Jestem ciekaw jak zareagowaliście na wieść o przyznaniu nam i Ukrainie organizacji ME2012?
Ja się bardzo ucieszyłem choć średnio wierzyłem że nam się uda :]
A teraz to jestem ciekaw czy uda nam się to wszystko przygotować, tj. wyremontować stadiony, zapewnić piłkarzom dobre zakwaterowanie i bezpieczeństwo, zlikwidować lub ograniczyć korupcję...
Nie zdążą wszystkiego zrobić bo jak będą przetargi to zaraz będą przegrani się odwoływać, a z potem sprawy będą się ciągnąć i ciągnąć... Poza tym nie będzie pieniędzy, bo zaraz na emerytów i górników wydadzą.
A ja się wściekłem bo: Od lat nie ma kasy na autostrady i ludzie się śmieją z tych odcinków krótkich. Do Euro2012 trzeba będzie wybudować ich setki kilometrów aby zapewnić ludziom dobry dojazd. A nagle Gilowska mówi: Pieniądze są. To co nagle cud, organizujemy Euro2012 i nagle się pieniądze na autostrady znalazły? Po prostu żenada co ten rząd odwala. Gdyby nie mistrzostwa nie mieli byśmy autostrad.
Przecież pieniądze zawsze były, o czym Ty mówisz? Brak projektów, rak do pracy, Dobrych nadzorców itp itd ale pieniądze zawsze były. Słyniemy z tego, że dostajemy dużo większe dotacje niż to potrafimy wykorzystać i ta kasa nam przepada. Także nie w kasie pies pogrzebany.
Unia daje 40mld Euro. Ja czuję, że wybudujemy za unijne potem się sprywatyzuje i kolesie będą robić kasę na autostradach.
Już widzę ruch w gabinecie Jarka - kto na kierownika jakiego stadionu, autostrady, lotniska...
Co do korupcji - dopiero się zacznie. Teraz pójdą właśnie łapówy za przetargi, stanowiska itp.
Wiecie co... ja teraz to już aż tak bardzo to się nie cieszę na te mistrzostwa...
a to dlatego że... ech głupio mi trochę o tym mówić ale powiem to... pewna bliska mi osoba która też się cieszyła (tak jak ja na początku) z tego faktu... nie chce podzielić się tą radością ze mną :/ I trochę się zniechęciłem do tych mistrzostw i niedobrze mi się trochę robi kiedy o nich słyszę... ale mam nadzieję że do 2012 mi przejdzie i ze zniecierpliwieniem będę czekał na te wszystkie zmiany... :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum