Wysłany: Nie Paź 21, 2007 4:42 am Jak wyglad The Simpsons zmienil sie przez lata
Obudzilem sie o 4 w nocy i naszło mnie zebys znaleźć gdzies w necie jakies zdjecia pokazujace jak wyglad rodzinki zmienil sie przez te lata emisji.
Widac to juz dosyc mocno w tych krotkich mini-odcinkach z Tracy Ullman Show (na poczatku wygladali mocno dziwacznie, a w ostatnich z serii byli bardzo podobni do tych z serialu wlasciwego)
Czy ktos moze natknal sie na jakas strone z czyms takim?
Albo moze ktos jest na tyle szalony zeby samemu zrobic cos takiego?
wyglądali bardzo dziwacznie:) ale jeśli chodzi o tę kwestię to jakość bardziej mi się podobali na początku czyli od 1 do 9, 10 sezonu potem jak się nie mylę zaczęła się animacja komputerowa
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:49 am
zmienilo sie i to powaznie, gdy skonczylem ogladac 18 sezon i wrocilem do 1 przezylem szok
Z tego co pamietam Moe mial inny kolor wlosow, Ralph mial normalny powazny glos w ktoryms epizodzie gdy mowil cos o Lisie, glosy zupelnie inna jakosc nagrania i no i wiadomo sama animacja wyewolulwala, taki szczegolow jakie dalem przyklady jest pewnie wiecej ale nie pamietam z pamieci
Ja oglądając sezony 1-3 a potem 4-10 początkowo nie dostrzegałem żadnych różnic... a tu proszę! Oglądając 10 sezon jednocześnie oglądam se różne clipy z Simpsonami na YouTube z pierwszych kilku sezonów i co widzę?? Kreska tam była zupełnie inna! I grafika w sumie też... A oglądając powoli i po kolei nie widać jak to się zmienia... Oglądając różne klipy na YouTube jeszcze do 5-ego sezonu widać było niestaranną kreskę, a dopiero później był już jakiś ład, regularność, prostolinijność i porządek...
Jedyna namacalna różnica widoczna była dla mnie od razu dopiero w ostatnich 4 sezonach
Ja tez zaczynalem od pierwszych sezonow i nie zauwazylem nic dziwnego. To tak jak sie nie zauwaza ze twoja mlodsza siostra rosnie. Dopiero potem to porownalem. Intro sie zmienilo. Liza nie przejechala prawie homera, nie grala tez innej melodii co odcinek...itp.
Oczywiście, intro też się zmieniało. Lisa na rowerze z książkami jechała a Bart mijając przystanek zabrał znak postoju autobusu przez co ludzie biegli za autobusem bo ten się nie zatrzymał.
Oczywiście, intro też się zmieniało. Lisa na rowerze z książkami jechała a Bart mijając przystanek zabrał znak postoju autobusu przez co ludzie biegli za autobusem bo ten się nie zatrzymał.
Tak, to było w pierwszej serii.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Moim zdaniem w tych pierwszych odcinkach wygląd The Simpsons był TRAGICZNY! Na początku, jak oglądałem te filmiki, to myślałem, że to filmik fana... Cóż, ale teraz jest ślicznie
No, napewno popracowali nad animacją, ale ten niedbały trochę wygląd ma swój urok.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Tak, to było w pierwszej serii.
Aha... no to z tego co ja pamiętam to odcinki pierwszego sezonu ja oglądałem bez intro (na serwerze na którym je oglądałem intro było za każdym razem nie wiedzieć czemu wycięte...), więc to dlatego nie dostrzegłem żadnych zmian
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum