The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: aby, ktory, odcinek, zachecic, zaproponowac, znajomych

Który odcinek zaproponować, aby zachęcić znajomych?
Autor Wiadomość
ysiulec  
Maggie

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:55 pm   Który odcinek zaproponować, aby zachęcić znajomych?

Witajcie, wielu na pytanie o rodzinie Simpsonów wyśmiewa się mówiąc zazwyczaj "ty tą głupią bajkę oglądasz?!".

Jaki odcinek polecilibyście, aby od razu wywarł na nich pozytywne wrażenie ? Obejrzałem jedynie od (niecałego) sezonu 16 do prawie 20, nie mam tak dużej wiedzy jak wy :)

Pozdrawiam

homerazzi55  
Profesor

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:07 pm   

pan pług - jedn z moich kultowych, chyba 4x16 tytuł org. Mr. Plow (tak mi się zdaje)
Lub zagrać nie fer i Whoo Shot Mr. Burns
Dlaczego nie fer? fabuła tego odcinka dzieje się w 2 odcinkach - więc zapewne ich to zaciekawi i możliwe że po obejrzeniu 2 odcinków (2 z ciekawości) zmienią zdanie :wink:
a jeszcze Whoo Shot Mr. Burns - ostatnic odzinek 6 sezonu i pierwszy 7.
zaczinj od tego który jest w 6

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:19 pm   

Zależy czwgo od niej oczekują - pustych śmiechów, czy śmiechu przez łzy, czy po prsotu wzruszenia...
Ja uwielbiam z wcześiejszych Lisa's Teacher (czy jakoś tak z Mr. Bergstrom, którego podkładał hoffmann) i Maggie Makes Three - ten to już w ogóle, rozklejam się na nim jak bóbr a przy okazji śmieszny jest...

no i majsztersztyk parodii to wszystkie halloween specials - np shinning albo time and punishment...

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:40 pm   

[09x01] The City of New York vs. Homer Simpson

Simpsonowie w NY. Rewelacja

homerazzi55  
Profesor

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:44 pm   

tylko że jak go będziecie oglądali zaopatrzcie się w chusteczki... ja się w pewnym momecie praiw epoplakałem ze śmiechu :D

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 12:03 am   

zdecydowanie bart the daredevil! :twisted: (sezon 2 odcinek 6)
dzięki niemu zaraziłem simpsonami już 3 osoby :mrgreen:
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 8:45 am   

Nie wiem jakie Twoi znajomi mają upodobania co do oglądanych filmów/seriali ale ja osobiście puściłbym kilka odcinków Treehouse of Horror i kilka świątecznych. Sam osobiście mam do świątecznych słabość, może to i ich skusi.

A jadąc po sezonach to w każdym znajdzie się kilka perełek, które można puszczać gdzieś komuś :P

[06x09] Homer Badman
[06x13] And Maggie Makes Three
[06x25] Who Shot Mr. Burns? (1)
[07x01] Who Shot Mr. Burns? (2)
[07x21] 22 Short Films About Springfield
[08x10] The Springfield Files
[08x23] Homer's Enemy
[09x01] The City of New York vs. Homer Simpson
[09x13] The Joy of Sect
.......

I masa innych :) Trzeba po prostu trafić w gusta innych. Tak jak wyżej napisałem, ja (dla kogoś kto nie miał żadnej styczności z serialem) zawsze doradzam aby zaczął od Treehouse of Horror. Najlepiej te z sezonów 5-14. Świąteczne odcinki też są jak najbardziej pozytywnie rozpatrywane :)

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 1:34 pm   

Ja osobiście polecam odcinki [06x12] Homer The Great oraz [09x19] In The Navy czy też np. [09x22] Trash Of The Titans. W pierwszym z nich czczenie Homera przyprawia nieraz o absurd! Beka jest z tego zawsze na całego! :lol2: Drugi z odcinków sam nie wiem czemu polecam, nie wiem w sumie co takiego głupiego Homer i spółka tam wyprawiają, no ale jak ktoś jest miłośnikiem morza, wojskowości, itp. to powinien go ten odcinek wciągnąć. :) No a trzeci z wymienionych to zawiera głupotę Homera w pigułce oraz do czego ona doprowadza na szczeblu sprawowania władzy. :)
A jak ktoś z Twojego towarzycha jest historykiem czy coś to warto mu puścić wszystkie odcinki przeszłościowe, a zwłaszcza najklasyczniejszy - [04x10] Lisa's First Word. Przyszłościowe w sumie też mogą być, a szczególnie to polecam [16x15] Future Drama. :)

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 3:19 pm   

myślę, że mimo wszystko lepiej na początek puścić komuś odcinki z początkowych serii. dlaczego?
już niejednokrotnie byłem w sytuacji, kiedy oglądałem z kimś nieobeznanym w simpsonach odcinki z późniejszych sezonów i piałem jak głupi w momentach, w których oni byli nieporuszeni. wszystko dlatego, że nie znali kontekstu. myślę, że np. postać ralphiego i krótkie wstawki z nim nie rozśmieszą "początkującego" tak, jak simpsonowego fana.
dlatego lepiej małymi kroczkami zapoznawać znajomych z poszczególnymi postaciami, żeby później mieli więcej frajdy :D
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

Jacob  
Profesor

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 4:41 pm   

Shaggy napisał/a:
Przyszłościowe w sumie też mogą być, a szczególnie to polecam [16x15] Future Drama. :)

Przyszłościowe? Jak na początek kiepski pomysł, bo najpierw powinni zobaczyć ich jako ,,normalnych''(tzn takiego wieku jak są). :/

Z nowych to super jest 17x13 Seemingly Never-Ending Story. Odcinek wymiata! Natomiast ze starych to 3x01 Stark Raving Dad, też wymiata. :)

Spider_Cochon  
Grampa

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 2:51 pm   

Hm. Ja bym pewnie poleciła wersję kinową, ponieważ sama od niej zaczęłam interesować się rodzinką Simpsonów...

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 7:03 pm   

Spider_Cochon napisał/a:
Hm. Ja bym pewnie poleciła wersję kinową, ponieważ sama od niej zaczęłam interesować się rodzinką Simpsonów...

to witaj w klubie bo ze mną było identycznie ;) The Simpsons Movie wymiata ;) Moja dziewczyna też się zaraziła Simpsonami po TSM i obecnie wkręciła się w Hit&Run ;)

CartoonCenter  
Grampa

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 8:15 pm   

Również proponuję wersję kinową, sam od niej zacząłem. Dobre wprowadzenie do serialu :)

Spider_Cochon  
Grampa

Wysłany: Sob Maj 15, 2010 8:18 pm   

Tak więc można powiedzieć, że wersja kinowa to dobry biznes dla twórców :P a poza tym się ją przyjemnie ogląda, ma całkiem fajną fabułę, taką "simpsonową" i jest filmem, a nie odcinkiem serialu, co też ma wpływ na wrażenia :P

Odpowiedz do tematu