The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: houten, milhouse, van

Milhouse van Houten

Jak oceniasz t? posta
1 - okropna! Powinni j? wyrzuci
2%
 2%  [ 1 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
2%
 2%  [ 1 ]
5 - mo?e by
8%
 8%  [ 4 ]
6
4%
 4%  [ 2 ]
7
20%
 20%  [ 9 ]
8
13%
 13%  [ 6 ]
9
24%
 24%  [ 11 ]
10 - ?wietna! Powinna by? w ka?dym odcinku!
24%
 24%  [ 11 ]
Głosowań: 45
Wszystkich Głosów: 45

Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Gru 14, 2007 11:11 pm   Milhouse van Houten

Głos: Pamela Hayden

Imię dla tej postaci Matt Groening zapożyczył od byłego amerykańskiego prezydenta Richarda Nixona, który na drugie miał Milhouse.

Milhouse van Houten to najlepszy przyjaciel Barta Simpsona. Jest krótkowidzem o czym świadczą jego małe oczy i grube okulary. Jako jeden z nielicznych mieszkańców Springfield ma brwi, podobnie zresztą jak i jego rodzice.
Rodzice jego rozwiedli się w sezonie 8-mym, aby ponownie się pobrać w sezonie 19-tym.
Trudno ustalić pochodzenie Milhouse'a. Jest po części Holendrem, po części Duńczykiem i po części Włochem. We włoskiej prowincji Toskania mieszka jego babcia od strony taty, którą odwiedza każdego roku przez dwa tygodnie. Dzięki niej biegla włada językiem włoskim. Raz nawet sam uczył tego języka Lisę. Babcia Milhouse jednakże nienawidzi angielskiego.
Pomimo bycia kojarzonym z kujonem Milhouse tak naprawdę ma przeciętny poziom inteligencji, lecz ma słabo rozwinięte umiejętności społeczne.
Jego dużą wadą jest jego łatwowierność, co niekiedy wykorzystuje Bart, przez co Milhouse wpada nieraz w tarapaty. Bart wykorzystuje to by zyskać nad nim przewagę społeczną.
Milhouse jest częstym obiektem zaczepek ze strony szkolnych łobuzów: Jimbo, Kearney'a, Dolpha i Nelsona. Został raz przez nich oblepiony naklejkami wyborczymi, wsadzony do wózka na zakupy i zepchnięty ze zbocza wzgórza. Nelson ponadto lubi mu dokuczać chwytając jego rękę i waląc go nią po czym zaczyna mówić "Przestań się sam bić!"
Bart raz ponadto złośliwie umieścił go na liście najbardziej poszukiwanych amerykańskich przestępców, oraz próbował go nadziać na kaktus. Często takie wybryki zaważają na ich przyjaźni i stawiają ją pod znakiem zapytania i gdy na poważnie zastanawiają się dlaczego właściwie są przyjaciółmi to Bart twierdzi że wynika to z przyczyn geograficznych (w sensie, że mieszkają blisko siebie). Jednakże w odcinku [19x06] Little Orphan Milie Bart przyznaje że kocha Milhouse'a na czym przejrzała go Lisa.
Zdarza się że i Homer przyłącza się wraz z Bartem do głupich żartów na Milhousie choć w nieco mniejszej skali.
Milhouse ma wiecznego pecha oraz często jest wykorzystywany co zwykle źle się dla niego kończy. Jednym z przykładów było jak ktoś go trzasnął w twarz drzwiami gdy ten bawił się w przypinanie osłu ogona, albo ugryzienie przez węża na obozie Krusty'ego czy też wręczenie Nelsonowi liściku od Lisy przez co oberwał mocno od Nelsona.
Milhouse ponadto moczy swoje łóżko i ma mnóstwo alergii, m.in. na miód, pszenicę, nabiał, a nawet na własne łzy. Pije też mleko sojowe tłumacząc się, że normalne mogłoby go zabić.

Milhouse ponadto jest do szaleństwa zakochany w Lisie Simpson, choć wstydzi się przyznawać do tego. Przy dziewczynach zwykle wychodzi na niezdarę. Jednakże jest strasznym kobieciarzem, przez co 3 razy dostał od Lisy kosza, podczas gdy ta zaczęła wreszcie zwracać na niego uwagę. Z tego samego powodu dostał też kosza od Grety Wolfcastle - córki aktora Rainiera Wolfcastle'a.
Pierwszą dziewczyną Milhouse'a była Samantha Stanley z odcinka [03x23] Bart's Friend Falls in love, jednak ojciec Samanthy jak zobaczył ją całującą się z Milhousem odesłał ją do szkoły katolickiej.
Trudno ustalić pierwszy pocałunek Milhouse'a - wg wyżej wymienionego odcinka był to pocałunek z Samanthą Stanley, zaś wg odcinka [15x20] The Way We Were'nt po raz pierwszy pocałował się... z Homerem Simpsonem podczas gry w butelkę :mrgreen:
Pomimo tego kobieciarstwa pewien szkolny konsultant odkrył przypadkowo w aktach Milhouse'a informacje o jego skłonnościach homoseksualnych, a później biseksualnych...
W odcinku [08x07] Lisa's Date with Density dowiadujemy się że ma psa rasy Shih Tzu.
Milhouse ponadto umie jeździć na motocyklu choć nie ma do tego żadnych uprawnień.

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Pią Gru 14, 2007 11:38 pm   

Shaggy napisał/a:
Jako jeden z nielicznych mieszkańców Springfield ma brwi, podobnie zresztą jak i jego rodzice, którzy rozwiedli się w sezonie 8-mym by ponownie się zejść w sezonie 19-tym.

Nie przeczytałem całości ale to zdanie mnie zabiło :mrgreen:

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Gru 14, 2007 11:47 pm   

Już poprawiłem :P
Wcześniej nie wiedziałem w którym miejscu wcisnąć tą informację, a nie chciałem w nowym zdaniu powtarzać tych samych wyrazów

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Sob Gru 15, 2007 11:35 am   

Shaggy... Zamurowało mnie. Ile tego napisałeś!!! Postać po tej lekturze zasługuje na 7/10.

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Gru 24, 2007 12:45 pm   

Widzę że mam dwa posty w tym temacie a jeszcze nie wyraziłem swojej opinii :]

No więc ja stawiam Milhouse'owi 6-tkę - jak dla mnie jest to postać raczej obojętna choć nieco powyżej przeciętnej :) Fajnie że się kumpluje z Bartem i gdy razem robią coś szalonego, choć częściej wolałbym go widzieć z Lisą :P Tak swoją drogą to szkoda, że Lisa go tak olewa :(
Czasem jednak nudzi mnie gdy w serialu jest go za dużo...
Milhouse ma jeszcze ponadto jedną cechę fizyczną która troszkę mnie odpycha - ten jego strasznie wielki nochal! :/

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Wto Gru 25, 2007 11:52 pm   

Różnie z tą postacią bywa. Raz jest zawaliście śmieszna a raz przynudza na szczęście ze wskazaniem na to pierwsze. Uwielbiam sceny gdy gubi okulary, śmiesznie wtedy wygląda. W fajny sposób okazuje Lisie uczucia. Ogólnie rzecz biorąc każdy kto zadaje się z Bartem nie może dostać oceny niższej niż 9/10. No po prostu nie ma takiej możliwości :D

Homer_S.  
Maggie

Wysłany: Sob Gru 29, 2007 2:56 pm   

5/10 - niezbyt go lubię ale czasami go lubie :D

Kape  
Bart

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:53 am   

Ja mu daje 10/10 bo on jest śmieszny jak się próbuje popisać przed Lisą. W odcinku 10x1 Lard of the dance on się wywalił na stojaku, a na dodatek komicznie wyglądał. Jest się z nigo pośmiać :mrgreen: . :mrgreen: :mrgreen:

DuDu$  
Maggie

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 11:58 pm   

Bardzo lubię tą postać więc dostanie ode mnie 10/10.
Jest wielkim kobieciarzem chociaż dostał już wiele razy kosza to i tak się nie poddaje i właśnie za to go lubię, a poza tym jest śmieszny noi to dobry kumpel Barta. :D

idoleq  
Grampa

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 2:16 pm   

Trzyma poziom nie ma co ukrywać.
Jednak nie jest postacią z najwyższej półki.
Szkoda, że Lisa nie zwraca na niego uwagi...

skawiu  
Lisa

Wysłany: Pon Lip 14, 2008 11:55 pm   

takich ludzi jak Milhouse nie lubię, ale jako postać kreskówki jest całkiem ok. wiadomo ze dlatego go stworzyli, każdy coś sobą tam reprezentuje :D

sh  
Marge

Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 5:36 pm   

Fajnie jak coś opowiada z podnieceniem typowym dla dziesięciolatka. Ale na tle Barta, a z nim występuje w większości scen, wypada bardzo słabo, dlatego daję 7/10.

Lady A.90  
Lisa

Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 5:23 pm   

Śmieszny dzieciak, ale jakoś nie szaleje za nim;)
Dam mu 7/10.

Przemek77  
Maggie

Wysłany: Pią Paź 31, 2008 12:08 pm   

Mnie się ten gość kojarzy (i to mocno) z postacią z "Cudownych Lat" - Paulem Fajferem (tak się to pisze?), przyjacielem głównego bohatera, Kevina Arnolda. Ta sama fryzurka, okulary i ogólna "frajerowatość" na pierwszy rzut oka.
Świetny był w odcinku gdy kupił od Barta duszę, ta jego zjadliwość i złośliwość ("Yeeees?") gdy Bart skruszony chciał ową "duszę" potem odkupić z powrotem. Nie pamiętam tytułu odcinka... :/

8/10

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pią Paź 31, 2008 12:58 pm   

Przemek77 napisał/a:
Świetny był w odcinku gdy kupił od Barta duszę, ta jego zjadliwość i złośliwość ("Yeeees?") gdy Bart skruszony chciał ową "duszę" potem odkupić z powrotem. Nie pamiętam tytułu odcinka... :/

Ten odcinek to [07x04] Bart Sells His Soul. ;)

Odpowiedz do tematu