Jestem ciekawy jakiego komunikatora każdy z was używa. Przyznam szczerze, że jestem osobą którą jest zmienna co do używania wszelkiego rodzaju programów. Ale jeżeli chodzi o komunikator posiadam ciągle jeden a dokładnie aqq 2.0 dlaczego ? otóż sieć gg działa mi lepiej niż na samym komunikatorze GG. Co najważniejsze jest pomoc od samego twórcy komunikatora dzięki forum.aqq.eu. Komunikator oparty jest o sieć Jabber i zdobywa coraz większą popularność w gronie użytkowników tlenu jak i gg. Komunikator obsługuje jak na razie sieci takie jak jabber,gg,tlen itp. po więcej odsyłam na aqq.eu. Liczne skórki tworzone przez użytkowników urozmaicają komunikator. Aqq jest często uaktualniane i poprawiane dzięki pracy wielu jego fanów, którzy zgłaszają twórcy błedy stąd częste bety i stabilne wersje. Ja na dzień dzisiejszy polecam stabilna co prawda nieco uboższą ale już wkrótce wyjdzie kolejna stabilna oferująca ciekawe opcje jak rozmowy głosowe. Jednym słowem naprawdę polecam !
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 11:45 am
jak dla mnie tylko konnekt!
również obsługuje sieć gg (dużo lepiej niż samo gg) jabber i jeszcze jakieś tam, ale, że używam tylko gg to nie pamiętam. do tego sporo przydatnych wtyczek, brak reklam i co bardzo ważne: przejrzystość programu! Skórka podstawowa jest ładna, nie męczy oka i wszystko na niej pięknie widać.
polecam wszystkim, którzy cenią sobie niezawodność
Wiek: 22 Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Out Of Arkham
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 11:53 am
Mokujin8 moze i masz rację ale z tego co pamiętam Konnekt nie jest zbyt często uaktualniany więc są bugi i dziury w kodzie programu. Nie wiem czy projekt dalej żyje czy umarł. Jak tam z nim jest ? Ktoś się za to wziął już ?
ares, Ty zadajesz pytanie jakie używamy komunikatory czy reklamujesz aqq? Bo jak na razie to widzę, że to drugie.
Ja używam tlena od kilku lat bez przerwy. Oczywiście na próbę instalowałem różne klienty Jabbera, aqq, icq (chyba to to się pisało) i jakoś zawsze tlen byl dla mnie na pierwszym miejscu. Kiedyś nawet dobrze działało w nim wysyłanie plików do gg i na odwrót ale teraz wraz z wyjściem gg 7 coś tam napsuli i nie bardzo to idzie.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 3:27 pm
ares napisał/a:
Mokujin8z tego co pamiętam Konnekt nie jest zbyt często uaktualniany więc są bugi i dziury w kodzie programu. Nie wiem czy projekt dalej żyje czy umarł. Jak tam z nim jest ? Ktoś się za to wziął już ?
fakt faktem, najnowsza wersja pochodzi chyba z 2007 roku, ale ja tam żadnych dziur się nie doszukałem
no bo po co szukać dziury w całym, skoro wszystko pięknie działa?
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 5:35 pm
Ja korzystałem z GG, ale dziś poprzestaje na komunikacji SMS-owej. Praktycznie GG tylko leżało na dysku, bezużyteczne. Jednym słowem nie korzystam z żadnego.
Ja używam programu, który nazywa się Miranda. Dla mnie bezkonkurencyjny. Obsługuje praktycznie wszystkie inne protokoły (przez plugin odpala również Skype). Mały, często uaktualniany, stabilny i bez reklam (co najbardziej mnie wnerwia w tlenie którego używałem przez długi czas).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum