The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: irlandia, jakie, meczu, pn, po, polska, wraenia

Zamknięty przez: _Pan_DA_
Sro Kwi 30, 2008 10:02 am
Jakie wra?enia po meczu Polska - Irlandia P?n?
Autor Wiadomość
BarneyGumble  
Bohater Springfield

Wysłany: Sro Mar 30, 2005 10:34 pm   Jakie wrażenia po meczu Polska - Irlandia Płn?

No właśnie, ciekawy jestem jak się czujecie po meczu naszych orłów?
Ja prawdę mówiąc czuję wielkiego kaca i niesmak, chociaż takiego przebiegu meczu można bylo się spodziewać.
Po wygranym meczu z Azerbejdżanem, w narodzie zapanował hurraoptymizm niczym
niezakłócony faktem, że Azerowie to europejska trzecia czy nawet czwarta liga, natomiast Irlandia Płn to zespół może nie wybitny ale grający w miarę dobrze w obronie i dosyć ostro.
Jeszcze raz nasza reprezentacja udowodniła tezę, że atak pozycyjny to nie jest to co umiemy najlepiej, a mecz z rywalem grającym defensywnie i mającym jakie-takie umiejętności piłkarskie to zadanie przerastające naszych reprezentantów. Komletny brak pomyślunku w rozgrywaniu akcji ofensywnych prowadził do tego, że widzieliśmy takie same zagrania do których przyzwyczali nas reprezentanci w poprzednich meczach: długie prostopadłe zagrania, wrzutki za obrońców za linię pola karnego, wysokie i co za tym idzie wolne dośrodowania, glupie rozgrywanie piłki w obronie, które niczemu nie służyło, tradycyjne zagranie podanie - przyjęcie (czasami z kłopotami)-podanie, brak gry z klepki, na jeden kontakt, granie w jednym tempie, wolne rozgrywanie piłki, kłopoty z przyjęciem. Podsumowując Polacy pokazali bojaźliwy, archaiczny i schematyczny futbol na biarę ich możliwości. Nawet krzynówek zrobił się schematyczny - jego wejscia z boku na środek, przed pole karne i próba strzału, opatrzyły się już i stały się zbyt czytelne.
Nie chcę krytykować Janasa i jego trenerskich umiejętności, ale jego zmiany - wpuszczenie Mili i Rasiaka w zasadzie nic nie zmieniły. Zarówno Mila i Rasiak byli zupełnie niewidoczni. Udzial tego pierwszego w reprezentacji uważam za kompletne nieporozumienie.
Podsumowując: Należy się cieszyć z 3 pkt w kolejnym meczu, aczkolwiek styl gry Polaków woła o postę do nieba. Co z tego, że ogrywamy Azerbejdżan, jeśli męczymy się z trochę lepszym zespołem? Nie wróży to nic dobrego.

---  
Jebediah Springfield
...

Wysłany: Sro Mar 30, 2005 10:44 pm   

Jak dla mnie mecz byl cienki i widac bylo ze z taka gra to moga isc poodbijac pilke na podworko bo jak przyjdzie grac z zespolem z gornwj polki to dostaniemy baty. Jak dla mnie nieporozumieniem jest obecnosc kaluznego na boisku niby taki duzy a wogole nic nie gral i byl niewidoczny. no i oczywiscie skutecznosc naszych zawodnikow jest oszalamiajaca musza oddac 20 strzalow na bramke zeby jakis dotarl do celu czasem to az zal patrzec na nieporadnosc naszych zawodnikow. Moja opinia jest taka: cieszmy sie z 3pkt bo moglo byc gorzej

BarneyGumble  
Bohater Springfield

Wysłany: Sro Mar 30, 2005 11:20 pm   

Ano, trzy punkty wymęczone. Wygrana mówi sama za siebie. Wszyscy są zadowoleni, odbierają gratulacje. Tyle że na mundialu znowu nam pokażą gdzie nasze miejsce i wtedy się zacznie dopiero rwanie włosów z głowy i szukanie nowego trenera. W tym to jesteśmy dobrzy i już to przerabialiśmy :|

dLg
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 31, 2005 4:13 pm   

Gra była faktycznie nudna i schematyczna... bezsensowne wrzutki w pole karne :? i to nie koniecznie ze skrzydeł. Kompletny brak pomyslunku.... Janas nie wiedzieć czemu dał w pierwszym składzie Kałużnego i Karwana. Dlaczego nie było Smolarka?
Nie zgodzę się, że wprowadzenie Mili nic nie wniosło. Wniosło sporo. wystarczy wspomnieć o znakomitym podaniu, po którym Franek był na doskonałej pozycji. Mnie zawiódł Krzynówek. Poza asystą nic nie pokazał :?
Ale nie ma co się zasmucać stylem, ważne są 3 ptk i to że jak narazie z 2 miejsca wchodzimy bezpośrednio :D

BarneyGumble  
Bohater Springfield

Wysłany: Czw Mar 31, 2005 4:59 pm   

Dla mnie Mila "pospisał" się piękną kosą, za którą zobaczył żółty kartonik. Jedno udane zagranie to naprawde niewiele, tym bardziej, że miał trochę czasu na pokazanie się. Mimo to nie zmieniam o nim zdania.
Co mnie jeszcze uderzyło, a czego zapomniałem wczoraj dodać to, dziwne ustawienie obrony. Jak wychodzimy do ataku to przesuwamy sie wszystkimi formacjami a nie idzie tylko atak i pomoc, a 3 obrońcow pilnuje jednego jedynego napastnika Irlandii, tak że w środku pola zostaje dziura. Ja rozumiem, że obrońcy mogą nie czuć się pewnie, ale taka gra woła o postę do nieba - od czego są pułapki offside'owe?

mgr_rybak  
Sponsor

Wysłany: Czw Mar 31, 2005 6:47 pm   

W końcu jesteśmy lepsi od Anglików - my wygraliśmy z Azerami ;-)

_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Czw Mar 31, 2005 7:48 pm   

Mecz rzeczywiście nie był tak porywający jak z Azerami. Wystawienie Kałużnego i Karwana to było nieporozumienie, Sobolewski i Smolarek po meczu z Azerami pokazali że zasługują na gre. Krzynówek nie zachwycał, ale jednak dzięki jego podaniu padła bramka. To co najbardziej mnie zdenerwowało była taktyka gry. Mecz z Azerami pokazał, że Polacy potrafią grać piłką po ziemi, a nie grać ciągłe nic nie dające wrzutki.

Zawiodłem się postawą Polaków, ale 3 punkty są najważniejsze.

mgr_rybak Anglicy wygrali dwa mecze z Azerami

dLg
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 31, 2005 11:27 pm   

BarneyGumble napisał/a:
Dla mnie Mila "pospisał" się piękną kosą, za którą zobaczył żółty kartonik
Szczerze mówiąc uważam, jakkolwiek by to zabrzmiało, że dobrze zrobił ścinając Irlandczyka. Pamiętam że wychodziła wtedy groźna kontra i gdyby nie Mila, kto wie co by było. No i na pewno nie była ona taka brutalna jak atak jednego z Irlandczyków na nogi Rząsy.
W ogóle uważam, że po wejściu Mili było bardziej ofensywnie, bez bezsensownego podawania do obrony...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi