Wysłany: Pią Maj 06, 2005 5:15 pm Komiksy
Ostatnio wzięło mnie na sentymenty i przeglądnąłem kilka komiksów . Wiem, wiem, za stary jestem na to. Jednak na swoje usprawiedliwienie dodam, że to komiksy Baranowskiego, które im później człowiek czyta, tym bardziej się śmieszne wydają . Jak dla mnie Baranowski bije na głowę wszystkich autorów komiksów. Polecam!
Baranowski? To ten od Antresolki Profesorka Nerwosolka i od Smoka Diplodoka? Rewelacyjne, ale czytałem je strasznie dawno Zdaje się, że napisał jeszcze coś z Wodą Sodową, ale już nie pamiętam o czym to było. Swoją drogą w zeszłym tygodniu dzwoniła moja mama i pytała kiedy przyjade do domu bo trzeba zrobic porządek na strychu, a ten zawalony jest moimi komiksami
Bardzo lubie francuskie komiksy, Gastona, Sedrika, a w szczególności Asterixa - z którego zresztą wziął się mój NICK... jednak dawno nie miałem okazji nic czytac... a szkoda
Nigdy jednak nie przepadałem za spajdermanami, kapitanami żbikami i innymi sf/sens...
Jak napisałem ps. w innym wątku - Baranowskiego czytałem dawno temu i jego humor mnie zawsze rozkłada - najlepiej wspominam "Antresolkę Profesorka Nerwosolka", ale też "Skąd się bierze woda sodowa", "Podróż smokiem Diplodokiem".
Ze starszych komiksów miło wspominam "Tytusa, Romka i A'Tomka" - czytałem chyba wszystkie księgi, aczkolwiek miałem kilka tylko z nich
Z zagranicznych czytywałem jeszcze Thorgala, ale gdzieś tak koło "Wilczycy" przestałem.
I to by było w zasadzie na tyle.
Aaa, z nowszych czasami czytywałem "Jeża Jerzego" i "Tymka i Mistrza" - ten drugi ukazywał się w sobotnim dodatku do wyborczej i naprawdę miło mnie zaskakiwał swoim humorem.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Ostatnio zmieniony przez BarneyGumble Sob Maj 07, 2005 9:25 am, w całości zmieniany 1 raz
PS. "The file will be available for 7 days or a limited number of downloads."
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 7:33 pm
kiedyś niemalże nałogowo czytałam 'Kaczora Donalda', który do dziś leży w wielkim kartonie na szafie . poza tym czytałam 'Asterixa', którego nadal bardzo lubię i 'Tytusa, Romka i Atomka'. teraz zdarza mi się czytać 'Wilq - super bohatera', ale jak dotąd zatrzymałam się na 4 części
a tak apropos komiksów wiecie z kąd można ściągnąć wszystkie części 'Simpsons comics'? jakiś czas temu na allegro były 99 części na 1CD, ale aukcja została usunięta
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 7:48 pm
Poszukaj na stronach zagranicznych ja widziałem kiedys strone gdzie były wszystkie komiksy ściagłem ale pozniej miałem formata i juz jakos nigdy nie chciało mi sie ich sciagac.Co do komiksów moim zdaniem jedyne komiksy warte uwagi to Komiksy Marvela zaczynając od Spidermana,Fantastycznej Czwórki na Hulku konczac kiedys czytałem ich wiele wciaz gdzies je mam współczesnie nie ma zadnych ciekawych komiksów nie to co kiedys :]
Taaa też mam mnóstwo kaczorów donaldów a co do wilqa to też go lubię (w końcu wyszedł on ze stajni wspomnianego przeze mnie wcześniej "Produktu")
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 12:43 pm
XIII i Asteriks. Ewentualnie Dylan Dog o ile wpadnie mi w łapki.
No ale przede wszystkim Garfield! Jego zaletą jest to że wszystkie Garfieldy jakie zostały wydane są na oficjalnej stronie!! Warto przeczytać, chociarz jest ich około paru tysięcy (pierwszy został narysowany 1987)... Ale Polecam!
Homer91 [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 7:55 pm
tak garfield jest swietny , ja lubie jeszcze Wilq , oczywiscie komiks The Simpsons, ostatnio Jeż Jeży wpadl mi w rece , Jeszcze Swietna jest seria komixow Silent Hill (x3) , i mam jescze pelno kaczorow donaldow ktore kidys zbieralem
Polecam wszystkie wyzej wymienione!!!
Professor_Frink [Usunięty]
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 6:46 pm
Pierwszy Garfield pochodzi nie z 1987 ale z 1978 jest starszy ode mnie o okolo miesiac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum