The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: emo, emocore, screamo

emo, emocore, screamo
Autor Wiadomość
maciek14  
Marge

Wysłany: Sro Lut 20, 2008 5:51 pm   emo, emocore, screamo

no wlasnie czy ktos slucha tych gatunkow? Dla obalenia stereotypów nie są to zespoły typu:30 seconds to mars, My Chemical Romance czy Fall Out Boy.
Oto kilka zespołów grających muzyke emo, emocore lub screamo :
emo:
Sunny Day Real Estate
Moss Icon
Wow! Owls!
screamo:
Heaven In Her Arms
A Company of Heroes
Suis La Lune
jak ktos nie sluchal to moze sie spodoba:)
EDYTOWALEM POST BO NIEDAWNO CHYBA SIE NIE POCHWALILEM ROZPOZNAWANIEM GATUNKOWxD
Ostatnio zmieniony przez maciek14 Pon Sie 25, 2008 10:11 pm, w całości zmieniany 1 raz  

heima  
Maggie

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 1:40 am   

niektórzy, co gorsza, kojarzą emo z Tokio Hotel czy Blog27;))

trochę słucham, ale zwykłego emo lub coś co pod nie podchodzi, na pewno nie screamo czy inne hardcore'y;)

The Appleseed Cast - mam ich płyty, byłem na koncercie, rewelacja!
the Gentle act incident - dośc młody szwedzki zespół, też mam płytkę, chociaż narazie tylko takiego maxisingla wydali, byłem na koncercie, a nawet i dwóch;)
Sunny Day Real Estate - dla mnie ich płyty są wyznacznikiem prawdziwej muzyki emo
Mineral

z polskich zespołów to przede wszystkim Hariasen i to nie dlatego, że podczas OFF Festiwalu w Mysłowicach piłem z wokalistą piwo, lol:))
Blue Raincoat - zmienili chyba teraz trochę brzmienie, wydali w ubiegłym roku aż 2 płyty i jakoś nie miałem czasu na zapoznanie się z nimi, za to ich pierwsza płyta "Small Town Addiction" jest genialna.
Setting The Woods On Fire! - za kilka dni wybieram się na koncert , jak narazie ich nie słyszałem, wiec się nie wypowiadam;)

branoc!:)

maciek14  
Marge

Wysłany: Czw Lut 21, 2008 4:17 pm   

fajnie wiedziec ze ktos sie troche tym interesuje tez lubie sunny day real estate ale ja lubie emocore xD

Michał  
Maggie

Wysłany: Czw Maj 22, 2008 6:49 pm   

Patrząc na ten temat myślałem, że zwariuję i chyba tak się stało. Po pierwsze "Bring Me The Horizon" to nie emo, emocore, czy scremo... jeżeli byście się chociaż krzty tym interesowali to jest tzw. deathcore. Nie bierzcie tego do siebie, ale emo jest SUX!
Zainteresujcie się lepiej troche podstawami, a mianowicie hardcore, hardcore punk, albo sceną metalową: heavy metal, death metal, thrash metal, black metal, ewentualnie metalcore, ale jak już macie zlansowane mózgi to może grindcore, deathcore. Nie chce Was w żadnym wypadku obrazić, ale interesuje się tą muzyką od 11 roku życia, a aktualnie również gram w kapeli i trochę znam się na rzeczy... Jeżeli kogoś uraziłem tą wypowiedzią to z góry przepraszam...

bakałarz  
Marge

Wysłany: Czw Maj 22, 2008 9:54 pm   

Mnie nie obraziles tym postem ale zrozum, ze nie chodzi o to czy sie ktos na muzyce zna czy nie. Chodzi o to ze slucha tego, co mu sie podoba i mysle ze nie ma co narzucac komus swoich gustow muzycznych.

PS: Tez nie lubie emo i pochodnych ale szanuje gust innych.

Muad'Dib  
Maggie

Wysłany: Sob Maj 24, 2008 5:03 pm   

Mhm, ludzie nie wiedzą co to emocore i wymyślają jakieś defkory i metalkory.

Emocore to pochodna hardcore, a screamo to odmiana emocore. Lubię takie zespoły jak francuska L'homme Puma, Pax Cecilia, czy hardcore'owo zalatujący Comeback Kid, Odszukać Listopad, czy K2.

maciek14  
Marge

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 10:02 pm   

Michał napisał/a:
Patrząc na ten temat myślałem, że zwariuję i chyba tak się stało. Po pierwsze "Bring Me The Horizon" to nie emo, emocore, czy scremo... jeżeli byście się chociaż krzty tym interesowali to jest tzw. deathcore. Nie bierzcie tego do siebie, ale emo jest SUX!
Zainteresujcie się lepiej troche podstawami, a mianowicie hardcore, hardcore punk, albo sceną metalową: heavy metal, death metal, thrash metal, black metal, ewentualnie metalcore, ale jak już macie zlansowane mózgi to może grindcore, deathcore. Nie chce Was w żadnym wypadku obrazić, ale interesuje się tą muzyką od 11 roku życia, a aktualnie również gram w kapeli i trochę znam się na rzeczy... Jeżeli kogoś uraziłem tą wypowiedzią to z góry przepraszam...

Wiem przepraszam;< wtedy jeszcze niezbyt duzo o tym wiedzialem i przyznaje sie do bledow , nie potrafilem jeszcze dokladnie tego rozoznic ale juz wiem ze te grupy co wymienilem to w duzej mierze post-hardcore/hardcore a z bring me the horizon to rzeczywiscie dalem plame na calego;x Michał lubisz grindcore?*__* kill the client rlz!xD i jeszcze z takiego goregrindu to polecam carcass chociarz nowsze piosenki to juz melodyczny black metal

emofobia  
Lisa

Wysłany: Sob Sty 17, 2009 1:20 pm   

screamo jeszcze, ale te wszystkie emo, emo hardcore itepe absolutnie mi się nie podobają :>

Koobo?  
Maggie

Wysłany: Nie Sie 30, 2009 2:08 pm   

nie cierpie dzieci EMOł i tej okropnej subkultury
tną się żyletkami , niewyżyte emo/cjonalnie dzieciaki
:( :?
EMOł NIE !

pqlamz  
Bart

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 8:56 pm   

Kooboś napisał/a:
nie cierpie dzieci EMOł i tej okropnej subkultury
tną się żyletkami , niewyżyte emo/cjonalnie dzieciaki
:( :?
EMOł NIE !

W tym temacie chodzi o muzykę emo :roll:

Jeśli chodzi o temat to ja słuchałem kiedyś Alesany i Saetii chociaż nie za bardzo mi przypadły do gustu, ostatnio dużo słucham Fugazi, chociaż nie wiem czy twórczość tego zespołu można podciągnąć pod emo ;)

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Pon Sie 31, 2009 11:24 pm   

lubię sobie czasem obadać jakieś screamo, ale to wszystko z rzeczy związanych z emo jakie jestem w stanie zaakceptować.

Odpowiedz do tematu