Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 11:51 pm Firefox 3 - bicie rekordu guinessa
mam już firefox'a 3 rc2 i muszę przyznać, że jest świetny
do końca miesiąca planowany jest start wersji finalnej i znalazłem taką oto ciekawostkę:
http://www.spreadfirefox.com/pl/worldrecord
"Dzień pobierania
Brzmi nieźle, prawda? Jedyne, co musisz zrobić, aby pomóc nam pobić rekord w liczbie pobrań programu komputerowego w ciągu 24 godzin, to pobrać Firefoksa 3 podczas Dnia Pobierania - nic więcej. Nie prosimy Cię o połknięcie miecza ani o utrzymanie 30 łyżeczek na twarzy, choć oczywiście byłoby super, gdyby Ci się udało."
Przy okazji, oficjalna data wydania Firefoksa 3 zostanie niedługo tutaj podana, więc nie zapomnij zajrzeć wkrótce z powrotem! Dołącz do naszej społeczności deklarując udział.
do tego mapka, z której można odczytać, że polska jest na drugim miejscu państw pod względem ilości złożonych deklaracji.
no proszę, tylko usa nas prześcignęło jak dotąd
ja już się zapisałem, zachęcam i was
ja mialem raz firefoxa i lapal mi pelno wirusow i innych syfow.. nie polecam
Argument normalnie nie do pobicia... IE pewnie nic Ci nie łapie. To czy złapiesz wirusa czy nie, nie zależy od przeglądarki tylko od antywirusa i firewalla.
Firefox najlepsza przeglądarką na dziś jest ja śmigam na dwójce cały czas i czekam aż wyjdzie pełna trójka bety nie sciągam narazie a w bicie rekordu też się wpisałem
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 5:51 pm
Firefox IMHO to jedna z najlepszych przeglądarek, od groma przydatnych opcji plus niezłe zabezpieczenia (o niebo lepsze niż IE :p ). Na razie działam na 2, ale jak wyjdzie pełna 3 to pewnie zassam
Ale inicjatywa z pobijaniem rekordu Guinnessa jak dla mnie mało ciekawa. I co komu z tego przyjdzie? Jedynie trochę reklamy dla twórców tylko po co skoro firefox jest produktem niekomercyjnym jeśli się nie mylę.
Co do deklaracji, to ciekawe ze np. Chiny nie mają większej ilości, skoro kraj o wiele większy i o wieeele bardziej zaludniony. Nawet jakby mały odsetek używał ff to powinno być więcej niż w Polsce...
Ale inicjatywa z pobijaniem rekordu Guinnessa jak dla mnie mało ciekawa. I co komu z tego przyjdzie? Jedynie trochę reklamy dla twórców tylko po co skoro firefox jest produktem niekomercyjnym jeśli się nie mylę.
Tworzy go fundacja. Z czegoś musi się utrzymywać, a za rekordy płacą kasę.
Ja na firefoxie się przekonałem że najlepszy jest status quo. Chciałem zainstalować foxa to przy instalacji jakieś opcje pozmieniałem i mi windowsa wychrzaniło w kosmos i musiałem reinstal systemu robić . Od tej pory już z ff nie eksperymentuję...
Ja na firefoxie się przekonałem że najlepszy jest status quo. Chciałem zainstalować foxa to przy instalacji jakieś opcje pozmieniałem i mi windowsa wychrzaniło w kosmos i musiałem reinstal systemu robić . Od tej pory już z ff nie eksperymentuję...
Opcje przy instalacji FF "zepsuły" system? To jakiś żart.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum