The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: fat, tony

Fat Tony

Jak oceniasz t? posta
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
2%
 2%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5
2%
 2%  [ 1 ]
6
2%
 2%  [ 1 ]
7
10%
 10%  [ 4 ]
8
21%
 21%  [ 8 ]
9
27%
 27%  [ 10 ]
10
32%
 32%  [ 12 ]
Głosowań: 37
Wszystkich Głosów: 37

Autor Wiadomość
Uncle Sam  
Grampa

Wysłany: Pon Mar 19, 2007 10:21 pm   Fat Tony

Głos: Joe Mantegna

Prawdziwe imię Grubego Tony'ego to Marion Anthony D'Amico. Jest Ojcem Chrzestnym mafii w Springfield. Ma włoskie korzenie. Ma 51 lat. Jest wdowcem po żonie Anne Marie, ma syna Michaela. Wszędzie towarzyszy mu obstawa: Joey, Legs i Louie. Gruby Tony dobrze gra na skrzypcach. Jego ulubiony film to: Boskie sekrety siostrzanego stowarzyszenia Ya-Ya. Kwatera Główna Springfieldzkiej mafii mieści się w Prawnym Klubie Towarzyskim Biznesmenów (Legitimate Businessman's Social Club), a czasami spotykają się we włoskiej restauracji Luigi's Risotto w Little Italy.

Wzorowany na:
-Joey Zaza (Joe Mantegna) z filmu "The Godfather: Part III" -"Ojciec chrzestny III".
-Don Corleone (Marlon Brando) z filmu "The Godfather" - "Ojciec chrzestny".
-James Conway (Robert De Niro) z filmu "Goodfellas" - "Chłopcy z ferajny".
-Fat Tony (Vinny Pastore) w filmie z 1999 r "Backstreet Dreams" - "Zaułek marzeń".
-Jest prawdziwy gangster o pseudo Fat Tony - Anthony Salerno.

Tony pojawił się między innymi w odcinkach:
:arrow: [03x04] Bart the Murderer Gruby Tony zatrudnia Barta jako barmana i człowieka od wszystkiego w kryjówce mafii Prawnym Klubie Towarzyskim Biznesmenów (Legitimate Businessman's Social Club).
:arrow: [12x18] Trilogy of Error Gruby Tony sprzedaje nielegalne fajerwerki, trzyma je w jaskini. Bart i Milhouse zostają wysłani przez komisarza Wigguma, aby zyskać nagranie Tony'ego przyznającego się, ale Tony dowiaduje się, że Bart ma mikrofon i chce ich zabić. Bart z Milhousem uciekają i ratuje ich robot Lisy rzucony przez Marge, który zostaje przeciążony i zapala fajerwerki.
:arrow: [13x22] Poppa's Got a Brand New Badge Homer zakłada firmę ochroniarską, ale zadziera z mafią i prawie zostaje zabity w gangsterskim stylu, gdyby nie interwencja Maggie
:arrow: [18x01] The Mook, the Chef, the Wife, and Her Homer Bart odkrywa, że Gruby Tony siłą wypędził McDonald's i Burger King z Springfield, żeby Krusty Burger miało monopol fast foodowy. Odcinek odkrywa także, że żona Grubego Tony'ego - Anne Marie umarła z naturalnej przyczyny oraz że Tony omal nie zabił komisarza Wigguma.

nieniek1
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 22, 2007 8:36 pm   

Super Postać!...
Fajny autorzy mieli pomysł aby zrobić jakiegoś bohatera na pierwowzór Don Carleone z Ojca Chrzestnego. Restauracja w Little Italy równierz z filmu.

blawatek
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 10:51 pm   

fat tony jest genialny, zwłaszcza jak gada z marge :) ("anne marie nie żyje. co niedziela przynoszę jej kwiaty na grób" "och,kwiaty w każdą niedzielę!") :D

skalpel  
Homer

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 5:49 pm   

8/10

Moim zdaniem to świetna postać. Taki mafioso dodaje klimatu :mrgreen:

Michalson  
Profesor

Wysłany: Nie Sie 12, 2007 7:50 pm   

widzialem tylko dwa odcinki z jego udziałem, ale ten temat mnie "zmotywował" i mam już kolejne dwa :) zaraz będę oglądał :)

D'oh!

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 11:04 pm   

Występuje zbyt rzadko by móc wystawić trafna ocenę. Podobnie jak Quimby zawsze wywinie sie z wszelkich opresji. Za te odcinki, które obejrzałem dotychczas z jego udziałem wystawiam ocenę 6/10. Obejrzę więcej może ocena będzie inna

malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 1:14 pm   

Oryginalna postać ;) mało takich w serialu. 8/10

Vaniliene  
Maggie

Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 9:31 pm   

8/10
Dobre było w odcinku [18x01] The Mook, the Chef, the Wife, and Her Homer "Pamiętaj synu,że dzielna WCHODZI w dzielnik"

www.ozzy.4.pl

Krawat  
Lisa

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 7:20 pm   

Postać jest zabójcza :lol:
Podobało mi się jak odwoził do szkoły syna zabierając po drodze Barta, Lisę, Nelsona i inne dzieciaki. Wszystkie robiły w gacie :lol:
Daję 9/10 było by bardzo szkoda gdyby nie było go w Springfield.

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Czw Gru 13, 2007 2:49 pm   

Nie wiem zasługuje na dobrą ocenę:
Na plus:
+ Nawiązanie do "Ojca Chrzestnego"
+ Postawa wobec policji
+ Gra na skrzypcach (no proszę! Myślałem że mafiosi umieją robić symfonie tylko z pistoletów i innej broni :) )
Na minus:
- Rzadko się pokazuje (a szkoda :( )
- Jego obstawa (nie może iść gdzieś sam?)

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Gru 19, 2007 10:22 am   

7/10

Dla mnie postać bardzo fajna, dużo wnosi do serialu :) Choć nie jest on jakąś wybitną dla mnie postacią :P
Może i ten gość nie jest śmieszny, no ale gdy występuje to nie mogę narzekać że nic się nie dzieje :) Zawsze przy jego udziale jest jakiś dreszczyk emocji :D Na początku narzekałem że za mało go jest w serialu ale teraz jak dla mnie występuje dość często i taka częstotliwość mi w sumie wystarcza :) Poza tym ze wszystkim złoczyńców Springfield lubię go zdecydowanie bardziej od Snake'a którego jakoś nie trawię i który czasem mnie wnerwia.
Podoba mi się też to że tak jakby do wszystkiego podchodzi z takim dziwnym spokojem, co wnioskuję zawsze po jego głosie - zawsze mówi bardzo spokojnie i nigdy się nie wydziera. No i też odnoszę wrażenie jakby niczego się chyba nie bał...
Bardzo lubię też gości z jego obstawy a zwłaszcza tego gostka z kędziorkami dubbingowanego chyba przez Dana Castellanetę :lol: Bawi mnie jego głos i to że czasem czymś się ośmieszy :lol:
A że Fat Tony ciągle pojawia się z tą swoją obstawą to mnie to aż tak bardzo nie przeszkadza tak jak ArtAnonimowi :P Ba ja jakoś zanim on to napisał to nie zwracałem zbytnio uwagi na to z kim się on w serialu pokazuje... :P Ale jednakże były też takie momenty w których był sam :P

Frank  
Maggie

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 6:52 pm   

Wydaje mi się że należy jeszcze dopisać "Anthonego Soprano" jako wzór do postaci Grubego Tonego - widać to w wielu odcinkach np. wtedy jak mówi że pracuje w Zarządzaniu Odpadami - tak samo jak bohater Rodziny Soprano.

A sama postać jak dla mnie świetna ;) .

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sob Lut 23, 2008 8:50 pm   

Frank, raczej na odwrót. Simpsonowie powstali ładnych parę lat przed ,,Rodziną Soprano"

Kape  
Bart

Wysłany: Nie Maj 18, 2008 8:50 am   

Super postać. Lubię, jak udaje takie niewiniątko, chodżby jak wali z całej siły Burmistrza, podchodzi Homer, a on na to "What? What did I do?"(chyba tak bo pamiętam ze słuchu), co po polsku znaczy "Co? Co ja zrobiłem?" :lol:

Ode mnie postać otrzmuje 9/10.

rogercieslar
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 18, 2008 9:09 am   

8/10.
kocham tego mafiosa jest
super.
chce jego zonę martwa
jego dzieci i kota.
ej skąd mamy wiedzieć ze burmistrz ma kota.

Odpowiedz do tematu