The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: lisa, simpson

Lisa Simpson

Jak oceniasz tę posta
1
0%
 0%  [ 1 ]
2
1%
 1%  [ 2 ]
3
2%
 2%  [ 3 ]
4
1%
 1%  [ 2 ]
5
5%
 5%  [ 8 ]
6
2%
 2%  [ 3 ]
7
11%
 11%  [ 16 ]
8
29%
 29%  [ 41 ]
9
13%
 13%  [ 19 ]
10
30%
 30%  [ 42 ]
Głosowań: 137
Wszystkich Głosów: 137

Autor Wiadomość
emsie
[Usunięty]

Wysłany: Czw Maj 04, 2006 10:25 pm   Lisa Simpson

Głos: Martha Maria Yeardley Smith

Ma osiem lat, a urodziny obchodzi (ponoć) 9 maja co czyni ją młodszą od brata barta o 2 lata i 38 dni.
Jest niewątpliwie najinteligentniejszą i najmądrzejszą członkinią rodziny oraz najlepszą uczennicą/uczniem w Springfildzkiej szkole podstawowej. To właśnie tam zdobyła najwyższą ocenę z testu A++ (zweryfikowaną później na F za ściąganie) podnosząc tym samym poprzeczkę dla całego systemu nauczania. Jej IQ to 159 co ustawia ją w tym samym rzędzie co najwybitniejsze umysły w dziejach ludzkości.:) Jej pasją, poza nauką, jest jazz (gra na saksofonie - choć jak kiedyś się dowiedziała ma za krótkie (a może za grube?) palce by zostać wielkim muzykiem), wegetarianizm i jego propagowanie, ochrona środowiska oraz co może wydać się dziwne, serial o przygodach Itchy'ego i Scratchy'ego, którego jest wierną i wielką fanką. Do ulubionych "rzeczy" Lisy należą:
album Milesa Davisa - The Birth of the Cool,
piosenka - The Broken Neck Blues,
film - The Little Mermaid (Mała syrenka)
lalki - Malibu Stace'y,
bycie ocenianą,
bycie najlepszą (kilka razy zdarzyło się jej przegrać intelektualne pojedynki jak np. w odcinku Lisa's Rival z Allison Taylor),
KUCYKI.

Lisa Simpson.jpg
Plik ściągnięto 2456 raz(y) 16.79 KB

sachen
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 05, 2006 8:48 pm   

Możnaby dodać, że jest uczciwa (choć nie zawsze ;) )

PS. Tutaj powinna być ankieta ;)

idoleq  
Grampa

Wysłany: Nie Maj 07, 2006 4:14 pm   

Jakos jej nie lubie.. :|

peter1310  
Grampa

Wysłany: Sob Maj 27, 2006 7:00 am   

Ja uwielbiam, gdy Lisa tłumaczy Homerowi jakieś trudne słowa. Daje 8/10

srj
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 27, 2006 9:52 pm   

moja ulubiona postac oczywiscie;)
uwielbiam jak sie wymadrza,jak mowi ze bedzie w swoim pokoju i jak gra na saksie <tez chce!> no i jest wegetarianka:] (odcinek lista the vegetarian byl puszczony u mnie na tygodniu wege,zgromadzonym ludziom sie chyba podobalo;) )

peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Maj 28, 2006 10:54 am   

masz w profilu nawet tą owieczkę :)

BROO
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 02, 2006 5:53 pm   

Z rodziny S. moja ulubiona postać.

Wydaje mi się, że w najlepszym teście otrzymała A+++ (było A++++, ale jeden plus znalazł tam się przypadkowo). Jej chore ambicje znacznie skracają czas życia.

sasiad
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 06, 2006 12:46 am   

najsympatyczniejsza osobka :D
choc mam tylko sezon 16-sty :d

m@rcin  
Grampa

Wysłany: Wto Cze 06, 2006 2:19 pm   

Najmniej lubiana postać przeze mnie :(
Ocena 3/10

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Cze 06, 2006 10:47 pm   

Najmniej lubiana przeze mnie postać serialu. Jedyne co w niej lubię to gdy robi coś szalnego na przekór całej swej naturze. Np. gdy nago tańczyła w fontannie czy jakoś tak czy choćby epizod gdy zaprzyjaźnia się z dzieciakami na wakacjach. Tam postanawia nie być już taka sztywna. Ale takich pozytywnych odcinków z jej udziałem jest zdecydowanie za mało bym mógł ją polubić. Dlatego daję 4.

sonix
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 11, 2006 8:54 am   

A ja ją lubie to chyba jedyna postać którą można lubić za osobowość a nie za śmieszność. Ulubiona postać Matta Groeninga. 8/10.

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Pon Lip 10, 2006 11:37 pm   

Gdyby nie była taka przemądrzała lubiłbym ją bardziej. A tak zasługuje na 7.

bchrubas  
Maggie

Wysłany: Sro Lip 12, 2006 8:29 pm   

Tak naprawdę to jedna z ważniejszych postaci kreskówki. Jest jedyną przeciwwagą do reszty rodziny S. (nawet do Marge). Ja jej daję 10/10.

Krackus
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lip 23, 2006 12:15 am   

Dałbym 9 za całokształt gdyby nie fakt który wyjaśnie za chwile :) . Moim zdaniem Lisa jest całkiem fajną postacią, po trochu podobną do mnie (inteligentna, nieco wyobcowana, cicha (no możen ie zawsze:) ). Co prawda rzadko zdarzają się jej jakieś "mocne" żarty, ale momenty gdy pokazuje swoją inteligencję są super :) . Troche nie podoba mi się jej ambicja i to, że ciągle chce być najlepsza.
A teraz wyjasnienie czemu 8 a nie 9. Otóz jak byłem mały (no powieedzmy mniejszy niż jestem :P ) puszczali jeszcz Simpsonów w TV (na FoxKids, CartoonNetwork czy czymś takim). Nie oglądałem ich wtedy (i dobrze, bo coby ze mnie wyrosło xP. Chyba to co wyrosnie z mojego 8-letniego brata który czetso oglada Simpsonów ze mną :twisted: ), ale u kolegi akurat trafił się jeden odcinek. Nie pamiętam który to był ,ale było tam, że Lisa wysłała walentynkę do jednego chłopaka (nie pamietam imienia, chyba Ralph?) z napisaem "ciuch ciuch bądźmy przyjaciółmi". W momencie, gdy Bart pokazywał Lisie, w którym momencie Ralphowi łamie się serce we mnie tez coś pękło. Przez cały dzień byłęm potem przygnębiony i chciało mi się płakać :) . Za ten okrutny czyn daje Lisie - 1 :]
BTW: to chyba dobry przykład czemu Simpsoni są od 12 lat ;)

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Nie Lip 23, 2006 12:38 am   

Krackus, Simpsonowie są kreskówką dla dorosłych o czym pisaliśmy już w tym wątku http://www.thesimpsons.pl/tematy5/1326.htm

Odpowiedz do tematu