Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 4:12 pm Kolejny Rekord "The Simpsons"!
Telewizja Fox zamówiła dwa kolejne sezony animowanego serialu komediowego "Simpsonowie". Tym samym kreskówka pobije rekord, stając się najdłużej emitowanym serialem w historii amerykańskiej telewizji w porze najwyższej oglądalności (prime time). Obecny rekord należy do serialu "Gunsmoke", który przez 20 lat - od 1975 roku - był emitowany na antenie stacji CBS. Trwa 20. sezon "Simpsonów". Emisję 21. serii zaplanowano na jesień tego roku, a 22. sezon będzie pokazywany w roku 2010. łącznie serial będzie liczyć 493 odcinki. Wymyślone przez Matta Groeninga przygody Homera, Marge, Barta, Lisy i Maggie Simpsonów są pokazywane za oceanem nieprzerwanie od 1989 roku (w Polsce można je oglądać w Canal+). Serial ma na swoim koncie 24 nagrody Emmy, a w 2007 roku powstała również jego kinowa wersja.
Tekst źródłowy: Magazyn FILM
To nie chodzi o to. Zamówili 2 kolejne sezony ale potem mogą zamówić znów kolejne itd itd. A to że tylko 2 to jest normalne postępowanie wśrod telewizyjnych stacji. Zazwyczaj tak jest bo robią swego rodzaju zabezpieczenie. Jeżeli zamówili by np 5 sezonów a oglądalność drastycznie spadłaby np po 3 to byli by stratni bo tak czy siak musieli by wyemitować te 2 kolejne. No chyba że woleliby zapłacic karę za zerwanie umowy....
Na pewno będą wyemitowane 23 sezony, minimum.
Fox zamówił 2 sezony produkcyjne (MABF i NABF). Każdy z nich ma liczyć po 22 odcinki do tego dodać jakieś 8 odcinków które nie zostaną wyemitowane w obecnym sezonie, daje nam 52 odcinki. Jestem przekonany, że na dwa sezony tego nie rozłożą, więc muszą być jeszcze trzy wyemitowane sezony
Ewentualnie jeżeli będą chcieli zakończyć produkcje zamówią dodatkowe 7 odcinków żeby było równe 500
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 8:21 am
pqlamz napisał/a:
Czy ja wiem, oglądnąłem wszystkie w jakieś pół roku ^^
Ja w nie całe 3miesiące (wakacje) Chyba rekord?
A rekord się należy, na prawdę życzę też innym wspaniałym serialom komediowym (animowanym raczej, bo zwykłe nie wytrwają ponad 20lat...) tylu sezonów, bo nie którym na prawdę się należy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum