Wysłany: Pon Paź 29, 2007 7:58 pm Itchy and Scratchy, co sądzicie?
Tak jak w temacie. Co sądzicie o tym.
Wiem, że istnieje podobny temat, ale mi chodzi o wasze zdanie na temat tego.
Itchy and Scratchy jest ulubioną kreskówką dzieci z Spirngfield. Jest to połączenie "Happy Tree Friends" oraz "Tom i Jerry". W odcinku "Itchy & Scratchy & Marge" Marge postanawia powstrzymać jej wyświetlanie, gdyż uważa, że zawiera zbyt wiele przemocy.
Ja uważam, że kreskówka nie jest zła. Jest ona kolejnym "dodatkiem" do Simpsonów. Choć wiele scen jest dość "drastycznych" jest bardziej podobne do Tom i Jerry. Brakuje jej jedynie tego ducha, który był w orginale.
Wiek: 27 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 24 Skąd: Springfield
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 8:31 pm
Mnie osobisice bardzo podoba sie Itchy and Scratchy no fakt ze jak by pojawiali sie w kazdym odcinku to bylo by nbudne ale od czasu do czasu wprowadza urozmaicenie Osobiscie uwazam ze polacenie Happy Tree Friends oraz Tom i Jerry do kreskowki osobnej moglo by byc ciekawe
Ja podobnie jak Wy lubię kreskę Itchy & Scratchy choć na początku czułem na jej widok lekkie obrzydzenie i nie za bardzo lubiłem jak kreskówka pojawiała się w Simpsonach, no ale to się zmieniło Ta kreskówka jest trafnym urozmaiceniem serialu no i oczywiście fajnie to wygląda - kreskówka w kreskówce
Nie będę wymieniał moich ulubionych momentów z tej kreskówki bo cały dzień by mi na to zszedł a i nie wszystkie pamiętam
Powinienem raczej wymienić te które mi się najmniej podobały, bo można je policzyć na palcach jednej ręki
Podobało mi się też kilka epizodów tej kreskówki z udziałem psa Poochiego, którego dubbingował Homer, który wygrał w castingu (odcinek [08x14] Itchy & Scratchy & Poochie)... szkoda tylko że ta postać jest tak wygwizdywana bo mnie się naprawdę bardzo podoba
No i nie muszę chyba dodawać że bardzo mi się podobają również śmiechy Barta i Lisy gdy tą kreskę oglądają... nie mówiąc o tym że to jedna z niewielu rzeczy w tej kreskówce, które łączą Barta i Lisę, zbliżają ich do siebie, co wg mnie jest oczywiście na plus
Jak dla mnie może być. Chociaż tutaj trzeba zaznaczyć że wraz z rozwojem Simpsonów Itchy & Scratchy są coraz mniej brutalni i jest mniej krwi. Co można chociażby zauważyć w filmie pełnometrażowym gdzie tak właściwie nie było żadnej przemocy ze względu na najmłodszych, chociaż podobno Simpsonowie nie są bajką dla dzieci.
Możecie mnie uważać za nudnego dziwaka ale tak kreskówka ani trochę mnie nie śmieszy...
Dobrze że jest bo to jakiś przerywnik i nawet chętnie oglądnę ale mnie ani nie wciąga ani nie śmieszy...
Ja tego nie znoszę! Wiem jest to śmieszne, ale do mnie jakoś nie trafia! Ja widzę to w jakimś odcinku to nie chce mi się tego oglądać. Już wolę show Krusty'ego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum