg mnie zaczął się rozkręcać gdzieś dopiero w drugiej połowie 2. sezonu. Wcześniej to był jakiś taki inny, bardziej sztywny i trochę mniej rzucający się w oczy, chociaż też na swój sposób śmieszny, ale dla mnie to jeszcze nie był ten sam Zoidberg którego znałem z późniejszych sezonów(tych po pierwszym).

Wszystkich śmiesznych scen z jego udziałem raczej nie pamiętam(on jest tak rozbrajający, że wszystkich jego wygłupów i tekstów zapamiętać się raczej nie da :lol: ), ale kilka z nich które szczególnie zapadły mi w pamięci to wymienię:

+Gdy w swoim pierwszym odcinku(a drugim wogóle) kazał otworzyć Fry'owi jego drugie usta, oraz jak nazwał go panienką
+Końcowa scena odcinka [01x06] A Fishful Of Dollars, gdy jako jedyny z załogi poza Fry'em lubi jego sardele i wszystkie z nich naraz pożera a potem prosi o więcej, a jak Fry mówi, że już nie ma to się z grozą w oczach na niego rzuca i dalej powtarza 'WIĂŠCEJ WIĂŠCEJ WIĂŠCEJ!" a później jest na niego zbliżenie na ekranie
+Gdy w odcinku [02x16] Deep South załoga łowi ryby ze statku i Leela wyławia Zoidberga z butem to pyta się go czy on łowi buty, a on mówi, że je zjada :mrgreen:
+Gdy w odcinku [03x09] Bird-Bot of Ice Catraz Bender jako tymczasowy kapitan statku wydaje mu jakieś polecenie a ten się wydziera: "NIE KRZYCZ NA MNIE!" a potem zaczyna ryczeć oraz jak w tym samym odcinku wyżera resztki pizzy z podłogi(o to też wprost uwielbiam jak wyżera skądś resztki jedzenia oraz ogólnie jak się czasem rzuca na jedzenie :mrgreen: )
+Gdy w odcinku [03x14] Time keeps on Slippin' wszyscy go olali gdy miał urodziny, a zaledwie dzień wcześniej ktoś inny z załogi miał huczne urodziny
+Gdy w odcinku [04x01] Roswell That Ends Well rzucił się na żarcie gdy mu powiedziano, że jest darmowe, oraz jak robiono mu autopsję
+Gdy w odcinku [04x03] Anthology Of Interest II jak znalazł się w grze Pac-Man zaczął pożerać te kulki w labiryncie i mówił przy tym "Waga Waga Waga"
+Gdy w odcinku [04x06] When The Buggalo Roam nadużywał gościnności rodziców Amy na ich ranczu i jak ich za każdym razem wkurzał i jak go w końcu na końcu wyrzucili :mrgreen:
+Gdy w odcinku [04x08] Godfellas Profesor powiedział: "Smród Bendera jest mało intensywny i jest zakłócany przez lokalne źródła" to Zoidberg odkrzyczał z radością: "HURRA!! Nareszcie ktoś zwraca na mnie uwagę!"
+Gdy w odcinku [05x05] Kif Gets Up Bit A Notch(nie wiem czy zapisałem poprawnie ten tytuł[/b] jak Kif miał rodzić i słychać było płacz dziecka to wszyscy myśleli, że to jego dziecko i że poród się zaczął, a to był płacz Zoidberga :lol2:
+Gdy w odcinku [05x07] Teenage Mutant Leela Hurdless odmładzając się przechodził przez wszystkie stadia larwalne, a najlepsze to było jak zamienił się w pijawkę, wbił się w klatę Profesora i zaczął mu wyssywać krew
+Gdy w odcinku [05x13] Bend Her zaczęli mu wszyscy rzucać jakieś odpadki, a on je łapał ustami jak piesek i prosił o więcej(w psiej pozycji oczywiście)
+Gdy w odcinku [05x15] Bender Should Not Be Allowed On TV nagle znikąd się pojawił na nieprzyzwoitej imprezie Dwighta i Quberta i głównie za niego ochrzanili dzieciaków Profesor i Hermes: "Co to za impreza?! I co tu robi Zoidberg?!" oraz gdy Profesor mierzył go tzw. fajnometrem(by sprawdzić czy imprezowicze są dość fajni by takie imprezy urządzać) to przy nim urządzenie wskazało 'zero'. :mrgreen:

No wymieniłem co się da. Tych śmieszntych scen z pewnością było więcej, ale nie jestem w stanie sobie ich przypomnieć, a poza tym nie ma sensu chyba wypisywać wszystkich. :P

Ale zauważyłem też jedną ciekawą rzecz, a mianowicie taką, iż wolę gdy Zoidberg odgrywa jakąś poboczną/drugorzędną rolę niż główną, bo wtedy jest znacznie śmieszniejszy, a jak gra główną rolę to już mnie jakoś tak nie rusza. Podobnie było kiedyś z moją ulubioną postacią z Simpsonów czyli Lisą - też wolałem odcinki w których grała jakąś poboczną rolę, niż gdy grała główną.
Ale nie wiem z czego to coś wynika...

Dodam jeszcze na zakończenie taką ciekawostkę, że mam w realu takiego jednego kumpla, niemalże w całości podobnego do Zoidberga! :mrgreen: No co prawda nie jest homarem i nie robi 'Wub Wub Wub' czy też 'Waga Waga Waga', no ale:
+Ma podobny stopień naukowy co Zoidberg, tzn. prawie - narazie jest jeszcze doktorantem, ale już niedługo powinien zrobić doktorat i być w pełni doktorem
+Może nie jest lekarzem ani chirurgiem, ale specjalizuje się we w miarę podobnej dziedzinie co Zoidberg a mianowicie to w chemii organicznej
+Ma podobne poczucie humoru i sposób bycia, oraz podobny wyraz twarzy, ale w przeciwieństwie do Zoidberga jest dzięki temu właśnie lubiany i popularny. Jest zawsze tzw. duszą towarzystwa w przeciwieństwie do prawdziwego Zoidberga, który ciągle ma pecha i wszyscy go olewają za to wszystko. :lol:
+Też potrafi walić śmieszne i głupkowate teksty tak jak Zoibderg, ale niestety nie jestem w stanie podać przykładów, bo wszystkie są tak rozbrajające, że nie szybko je zapominam :mrgreen: Ale odziwo wszyscy go za to uwielbiają(w przeciwieństwie do prawdziwego Zoidberga ;) )
+W podobny sposób reaguje i rzuca się na jedzenie... no może nie do końca(nie rzuca się na resztki jedzenia :P ), ale reaguje z bardzo dużym i podobnym entuzjazmem i robi przy tym wytrzesz oczu i mu szczęka do tego opada

Zawsze gdy go widzę to go ciągle z Zoidbergiem jakoś identyfikuję i utożsamiam. Dla mnie jest jak Zoidberg w ludzkiej skórze. :mrgreen: Nieraz mylnie zdarza mi się do niego zwracać per Zoidberg zamiast per Michał, albo 'cześć Zoidberg' zamiast 'cześć Michał' i w towarzystwie też zdarza mi się o nim powiedzieć 'Zoidberg' zamiast 'Michał'. :lol:

Michalson  
Profesor

Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 3:16 pm   

W sumie Shaggy napisał już wszystko, co było do napisania. Również kocham jego absurdalne teksty. Zawsze rozbraja mnie też jego znajomość anatomii człowieka, i plakat w jego gabinecie, powieszony do góry nogami :)

10/10, zdecydowanie.

D'oh!

Asdark  
Marge

Wysłany: Nie Lip 05, 2009 1:08 pm   

Genialność tej postaci wiąże się głównie z niewiedzą na temat biologii ludzkiego organizmu, którą dysponuje Zoidberg.

Plus za niesmaczny styl rozrodu oraz chodzenie bokiem z wyjątkowym okrzykiem: uuuuUuuUuUuU...

Postać tak żałosna, że aż śmieszna :D

Jacob  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 27, 2009 9:34 pm   

Dobra postać! Nie zawsze go lubiłem, ale teraz bardzo go lubię. Jego niewiedza właśnie sprawia, że jest tak dobrą postacią. Nie jest ideałem Futuramy. :P 9/10

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pią Sty 15, 2010 9:38 am   

Swoją drogą Hermes musi go nie lubić. Świetna scena jak statek rozwala dach, a Hermes do Zoidberga - to pójdzie z twojej wypłaty :)

w ogóle genialna postać!

Hycelk  
Maggie

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 7:22 pm   

Co tu dużo pisać po prostu go uwielbiam!!! :jupi:

XiaoNuhai  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 6:17 pm   

10/10 urokliwa postać, chociaż bezsensowna postać :3...

*AND ME, ZOIDBERG!*

The Simpsons: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 7:45 pm   

XiaoNuhai, jeszcze nie doszlaj do ostatniego sezonu, postac ma wiecej sensu niz moznaby pomyslec ;)

XiaoNuhai  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 8:13 pm   

ZMarchewa, kurcze, zaciekawiłeś mnie do tego stopnia(dr. Zoidberg zyska sens x3) że dzisiaj rzucę się na ostatni sezon!

The Simpsons: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Odpowiedz do tematu