Wysłany: Sob Lip 28, 2007 12:00 am Jak wyglada Ameryka na czas premiery The Simpsons Movie
Hej! Witam wszystkich fanow-Simpsonow. Wystepuje pod nazwa Cool gdyz taka ksywke kilka lat temu posiadalem na forum THESIMPSONS.PL starej wersji strony:THE SIMPSONS.PL-stara wersja . Jestem tam zreszta ciagle wymieniony(niesamowite!!!). Jesli jest tu ktos z starej wersji forum i pamieta "Cool'a" to pozdrawiam, jesli nie to i tak wszystkich pozdrawiam
Do rzeczy, postarzalem sie od tamtego czasu(4 czy 5 lat minelo) i zmienilem miejsce zamieszkania. W tej chwili jestem w LA w USA. Pisze do was gdyz ciagle Simpsonowie to moj ulubiony serial a teraz mam okazje byc w miejscu jego narodzin i premiery The Simpsons Movie. Postanowilem wiec podzielic sie z wami informacjami odnosnie "zoltej goraczki" zwiazanej z premiera kinowej wersji Simpsonow. Wypunktuje najwazniejsze rzeczy a jest ich naprawde sporo poniewaz Amerykanie zyja Simpsonami tak jak w Polsce ludzie zyja najnowszymi doniesieniami z cyrku na wiejskiej(hehehe)
THE SIMPSONS MOVIE W USA:
- Na czas premiery popularna siec sklepow samoobslugowych 7Eleven zmienila nazwe i logo na KIWK-E-MART i mozna w niej kupic produkty z zycia Simpsonow miedzy innymi Platki Krusty'ego, Komiks Radioactive Mana, Squishees(te takie szejki z sklepu Apu) Buzz Cole, Duff Beer, filmowe Dounat'y(dokladnie takie jak w logo i inne
-Burger King, popularna w stanach siec fastfoodow rowniez ulegla Simpsonizacji. W zestawach Happy Meal gratis mozemy dostac 20 roznych gadajacych figurek z Simpsonami(prawie wszyscy mieszkancy Springfield) dostajemy to w papierowej torbie z wizerunkiem Simpsonow a napoj w papierowym Kubku z wizerunkiem rowniez Simpsonow(na malym jest Lisa, na srednim Bart, i Krang i ten drugi ufol, na duzym Homer itp. Oprocz tego logo Burger Kinga zostalo przewrobione i w tej chwili jest w Simpsonowym stylu. Sa tez na ktorych Homer zacheca do jedzenia Hamburgerow, Marge salatek itp
-Strona na ktorej kazdy moze sie zsimpsonizowac to simpsonizeme.com . Na ktorej mozecie zobaczyc jakbyscie wygladali w wersji Simpsonow. Reklamowana w TV
- Fox oglosil konkurs na mozliwosc bycia w odcinku Simpsonow. Trzeba kupowac produkty oznaczone Homerem, zbierac kody paskowe a pozniej wyslac do Foxa i jesli sie bedzie mialo szczescie to zostanie sie postacia animowana w jednym z Simpsonowych odcinkow
-Sklepy sa pelne, figurek,koszulek, kubkow itp itd - normalka
-Pamietacie takie automaty z zabawkami ze wrzucalo sie zlotowke i wylatywala malutka figurka w tekiej kuli? Tutaj sa takie z figurkami Simpsonow 1$ kosztuja
-Plakaty, bilboardy sa wszedzie
-W Sklepach z komiksami pojawily sie reedycje komiksow KRUSTY THE CLOWN, ITCH AND SCRATCHY itp. Oprcz tego ogromne w skali 1:1 kanapy Simpsonow na ktorych mozna sobie zrobic zdjecie. W ogrodkach niektorzy ludzie zamiast ogrodowych krasnali powstawiali figurki Homera i innych sympatycznych zoltych ludzikow
-Najwieksze amerykanskie gazety opisuja fenomen Simpsonow. Bezplatne takie jak np METRO w Krakowie(tutaj LA WEEKLY) zamieszczaja wywiady z groeningiem itp itd
-Trailery co chwila pokazywane sa w TV. Fox pokazuje 2 odcinki Simpsonow dziennie przez caly tydzien, czasami program przerywa wybiegajacy Homer i oblewajacy zolta farba ekran
-Nad plaza lata samolot ciagnacy transparent z logo The Simpsons Movie. Moj ulubiony widok- 70-80 latkowie w koszulkach z Simpsonami
- Premiery odbyly sie 2wie. Pierwsza najwazniejsza w Vermont miasteczku ktore zwyciezylo plebiscyt o miano Springfield(bylo najbardziej podobne) tam Simpsonowym odrzutowcem przylecial Groening Dan Castelvana itp(btw Dana spotkalem w kinie na pokazie Tarnsformersow). Druga przed Chinese Theater w Hollywood, LA. Obydwie na zoltym dywanie. Aktorzy, realizatorzy i tym podobna feta. Maskotki Simpsonow(takie jak w Disneyladndzie Myszka Miki) itp
Ja mam pytanie co do tej stronki gdzie się można zsimpsonizować...
Czy na końcu jak mam dodać jakieś szczegóły twarzy to mi każą ileś czekać? Niby tak jest napisane ale nigdzie czas nie jest odliczany...
Jak ktoś już się zSimpsonizuje to niech da screena bo mnie coś w ogóle to nie idzie i tak się zastanawiam czy to nie jest jakieś oszustwo...
Cool napisał/a:
Wystepuje pod nazwa Cool gdyz taka ksywke kilka lat temu posiadalem na forum THESIMPSONS.PL starej wersji strony:THE SIMPSONS.PL-stara wersja .
Jeśli insynuujesz, że stopklatka to stara wersja tej strony to się mylisz. Powstaliśmy kiedy jeszcze stopklatka istniała i od początku byliśmy czym innym.
W Wiedniu również są takie automaty , jest ich tam całkiem sporo.
Szkoda, że w polsce nie ma automatów z Simpsonami buuuu ja chcę automaty z simpsonami
Cool napisał/a:
Sklepy sa pelne, figurek,koszulek, kubkow itp itd
Szkoda, że u nas nie ma tyle gadżetów.
Cool napisał/a:
Burger King, popularna w stanach siec fastfoodow rowniez ulegla Simpsonizacji. W zestawach Happy Meal gratis mozemy dostac 20 roznych gadajacych figurek z Simpsonami(prawie wszyscy mieszkancy Springfield) dostajemy to w papierowej torbie z wizerunkiem Simpsonow a napoj w papierowym Kubku z wizerunkiem rowniez Simpsonow(na malym jest Lisa, na srednim Bart, i Krang i ten drugi ufol, na duzym Homer itp. Oprocz tego logo Burger Kinga zostalo przewrobione i w tej chwili jest w Simpsonowym stylu. Sa tez na ktorych Homer zacheca do jedzenia Hamburgerow, Marge salatek itp
W niemczech też coś takiego mają widziałem ostatnio na RTL2 reklamę ciekawe czy w polsce też tak będzie
Cool napisał/a:
Burger King, popularna w stanach siec fastfoodow rowniez ulegla Simpsonizacji. W zestawach Happy Meal gratis mozemy dostac 20 roznych gadajacych figurek z Simpsonami(prawie wszyscy mieszkancy Springfield) dostajemy to w papierowej torbie z wizerunkiem Simpsonow a napoj w papierowym Kubku z wizerunkiem rowniez Simpsonow(na malym jest Lisa, na srednim Bart, i Krang i ten drugi ufol, na duzym Homer itp. Oprocz tego logo Burger Kinga zostalo przewrobione i w tej chwili jest w Simpsonowym stylu. Sa tez na ktorych Homer zacheca do jedzenia Hamburgerow, Marge salatek itp
W niemczech też coś takiego mają widziałem ostatnio na RTL2 reklamę ciekawe czy w polsce też tak będzie
W Polsce z tego co wiem Burger King zbankrutował , więc nie mamy na co liczyć.Może w KFC będzie coś związanego z Simpsonami , mam też nadzieję , że w sieci kin Cinema City będą kubki z postaciami..
Wątpie, że KFC oni raczej nie robią zestawów z niespodzianką przynajmnie ja nigdy nie spotkałem czegoś w tym stylu w KFC. Bardziej bym się tego spodziewał po Mc Donaldzie.
W Polsce z tego co wiem Burger King zbankrutował , więc nie mamy na co liczyć.
Po miesiącu działalności ogłosili upadłość? To chyba było lata temu. Teraz są znowu, ale czy mają tam jakieś gadżety to nie wiem (Warszawiacy sprawdzać).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum