The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: banner, konkurs, simpsons, wielkanocnywiosenny

II konkurs na banner wielkanocny/wiosenny The Simpsons!!!!
Autor Wiadomość
Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:06 pm   

no właśnie... już kasuje i kasuje posty itu a on wciąż pisze.

shaggy: no właśnie to już nie wiem co lepsze, przedłużyć konkurs czy skrócić aknietę. ja myślicie ludzie?
a może po prsotu trzymać się regulaminu? :)

Mike El  
Profesor

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:15 pm   

Nic nie zmieniać w regułach konkursu.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:21 pm   

no tak Mike el, Ty i te Twoje zasady :) ale masz rację, akurat tutaj :)

Mike El  
Profesor

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 11:28 am   

Nie wolno zmieniać reguł w trakcie zawodów. Zastanów się, czy od następnego razu w sytuacji małego zainteresowania konkursami nie zaniechać parodniowego głosowania powszechnego na rzecz werdyktu jakiegoś wcześniej ustalonego składu jury.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 2:05 pm   

o ile w ogóle będzie jakiś następny konkurs...

iTu123  
Maggie

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 6:06 pm   

zadalem pytanie a to o to co mi odpowiedzial moderator
tomeczek napisał/a:
no i (cenzura)
cenzura=no i g,o,w,n,o

Artaz  
Lisa

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 6:41 pm   

Wg. mnie następnym razem warto przedłużyć konkurs. Myślę też, że nie zawsze powinien być tylko czysto-graficzny. Robienie grafik na porządnie zabiera trochę czasu a np: nad jakąś formą opisową można by myśleć i zapisywać podczas dnia (niby grafikę też, ale raczej nikt nie rysuje tylko pracuje na obrazkach).
Akurat ja (nie wiem jak inni) czas mam w weekendy, a i to nie zawsze. Postaram się coś zmalować.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 10:30 pm   

Masz czas do czwartku do 23:59. a jeśli masz inny pomysł to słucham - konkursy graficzne łatwo oceniać, dlatego są. Jeżeli na zrobienie obrazku nie ma czasu to na napisanie scenariusza/opowiadania będzie czas? a kto to późńiej ma czytać? jak na to później głosować? i tak mamy problem z frekwencją, a tu zwykły użytkownik musiałby dać z siebie jeszcze więcej.
Zazwyczaj konkursy trwają 3 tygodnie. Ten trwa 2, w sumie z mojej winy bo nie zdawałam sobie sprawy że święta już tak blisko. Dlatego między innymi jest to konkurs wielkanocno/wiosenny. Jednak mimo wszytko co się powiedziało/napisało to musi być.
prace oddajemy do czwartku 23:59 potem ogłaszamy ankietę i jazda.

iTu123 jaki masz problem?! wyjaśniłam Ci wszystko w PW i wiadomościach do Twoich skasowanych postów.
Gotowe prace masz wysłać mi a ja je opublikuje. WSZYSTKO jest w regulaminie!!!

Mike El  
Profesor

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 10:38 pm   

Johnny B. napisał/a:
Jeżeli na zrobienie obrazku nie ma czasu to na napisanie scenariusza/opowiadania będzie czas?
Zauważ, że do różnych typów konkursów podchodzą rożni uczestnicy. Ja nigdy nie nauczę się robić grafiki, ale skrobnąć jakiś wycinek scenariusza byłbym zdolny.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 11:43 pm   

ok, ale tak jak pisałam kto to będzie czytał? Ja chętnie i bym zagłosowała a reszta? Czasem trudno zmusić tu ludzi by oddali głos na banner, na który wystarczy tylko rzucić okiem, a co dopiero zmusić do przeczytania. Skończy się na tym, że wy coś wypocicie a 5 osób zagłosuje i co to za konkurs?
Poza tym jakoś mi się nie widzi pisania scenariuszy po polsku. A przecież tylko po polsku mogłoby to się odbyć. To jest angielski serial i ma wzwiązku z tym angielską atmosferkę i charakter jeśli wiecie o co chodzi. Polski scenariusz raczej by tego nie oddał. Ale przecież ludzie nie będą pisać po angielsku, nie?
Rysunki są neutralne i nie wymagają czasu by je ocenić. Zdaje sobie sprawę z tego, że niektórzy nie mogą brać udziału ale co innego możnaby zrobić, co nie wymagałoby jakieś pracy od oceniającego?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakieś nagranie się śpiewającego piosenkę albo odstawiającego karaoke, ale to też jest pomysł niedobry bo nie ażdy chce buźkę pokazać całemu światu. Widzisz te wszystie problemy?
Jeśli masz jakiś niesamowity pomysł - dawaj ale musi mieć ręce i nogi i nie wymagać wiele od tego głosuje. No chyba że zmieniamy zasady gry i wybiera jury. Ale jak wybrać jury? i jaki wkład wtedy będą mieć użytkownicy forum?

Technik Nadzoru  
Grampa

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 3:47 pm   

W jury mogą być Ci, którzy się zgłoszą do oceniania np. scenariuszy , a ponadto jeszcze może być nagroda publiczności, która może się różnic od wyboru jury.

chociaż jak widzę niektóre błędy ortograficzne, to nie wiem czy taki konkurs ma sens?

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 5:07 pm   

Można by było zrobić coś na styl "Polskich Simpsonów" Napisać scenariusz, opowiadanie lub coś podobnego, w którym przedstawione były by perypetie polskiej rodzinki odpowiadającej Simpsonom. Nawiązanie do naszych stereotypów, życia kulturalnego, parodiowanie naszych "bohaterów" z pierwszych stron gazet. Takie coś mogło by się udać. A jeżeli nie to coś innego co mogło by zachęcić użytkowników do brania udziału w takich konkursach. Jestem również na innych forach i na jednym o Zagubionych swego czasu był pewien konkurs, w którym była "artystyczna swoboda" i muszę powiedzieć że forumowicze robili naprawdę ciekawe prace. Wygrało chyba wideo, w którym to był przedstawiony film instruktażowy DHARMY. Inne prace to rysunki odręczne (ołówkiem, węglem, cienkopisami), własne historie odcinków, komiksy i masa innych. Jestem w miarę "świeżym" członkiem The Simpsons Portal i może mam mało do gadania ale wg mnie warto było by spróbować takich dowolnych tematów na konkursach.

Artaz  
Lisa

Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 6:21 pm   

Rozumiem, ale niekoniecznie od razu o scenariusz/opowiadanie mi chodziło. Chociaż to drugie nie musi być długie.
Bardziej miałam na myśli wiersz/piosenkę/rymowankę itp. Albo pomysły ZawaL'a - "artystyczna swoboda" lub komiks to fajna rzecz.
Technik - niby jest Word, Firefox ze sprawdzaniem pisowni, ale zauważam że to nie zawsze jest skuteczne.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 8:52 pm   

no podoba mi się opcja komiksu i powiedzmy reguły: do dziesięciu obrazków, musi być zrobiony ręcznie i musi mieć swój początek, środek i zakończenie.
A bawienie się w polskich simpsonów, nieee... jakoś mi to nie odpowiada, taka lekka profanacja :) a komiks jest na tyle krótki że tej profanacji może by nie było :)
technik pomysł niezły, ale wypadałoby tez jakąś grupę wiekową ustalić...

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 9:02 pm   

UWAGA UWAGA WIADOMOŚĂ? W OSTATNIEJ CHWILI!!! WłAŚNIE SIĂŠ DOWIEDZIAłAM CO BĂŠDZIE NAGROD¡ W KONKURSIE!!! ZESTAW DO GRILLA UFUNDOWANY PRZEZ ANIMADOS WART 50 Zł!!!! JEST O CO WALCZYĂ?, JEST? JEŚLI CZUJECIE żE MUSICIE GO MIEĂ? MACIE CZAS DO PÓłNOCY DZISIAJ BY JESZCZE ZGłOSIĂ? SWOJE PRACE!!!!!! NAGRODĂŠ MOżNA ZOBACZYĂ? TUTAJ

Odpowiedz do tematu