Nie wiem czy gdzieś na forum nie pojawił się taki temat ... jeśli tak to sorry:P ( ale nie znalazlem)... w każdym razie jak wiemy przygody tych dwóch postaci łączą się z serialem od dawien dawna ... stąd moj pomysł by każdy mógł się wypowiedzieć na temat tej kreskówki i oczywiście wybrać ulubioną część:):)
"modern":
Itchy and Scratchy: The Movie
Itchy and Scratchy 2
"episodes":
Bang the Cat Slowly (Bang the Drum Slowly - 73)
Burning Love
Cat Splat Fever
Esophagus Now (Apocalipse Now - 79)
Field of Screams (Field of dreams - 89)
Flay Me To The Moon
Foster Pussycat!
[God vs. Scratchy]
Hold That Feline
I'm Getting Buried in the Morning
JFK guest director: Oliver Stone (JFK -91)
Kitchen Cut-Ups
Last Traction Hero (Last Action Hero - 93)
Let Them Eat Scratchy
Little Barbershop of Horrors
O Solo Meow
Porch Pals
Messenger of Death
My Dinner with Itchy
Scar Trek (Star Trek - 79)
Screams From a Mall (Scenes from a Mall - 91)
Silence of the Silencers (Silence of the Lambs 91)
Sundae, Bloody Sundae (Sunday Bloody Sunday - 71)
Skinless in Seattle (Sleepless in Seattle - 93)
100 Yard gash
Aaahhh Wilderness !
Bleeder of the pack
Burning down the mouse
Butter of death
Circus of the scars
Dazed and confused (Dazed and Confused - 93)
Deaf comedy blam
Four funerals and a wedding (Four weddings and a funeral - 94)
From here to infirmity (From here to Eternity - 53)
Germs of endearment (Terms of Endearment - 83)
House of Pain
Kitty Kitty Bang Bang (Chitty Chitty Bang Bang - 68)
My Bloody Valentine
Spay Anything (Goldfinger - 64 - może nie w tytule ale w akcji:))
The Buck Chops Here
Planet of the Aches (Plente of the Apes - 68)
Remembrance of Things Slashed
Good Cats, Bad Choices
Reservoir Cats (Reservoir Dogs - 92)
Why Do Fools Fall in Lava? (Why Do Fools Fall In Love - 98)
The Beagle Has Landed (The Eagle Has Landed - 76)
The Glass Moan-agerie
Candle In The Wound
The Tears Of A Clone
To Kill A Talking Bird (To Kill a mockingbird - 62)
Par For The Corpse
W nawiasach podałem tytuły filmów do którch (najprawdopodobniej) odnosili się twórcy :)
Czekam na to że znajdziecie kolejne:):)
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 3:18 pm
Kiedyś ściągnąłem caly zestaw z torrenta, ale stwierdziłem, że nie ma po co tego trzymać, skoro wszystko to można znaleźć w simpsonach.
Jeśli chodzi o mnie to uwielbiam tą kreskówkę w kreskówce . Najlepszym motyw wg mnie to ten, w którym księżyc spada na Scratchy'ego . Drugi - jak reklamują papierosy Laramie.
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 6:17 pm
Jak dla mnie za duzo przemocy i przypomina to happy tree friends
Ale ogólem pomysl z I & S w The Simpons genialny zawlaszcza jak pokazali jaka presje wywoluja na mlodym widzu takie kreskowki ulubionego odcinka nie mam
srj [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 10:31 am
apropos fajny jest odc jak marge protestuje przeciwko brutalnym kreskówkom;]
Jak dla mnie za duzo przemocy i przypomina to happy tree friends
No fakt... podobieństwa można się doszukać jednak na mnie Itchy & Scratchy jakoś aż tak źle nie oddziaływują jak Happy Tree Friends (tamtego to wogóle nie daję rady oglądać... rzygać mi się chce :/)... nie wiem czemu :] I też może to dziwne ale jakoś mnie śmieszą Itchy & Scratchy :] na tej kreskówce przemoc chyba nie wygląda tak strasznie jak na Happy Tree Friends - przynajmniej ja mam takie odczucie... przynajmniej I&S jest takie jakieś humorystyczne... za to Intro I&S rozwala mnie na całego!
Jeszcze mi się w tej kreskówce podobało jak dorobili tam Marge (przerobioną na wiewiórkę )
P.S. Ja nawet nie wiedziałem że ta kreskówka naprawdę istnieje! Myślałem że jest nadawana tylko w Simpsonach...
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 11:23 pm
Też lubię te bajeczkę... Ale nie mogę znalezc na allegro gadżetów z nimi .. Tylko jakąś koszulkę dla puszystych ... No nic poszukam na zagranicznych stronach..
A sam pomysł całkiem spoko, dobrze wyszło im to w The Simpsons Movie ukazując tą sympatyczną parkę na Księżycu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum