45-letni właściciel sklepu z komiksami (Android's Dungeon). Jest obsesyjnym fanem komiksów i kreskówek - typowy nerd. Dość długo jego imię i nazwisko nie było znane (poznaliśmy je dopiero w odcinku "Homer and Ned's Hail Mary Pass") i wszyscy mówili na niego po prostu Comic Book Guy. O jego przeszłości nic nie wiemy (poprawcie mnie jeśli się mylę). CBG miał problemy z sercem (odcinek [12x11] Worst Episode Ever). A skoro już mowa o sprawach sercowych - miał też chwilowy romans z Edną Krabappel.
Jest członkiem mensy (jego IQ wynosi 170) i jest prawdopodobnie najinteligentniejszym po Frinksie (IQ 199-198-197) mieszkańcem Springfield.
Jeff Albertson.jpg
Plik ściągnięto 1309 raz(y) 2.91 KB
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 2:49 pm
Prawde mówiąc to niespecjalnie go lubię. Może troche bo przypomina mi mnie (nie wygląd - zainteresowania... częściowo). Ale przede wszystkim dlatego że jest zbyt brutalnym pośmiewiskiem z tego typu ludzi.
Dla mnie 4
dLg [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 13, 2006 11:00 am
Mnie trochę irytuje z tymi swoimi maniami i kompleksami 3
emsie [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 5:11 pm
Najlepszy motyw z nim (wg mnie) był ostatnio 17 x 18:
"00:15:20:Mamy samotnego, lecz dającego się kochać ofiarę losu,
00:15:22:Cześć, Aniołki, wasza dzisiejsza misja |obejmuje tajny udział w kokursie mokrego podkoszulka.
00:15:29:Zmoczymy was teraz..."
:D:D tak przy okazji został świetnie podsumowany przez Lise :D:D
sachen [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 10:05 pm
Cytat:
typowy nerd.
ja nerda wyobrażam sobie chudego, w białej koszuli i w kwadratowych okularach
a postać taka na może być
emsie [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 11:00 pm
W odcinku 10x22 dowiadujemy się szalenie istotnej rzeczy o Jeff Albertson [aka Comic Book Guy] a mianowicie: jest on członkiem mensy a jego IQ wynosi 170 i jest prawdopodobnie po Frinksie (IQ 199-198-197) najinteligentniejszym mieszkańcem Springfield:D:D pzdr:D ... 7/10:D:D
Wysłany: Sro Maj 24, 2006 2:38 am
emsie napisał/a:
W odcinku 10x22 dowiadujemy się szalenie istotnej rzeczy o Jeff Albertson [aka Comic Book Guy] a mianowicie: jest on członkiem mensy a jego IQ wynosi 170 i jest prawdopodobnie po Frinksie (IQ 199-198-197) najinteligentniejszym mieszkańcem Springfield:D:D pzdr:D ... 7/10:D:D
Ostatnio zmieniony przez Vidiu Sro Gru 26, 2007 2:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Axl [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 26, 2006 4:20 pm
ja tam daje 5 bo wcale za nim nie przepadam, a poza tymn jeżeli on ma mieć 8 to ile miałby mieć homer, czy bart, przecież oni są o milion razy fajniejsi;]
zylaq [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 1:02 pm
1/10...
Ta postać jest daremna... Nie wnosi prawie nic śmiesznego do serialu... Dobry był tylko moment, gdy Homer był PieManem i walnął go w twarz ciastem i przyszła jakaś znana baba i go zbeształa
Kurcik [Usunięty]
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 9:34 pm
Kurde, ta postać może i nie jest najśmieszniejsza, ale za to jak z życia wzięta, ilu takich ludzi mozna spotkać na konwetnach fantasy i komiksów to szok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum