The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: grupa, komiks, komiksy, tlumaczaca, tlumaczenie

Grupa tłumacząca.
Autor Wiadomość
XiaoNuhai  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 4:46 pm   Grupa tłumacząca.

otóż jestem bardzo świeżą krwią tu na forum, ale myślę że mnie nie zjecie jak wyjdę z inicjatywą. otóż, jak widać tutaj, jest obecnych kilka epizodów tłumaczeń komiksów i to bez specjalnej chronologii etc.

z doświadczenia wiem, że takie internetowe inicjatywy wypadają naprawdę praktycznie z bardzo dobrym efektem, a z kolei również wiem też z doświadczenia, że gdy w takie sprawy zaangażowana jest grupa, to daje tym lepszy efekt.

tak więc, myślę że miło by było zorganizować grupkę tłumaczących komiksów.

powiedzmy że ja zgłaszam się jako chętna... myślę że całkiem się nadaję:
*chyba dobrze sprawuję się pod względem koordynacji graficznej
*chyba też całkiem płynnie idzie mi rozumienie języka angielskiego (+ 9 innych języków, które raczej się nie przydadzą)

jednakże będą mi potrzebne osoby upierdliwie przypominające o terminach(pamięć może ejdetyczna, ale krótkotrwała)

kiedyś tłumaczyłam: propagandowe komiksy z korei północnej(z koreańskiego na angielski) , chińskie komiksy komunistyczne(z chińskiego na angielski), sporo mang(z japońskiego na angielski/z japońskiego na polski), komiksy star wars(z angielskiego na norweski... dziwna historia...) i inne komiksy z różnych na różne...

cóż, zaprosiłabym do wstępnego zgłaszania tu, publicznie... potem by się zobaczyło ile to potem organizacja na mail

The Simpsons: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

HomeroSuperHero  
Grampa

Wysłany: Pią Sie 26, 2011 4:48 pm   

Mogę służyć pomocą pod każym względem,tylko nie tłumaczeniem ale co do przypominania czy tam wrzucania tych komiksów na jakieś serwery z których będziemy to ściągali nie ma problemu.

Halt  
Lisa

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 10:41 am   

A myślałem chwilę o założeniu działu pod tytułem "rekrutacja", ale mi się odechciało, bo pomyślałem, że i tak nikt się nie zgłosi :P

Nowi członkowie ekipy zawsze się przydadzą i dla każdego coś się znajdzie.

XiaoNuhai, jeśli chcesz zostać tłumaczem, to musisz oczywiście znać te dwa punkty, które podałaś, ale zabrakło jednego i najważniejszego. Tłumaczymy komiksy na język polski i to jego znajomość jest najważniejsza.

Za jakiś czas postaram się wysłać ci mały test. Sprawdzający :podejrz: Dostaniesz 2-3 strony komiksu w języku angielskim i będziesz musiała odesłać mi tłumaczenie, które następnie ja i _Pan_DA_ sprawdzimy. Wyglądasz na osobę, która zna się na translacjach komiksów, ale nijako widzi mi się dodawanie nowych członków ekipy w ciemno. Ale bez obaw. Jak mówiłem, to tylko test sprawdzający i w każdej grupie translacyjnej takie są. Resztę informacji dostaniesz na PW.

HomeroSuperHero, jak chcesz, to możesz nam przypominać ;p Nigdy nie spotkałem kogoś, komu by się chciało to robić ;)

XiaoNuhai  
Maggie

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 11:25 am   

będę zdecydowanie kontent jeśli będę mogła się przydać. (poza tym w tym roku nie mam za dużo wykładów, to raczej będę mieć czas na siedzenie z translacją)~

The Simpsons: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 2:00 pm   

Przydałoby się stworzyć taką grupę, w końcu jest co tłumaczyć:

181 numerów Simpsons Comics
61 numerów Bart Simpson
16 numerów Treehouse of Horror
13 numerów Simpsons Super Spectacular
6 numerów Bartmana
5 numerów Simpsons Summer Shindig
5 numerów Simpsons Winter Wingding
5 numerów Comic Book Guy
15 numerów Radioactive Man
4 numery Itchy & Scratchy
3 numery Krusty Comics
1 numer Lisy Simpson
1 numer Simpsons Comics and Stories
4 zeszyty Crossovery z Futuramą

Jest to ponad 300 numerów, więc trzeba działać :wink:

Halt  
Lisa

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 2:58 pm   

Zrobiłem odpowiedni dział:

http://www.thesimpsons.pl/wspolpraca-vt5242.htm

_Pan_DA_, mógłbyś zrobić nową grupę na forum i nazwać ją "Grupa tłumacząca komiksy" albo jakoś tak? I jakiś kolor jej ustawić :)

KajtekxP  
Maggie

Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:47 pm   

Tak, jestem za. Nie mam zbyt wiele czasu, ale zdecydowanie chce pomóc. Tłumaczenia z angielskiego właśnie powinny wypaść dobrze 8)

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz do tematu