The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: beardly, jasper

Jasper Beardly

Jak oceniasz t? posta
1 - okropna! Powinni j? wyrzuci
8%
 8%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
8%
 8%  [ 1 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
5 - mo?e by
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
7
8%
 8%  [ 1 ]
8
16%
 16%  [ 2 ]
9
33%
 33%  [ 4 ]
10 - ?wietna! Powinna by? w ka?dym odcinku!
25%
 25%  [ 3 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 11:44 pm   Jasper Beardly

Głos: Harry Shearer

Jasper Beardly to najlepszy przyjaciel Abrahama Simpsona.
To jeden ze starszych mieszkańców Springfield. Mieszka w domu starców.
Jego charakterystyczną cechą (od której zresztą wzięło się jego nazwisko) to jego długa siwa broda. Oprócz tego ma również drewnianą nogę.

Podobnie jak Abraham Simpson Jasper jest weteranem II wojny światowej, jednakże początkowo za wszelką cenę chciał uniknąć poboru do wojska. W tym celu zadecydował się zmienić płeć (jednakże nie poprzez operacje transseksualne :P ) – podawał się za kobietę grającą w lokalnej żeńskiej lidze baseballowej, podobnie jak Abe Simpson, który również początkowo unikał wojny.
Jednakże ich próby uniknięcia wojska i udziału w wojnie zakończyły się niepowodzeniem i obaj znaleźli się w jednostkach lotniczych.
W odcinku [07x16] Lisa the Iconoclast na paradzie z okazji 200-lecia Springfield Jasper miał na sobie mundur z naszywką na ramieniu przypominającą o tym, że należał kiedyś również i do 2-giej Dywizji Pieszej.

Jasper ma kłopoty ze wzrokiem, czego przykład dał w odcinku [08x14] The Irchy & Scratchy & Poochie Show gdy mylnie nazwał Barta dziewczyną. Gdy Bart się szczerze zapytał, czy Jasper jest ślepy to ten mu szczerze odpowiedział, że tak.
Innym razem gdy laser ugodził go w oko, stwierdził, że już widzi, ale gdy oberwał laserem drugi raz oślepł na nowo i powiedział „Easy come easy go”.
Oprócz słabego wzroku Jasper jest też chory na cukrzycę o czym dowiadujemy się w odcinkach [01x03] Homer’s Odyssey (w którym zresztą zadebiutował) oraz w [19x04] I Don’t Wanna Know Why The Caged Bird Sings.

Raz Jasper zamroził się w jednej z lodówek w Kwik-E-Markcie, żeby przenieść się do przyszłości, a Apu za namową Dr Nicka przytrzymywał go w zamrożonym stanie i otworzył nowy interes. Zrobił ze swojego sklepu wystawę przedziwnych rzeczy i produktów, a Jasper rzecz jasna był jednym z eksponatów. Jednakże Jasper jeszcze tego samego wieczoru odmroził się. Apu wtedy rozważał czy nie sprzedać go bogatemu Teksańczykowi.

Według wyciętej sceny z odcinka [08x22] In Marge We Trust pastor Timothy Lovejoy mianował go pastorem Pierwszego Kościoła w Springfield.

Nie mamy żadnych informacji na temat rodziny Jaspera, jednakże możemy wywnioskować, że ma dzieci, a nawet wnuków! W jednym odcinku mówił, że dostał list od wnuczki.

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 3:44 pm   

Zabawny starszy pan.. Zresztą jak Abe. 8/10

PS. Popraw literówkę w wyrazie "Itchy", OK? :wink:

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 11:12 pm   

Zapadł mi w pamięć po odcinku [10x20] The Old Man and the 'C' Student gdzie mieszkańcy domu starców grali w bingo i po każdej wylosowanej liczbie mówił "You sunk my battleship" :mrgreen: i każdy staruszek się po tym śmiał :lol:

Daję 8 bo jest zabawny

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Wto Gru 25, 2007 12:12 pm   

No ja też go lubię :)
W sumie nie wiem konkretnie za co, ale tak jakoś darzę go dużą sympatią... czasami jest zabawny :D Sympatyczny dziadzio! :]

Mnie najlepiej utkwił w pamięci jak się zamroził w Kwik-E-Marcie w odcinku [09x17] Lisa the Simpson :mrgreen: Albo jak 10 odcinków wcześniej Homer się z nim na wózkach inwalidzkich ścigał do obiadu :lol:

Daję mu ocenę 9/10 :)

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Wto Gru 25, 2007 11:25 pm   

Ma przyjemny specyficzny głos. Oczywiście najlepsza scena z nim to ta , w której został zamrożony w zamrażarce u Apu w sklepie :mrgreen: Razem z dziadkiem Simpsonem tworzą świetną parę starych dziadków (chciałoby sie powiedzieć zgredów :D )

8/10

gacjan  
Profesor

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 6:09 pm   

ja pamiętam, jak w którymś w odcinku na drugim planie wykonywał ewolucje baletowe - miodzio :)

Ronaldo  
Grampa

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 11:11 pm   

9/10
śmieszny staruszek
szczególnie zapadła mi w pamięć scena gdy szarbał się z Abrahamę o gazetę i wygrał

blade95  
Maggie

Wysłany: Pon Lis 09, 2009 12:13 am   

8/10
też go lubie, występuje w wielu śmiesznych scenach :)
Najbardziej mi utkwiło w pamieci jak sie zamroził w Kwik-E-Marcie i jak uczył klasę lisy gdy nauczyciele ogłosili strajk :D
To jest wiosłowanie
Patrzenie przez okno - to wiosłowanie
Patrzysz na sandały - Wiosłujesz xD
Niewiem czemu ale ta scena zawsze mnie śmieszy :D
potem lisa opowiadało że wysłał ich wcześniej do domu bo broda utknęła mu w temperówce :)

Shark214  
Profesor

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 11:52 am   

Oj tak dobre było ze strajkiem, kiedy Jasper uczył wiosłowania... :lol:

Chockula  
Lisa

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 1:48 pm   

Fazowy dziadek i tyle powiem, nie zapomnę jak zamknął się w lodówce albo jak z Abe'em chcieli się ochłodzić w upał w prosektorium :lol: daję mu 10/10 świetny jest i bardzo go lubię :)

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Pon Sty 17, 2011 10:22 am   

Średnia postać potrafi mnie czasem rozśmieszyć tak jak w tym odcinku co się zamroził ale jak dla mnie jakoś specjalnie się nie wyróżnia
ogólnie daje 7/10

kater  
Lisa

Wysłany: Czw Mar 03, 2011 2:31 pm   

Śmieszny dziadek, dużo śmieszniejszy od dziadka simpsona bo przynajmniej nie przynudza jakimiś zmyślonymi niekończącymi się opowieściami z tysiąca i jednej nocy. No i jego broda ma fajne właściwości. :)
7/10

o dobra była scena w której się zamroził u Apu! xD a ten zrobił z niego atrakcję turystyczną

Odpowiedz do tematu