Wybrałem HD, gdyż nie jest dla mnie kłopotem ściągnięcie 560 MB, mam odpowiednie kodeki, a otrzymuję świetną jakość obrazu. I niedługo mam zamiar się przekonać, jak Simpsonowie będą się prezentować na naszym domowym telewizorze HD.
A jakie są wasze motywy?
Mimo, że mam TV HD ściągam w wersji SD ponieważ mniej zajmuje i sądzę, że nie będzie dużego pogorszenia w jakości ponieważ Simpsonowie jako serial animowany nie mają zbyt dużo szczegółów. Co innego bajki 3D (np. Pingwiny z Madagaskaru) w których jest bardzo dużo szczegółów (włosy, sierści, przyroda) i można się napawać obrazem.
Pobrałem i obejrzałem obie wersje i HD to tylko strata czasu i miejsca na dysku, przy najmniej przy moich warunkach (monitor 19" wide). Jak kupię plazme 50" to czemu nie, ale na razie zostaje przy SD.
Na plazmie 50" może się okazać, że jakość będzie kiepska. Przypominam, że to nie 1080i czy 1080p ale marne 720p. Czyli do pełni szczęścia potrzebny Ci tak bardzo wciskany wszystkim w sklepach telewizor HD Ready.
Obejrzałem dwie wersje i zgadzam się - nie ma wielkiej różnicy mimo wszystko.
Fakt HD bardziej "daje" po oczach (normalne), ale przy SD też jest obraz wygląda bardzo dobrze
Może to kwestia obejrzenia tych kilkuset odcinków w standardowej wersji i oko już się przyzwyczaiło
Opowiadam się za SD - przynajmniej cały sezon wchodzi na jedną płytę.
HD czemu nie, ale w telewizji. Do ściągania wystarczy SD
(skoro polepszają jakość obrazu, niech ulepszą fabułę w odcinkach...)
Dlatego mimo, że pobieranie odcinka w HD jest trochę uciążliwe wybieram tę opcję.
Ale nie masz możliwości podłączenia do TV SD, wczoraj przeniosłem kompa do drugiego 32 calowego TV, podłączyłem i wszystko świetnie wyglądało
Gdy włączyłem HD obraz był gorszy na TV oO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum