Wysłany: Sob Sty 06, 2007 7:30 pm Film The Simpsons - z dubbingiem czy z napisami
ANKIETA
Niedawno na stopklatce pojawiła się ankieta z pytaniem "Czy wersja kinowa „Simpsonów” powinna być w Polsce dubbingowana?". Uznałem, że warto u nas zrobić taką ankietę, bo tamta jest do niczego (można głosować ile razy się chce).
Wiem, że temat już był poruszany, ale dobrze by było pokazać dystrybutorom, czego oczekują fani .
Tak więc głosujcie!
Ostatnio zmieniony przez And-or Czw Sty 25, 2007 6:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
srj [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 10:11 pm
zdecydowanie nie! nie wyobrazam sobie tego;/
ale najprawdopodobniej bez dubbingu bedzie w paru wiekszych miastach moze..bo jak to przy kreskowce beda nastawiali sie na mlodszych widzow niestety..;/ tlumaczenie tez bedzie kiepawe,zobaczycie;)
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 2:39 am
Ty, Ty
KrzaQ [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 2:40 am
nie wyobrażam sobie dubbingu.
z drugiej strony np shrek wyszedl znakomicie
jak zrobią 2 różne wersje (dubbing/napisy) to zarobia wiecej kasy bo np ja pojde na obie ;P
Moim zdaniem zdubbingowanie The Simpsons to bylby ogromny blad poroducenta rownoznaczny ze strzeleniem samoboja. Nie poprawia sie czegos co jest doskonale zreszta jaki polski aktor moglby urzyczyc glosu Homerowi.
chyba ich pogięło! nie dość że człowiek nie może sobie obejrzeć bez dubbingu takich filmów jak Eragon, Harry Potter, to jeszcze chcieliby zrobić dubbing do Simpsonow. toż to skandal!
po prostu sobie nie wyobrazam. jak zrobia z dubbingiem to na pewno moja noga nie postanie w kinie. zreszta to nie jest film dla dzieci i niech sobie te matoły wreszcie to uświadomią. zreszta chyba 12 latek potrafi w końcu czytac no nie? bo w ogóle sztuka czytania zanika w naszym społeczeństwie!
hamtaro [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 4:02 pm
Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Jak to tak można pomyśleć, żeby zrobić dubbing the simpsons. Czytanie napisów i oglądanie simpsonów, weszło mi w nawyk. Po za tym dubbing? To śmieszne i żałosne, już wiem jak by to wyglądało. Maksymalnie mógłby być lektor, bo za czasów FoxKids, nie było źle, jak puszczali. Ale i tak napisy i tylko napisy chce widzieć na ekranie. Powinni zrobić ten film od lat 10. Bo teraz każda rodzina myśli, że jak coś jest animowanego to tylko dla dzieci!
srj [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 4:12 pm
hamtaro napisał/a:
Powinni zrobić ten film od lat 10. Bo teraz każda rodzina myśli, że jak coś jest animowanego to tylko dla dzieci!
ja mysle ze granica wieku powinna byc nawet wyzsza-ok 13 lat..zreszta film bedzie pewnie "ulagodzony" a nie jak serial,czego sie obawiam;/
moze z biegiem czasu jak juz oficjalnie ebdzie planowany dubbing,wkroczymy z jakas petycja?;)
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 9:33 pm
Cytat:
nieco ostrzejszy?
Chodzi o jezyk, beda mocniej klęli. Zreszta widzieliśmy to już w jednym z fragmentów filmu, które pokazali. Doktor Hibbert mówi "you son of a bitch". Niezbyt mi sie to podoba, ale to moze wyjsc nam na plus, bo dystrybutorzy dzieki temu film na pewno nie bedzie b.o. a wtedy moze i z dubbingu zrezygnuja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum