Myślałem, że od dawna wszystkim wiadomo, że Simpsonowie: Wersja kinowa jest na liście zapowiedzi Imperial CinePix. Premiera 12 lutego, w cenie 59,90 zł, przy czym można znaleźć w sklepach internetowych oferty o 10 zł tańsze.
Na stronie Imperial CinePix nadal figuruje jako "wkrótce na DVD" i pod podaną przeze mnie datą premiery.
Poza tym byłem dzisiaj w MediaMarkt i przy okazji spytałem o Simpsonów i nawet nie wiedzieli pod jaką ceną będą sprzedawać.
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 1:46 pm
Warto było czekać! Nareszcie będziemy mogli obejrzeć The Simpsons Movie w domowym zaciszu... Kto nie ma kasy, ma pecha (nie chce tu nikogo obrażać) 59,90 to nie tak dużo (mam zaoszczędzone 260,23 ), sporo ludzi na pewno to kupi.
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 3:16 pm
paranoja, że musimy tyle czekać! oglądałem już w grudniu wydanie angielskie. 1 listopada w trakcie lotu z pekinu oglądałem film w wersji dvd z polskim dubbingiem ( był to mój 4 seans, więc sobie pozwoliłem na dubbing )
więc ja się pytam! dlaczego dopiero w lutym?!?
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 3:20 pm
Mokujin8 napisał/a:
więc ja się pytam! dlaczego dopiero w lutym?!?
Wyluzuj! Ważne że go w ogóle zobaczysz na DVD. Choć ja myślałem jednak że wyjdzie w styczniu... A czynników powodujących opóźniania się premiery jest wieele.
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 4:26 pm
ArtAnonim napisał/a:
A czynników powodujących opóźniania się premiery jest wieele.
z chęcią przeczytałbym choćby 3 sensowne..
nie rozumiem, dlaczego musimy mieć takie tyły względem zachodu
nie jest to kwestia "wyrobienia się" na pewno, bo przerobienie nawet gotowego wydania dvd z ang na pl nie jest wielkim wyzwaniem..
ArtAnonim napisał/a:
Ważne że go w ogóle zobaczysz na DVD.
jak już pisałem, widziałem dzięki wydaniu angielskiemu i "uprzejmości" Lufthansy.
co do polskiego wydania, to dlaczego miałoby nie wyjść? nikt nam łaski nie robi, że wydaje dvd. przecież im tylko o wpływ ze sprzedaży chodzi. myślę, że gdyby polski producent miał na uwadze "dobre samopoczucie" fanów, zrobiłby nam prezent na gwiazdkę.
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 4:34 pm
Mokujin8 napisał/a:
1. Niepotrzebne za bardzo dodatki specjalne
2. Zatrudnienie ludzi do stworzenia menu do DVD
3. Czynniki takie jak np. żałoby narodowe (nie mówię, że gdzieś takie były, daje tylko przykład)
4. Protesty tworzących wersje DVD (patrz nawias wyżej)
5. Tworzenie reklam i necie i w tv
Pięć takich ci starczy :
3. Czynniki takie jak np. żałoby narodowe (nie mówię, że gdzieś takie były, daje tylko przykład)
Pięć takich ci starczy :
Bez urazy, ale odpowiedź strasznie głupia. Mówimy o realnych powodach, a nie jakichś wyimaginowanych. Równie dobrze mógłbym napisać, że żona prezesa rodziła i nie zgodziła się na szybkie wydanie. Dla mnie realnym powodem było by np.:
1. Taka umowa z Foxem
2. Brak środków finansowych na wydanie
itp.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 5:18 pm
mgr_rybak napisał/a:
ArtAnonim napisał/a:
Mokujin8 napisał/a:
1. Niepotrzebne za bardzo dodatki specjalne
2. Zatrudnienie ludzi do stworzenia menu do DVD
Pięć takich ci starczy :
Bez urazy, ale odpowiedź strasznie głupia. Mówimy o realnych powodach, a nie jakichś wyimaginowanych. Równie dobrze mógłbym napisać, że żona prezesa rodziła i nie zgodziła się na szybkie wydanie. Dla mnie realnym powodem było by np.:
1. Taka umowa z Foxem
2. Brak środków finansowych na wydanie
itp.
zgadzam się z mgr_rybak'iem..
takie uzasadnienie jestem w stanie zrozumieć (mówię o 2 przykładach mgr_rybak'a
jednak, dopóki producent nie wypowie się w tej kwestii, nadal pozostanę "rozgoryczony"
(wysłałem im maila, ale wątpię, żeby odpisali..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum