Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 11:00 pm Krusty Klown czy Homer simpson
Zawsze uważałem, że w serialu mało rzeczy jest przypadkowych. Twórcy raczą nas wieloma ,,smaczkami'', które czynią ten serial wyjatkowym. Jedna z rzeczy, które wg mnie nie są dziełem przypadku jest fizyczne podobieństwo postaci. Jedną z takich par jest Homer i Krusty. Moja teoria jest nastepujaca:
Krusty Klown jest dla Barta tak wielkim idolem, gdyż podświadomie widzi w nim ojca...
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 11:22 pm
air chris napisał/a:
Krusty Klown jest dla Barta tak wielkim idolem, gdyż podświadomie widzi w nim ojca...
ciekawa teoria
tylko teraz by należało zadać sobie pytanie jeżeli faktycznie tak jest to musze przyznać ze ta kreskówka ma w sobie tyle tajemnic, że chyba nie jesteśmy w stanie dojść do wszystkich...
to samo tyczy sie Lady Cat z "Cat Lady - kim jest i jaką tajemnicę ukrywa?"
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 4:21 pm
Temat ma szanse, tylko przestraszyłeś chyba ludzi tą "psychoanalizą" . Ja na przykład nie znam się na psychologii.
Może przedstaw jakieś dodatkowe argumenty na poparcie tej teorii. Bo samo podobieństwo to mało.
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 5:04 pm
Ugh... Prawde mówiąc możliwe... ale z drugiej strony byłoby trudno. Po pierwsze, jak dobrze wiadomo to sposób rysowania mógł taki być ze względów innych niż ukryte zamiary. Zobacz choćby mojego starego ava - ten Krusty raczej nie przypomina Homera (nawet jakby i on był narysowany inaczej). Pozatym Krusty, ma wdg mojej dedukcji coś około 50 lub 80 lat. (Dwie wersje, jedna z 4 sezonu druga z 12) Trudno by był podobny do Homera przy takiej rónicy wiekowej.
I co gorsza nie wiem co mógłby powiedzieć, bo na rodzicielstwie (i rzeczami z nim związanymi) się nie znam. Ale prawdopodobnie istnieje szansa bytu.
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 8:48 pm
And-or napisał/a:
Ja na przykład nie znam się na psychologii
Też się nie znam.
Moje argumenty:
- przede wszystkim fizyczne podobieństwo, nie są może blizniaczo podobni ale musicie przyznać że podobni są,
- Bart często bezgranicznie ufa swemu ojcu np. w 01*07, podobnym zaufaniem daży Krystego np Camp Krusty lub 01*12,
- Homer sprawia czasami wrażenie, że jest większym błaznem niż Krusty,
- w paru odcinkach Bart łapie się na tym, ze bardzo kocha swojego ojca i wywołuje to u obu zdziwienie, Krustego daży otwartym uczuciem
El Bozo napisał/a:
Pozatym Krusty, ma wdg mojej dedukcji coś około 50 lub 80 lat.
50 może ma 80 to chyba za dużo, jego ojciec nie wyglada na ponad 100
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 07, 2006 10:57 pm
No tak, ale jakim cudem mógłby występować na estradzie przez 60 lat? Tak w jednym z odcinków w sezonie 12 ztwierdzono. W każdym razie ten wiek jest oparty tylko na tym ile występował.
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 7:44 am
Część tej dyskusji można przenieść do tematu ,,błędy w The simpsons". autorzy chyba celowo mylą tropy. Przy takich produkcjach zatrudniane są osoby pilnujace ciągłości zdarzeń. Albo sie nie popisali, albo robia sobie jaja.
Prędzej uważam że takie mylenie dat i zdarzeń jest celowe i wręcz komiczne. Choćby to gdzie leży Spreingfield w wielu odcinkach występuje inne położenie. I ta nazwa "Capital City" nie no fajną mają stolicę nie ma co .
Był jeden odcinek w którym Homer dołączył do szkoły dla klaunów i był właśnie tak ucharakteryzowany. Nie sądzę, by twórcy kiedyś próbowali do tego dorobić jakąś historię, już i tak wystarczająco naciągali różne rodzinne więzy itp.
sachen [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 8:26 pm
Wszystko przez to że rysownicy, rysują cały czas tym samym stylem i widać podobieństwo. Tak samo jest z Cat Lady i Babcią Flanders (?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum