Wysłany: Sob Lis 27, 2010 12:57 pm IV Konkurs na Banner świąteczno-zimowy The Simpsons!
Mamy już prace! Możesz je oglądać i zagłosować tutaj!
PORA OżYWIĂ? FORUM NA ŚWIĂŠTA!
Kochani!
Święta coraz bliżej, w sklepach dekoracje i choinki powoli budzą się ze snu, i w telewizji emisja świątecznych reklam coca-coli już się zaczęła w związku zatem wypadałoby ogłosić jakiś konkurs na naszym kochanym forum
A oto i on!
Z dniem dzisiejszym uznaję za otwarty już IV Konkurs na banner świąteczno-zimowy The Simpsons!!
ZASADY (-> prosimy się ich trzymać)
Praca powinna zawierać:
element świąteczno-zimowy (np. choinki, bańki, czapki mikołajowe, śnieg, sanki prezenty etc), no i oczywiście simpsonowy.
-> wygrana praca zostanie wklejona jako główny banner i będzie się ładnie prezentować na forum do połowy stycznia
adres strony (www.thesimpsons.pl) w którymś rogu
napis: The Simpsons Portal
Każdy chcący wziąć udział w konkursie tworzy wyżej wymieniony baner i wysyła go mi na adres mailowy ( kasienkawu(@)interia.pl (usuńcie nawiasy z adresu przed wysłaniem)) . A to z tej racji, że chcemy, aby każda praca była anonimowa do ogłoszenia wyników konkursu. Ja prace oczywiście będę regularnie zamieszczać na forum i podpiszę je odpowiednimi numerkami (np. #1, #2 itd)
[u] Jeżeli sam umieścisz swoją pracę, niestety będzie ona zdyskwalifikowana
baner ma mieć rozmiary: 953x200px
Prace należy przesyłać w terminie 27.11 - 11.12 do północy. A Zatem, macie dwa tygodnie na wysłanie swoich prac!
Można wysyłać więcej niż jedną pracę Ale nie przesadzajmy jednak z ilością (jeśli uznam, że prac danego autora już jest za dużo to mu powiem by przestał wysyłać):P
Dnia 12.12 godzina 00.01 (jak czas pozwoli) otwieramy ankietę. Tam umieszczamy numery wszystkich nadesłanych prac, i nawołujemy forumowiczów do głosowania. Każdy ma prawo głosu, każdy ma również prawo wypowiedzieć się ogólnie na temat każdej pracy, ale proszę nie pisać na kogo się głosowało
ankieta potrwa do 17.12 do północy, czyli będziemy głosować krócej niż zwykle (5 dni) po to by jak najszybciej banner świąteczny pojawił się na głównej stronie!
NAGRODA DLA ZWYCIĂŠZCY
Tym razem będzie ona możliwa dzięki uprzejmości forumowiczów co wpłacili na zlot, do którego nie doszło, a także z resztek zasobów forum
oto ona tutaj Kompilacja komiksów z Bartem! - THE BEEFY BOOK OF BART SIMPSON!
komiks po angielsku - doskonała forma nauki
nowa nie używana aczkolwiek kupiona w tzw. Second-handzie w związku z czym może być lekko porysowana na okładce
kolorowa, historii jest łącznie 18, a stron ma 118.
jednym słowem coś dobrego dla kolekcjonera
Cena rynkowa w Stanach 13.95$ ( wg okładki)
ZAPRASZAM DO WZIĂŠCIA UDZIAłU W ZABAWIE!!!
Ostatnio zmieniony przez Johnny B. Nie Gru 12, 2010 12:01 am, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 9:27 pm
forum jest już na skraju wymarcia. nawet jeśli ten konkurs choc na chilę je ożywi to na dłuższą metę to nic nie da. konkurs sie skończy i dalej bedzie to samo. sami dobrze widzicie jakie jest zainteresowanie czymkolwiek na tym forum
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 10:35 pm
lemur napisał/a:
Przecież ten konkurs to nic innego jak reanimowanie trupa!!! Odpuście lepiej sobie!!!
co jak co, ale myślę, że mając na swoim koncie 2 posty nie powinieneś się wypowiadać na ten temat drogi lemurze..
nie krytykuj moderatorów za ich starania, skoro sam nic nie zrobiłeś, żeby odświeżyć którykolwiek z tutejszych tematów.
fakt, że na forum ostatnio cicho, jak makiem zasiał nie oznacza, że nie można go reanimować. bądź, co bądź jest to największa baza wiedzy o simpsonach w naszym kraju. to, że ludzie mało piszą, nie oznacza, że nie czytają.
dlatego każda inwencja jest mile widziana.
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 10:44 pm
Mokujin8 napisał/a:
fakt, że na forum ostatnio cicho, jak makiem zasiał nie oznacza, że nie można go reanimować. bądź, co bądź jest to największa baza wiedzy o simpsonach w naszym kraju. to, że ludzie mało piszą, nie oznacza, że nie czytają.
dlatego każda inwencja jest mile widziana.
o jezus maria a to tak cieżko zrobić taką bazę na SimpsonsWiki? skoro ludzie przychodza tu tylko czytać to forum traci racje bytu, bo forum jak wszscy wiemy słuzy do dyskusji no a ja jakoś ich nie widze. I dla samego czytania wystarczy według mnie po prostu SimpsonsWiki.
a i co z tego ze mam tylko 2 posty? moze o tym nie wiesz ale ja bylem tu juz dużo wcześniej tylko, że moje konto zostało usunięte i musiałem założyć nowe,.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 9:13 am
to teraz trzeba się zastanowić, czemu twoje konto zostało usunięte? najwidoczniej nie byłeś zbyt reprezentatywnym uczestnikiem portalu.
co do twojej propozycji stworzenia simpsonswiki to mam trzy uwagi:
1. po co, skoro tu już mamy wszystko?
2. simpsonswiki pozbawiona by została wymiany zdań, której mocną stroną jest to właśnie forum
3. nie marudź, tyko zrób.
nadziwić się nie mogę, że tak biadolisz i biadolisz, a palcem nie ruszysz. wybacz, ale trochę to żałosne
poza tym forum już przeżywało swoje wzloty i upadki nie jeden raz.
załóżmy, że za jakiś czas pojawią się plotki o nowej pełnometrażówce z udziałem żółtej rodzinki.. zobaczysz, jak się namnożą postu
zima przyszła, to i ludzie więcej czasu poświęcą Simpsonom ;]
lemur napisał/a:
Przecież ten konkurs to nic innego jak reanimowanie trupa!!! Odpuście lepiej sobie!!!
ten konkurs nazwałbym raczej tradycją niż "reanimacją trupa". nie jestem długo na tym forum, ale odkąd pamiętam, to konkursy na bannery odbywały się regularnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum