Jako, że miejsce Mc Baina vel Arniego na stronie tytułowej jest już przestarzałe, postanowiliśmy wykorzystać je na zamieszczanie tam wygranych prac w mini konkursach.
Oto i pierwszy mini konkurs!
SPRINGFIELD W PIGUłCEczyli konkurs na najlepsze zestawienie różnych postaci ze Springfield.
UWAGA: nie wolno umieścić nikogo z rodziny Simpsonów!
(A zatem możemy mieć np. przy barze Barneya, Moe i Carla, ale nie może się tam pojawić Homer.)
Zasady podobnie jak ostatnio:
Praca powinna zawierać:
:idea: POSTACIE ZE SPRINGFIELD
Praca nie może zawierać:
:idea: Rodziny Simpsonów (Dziadka, Marge, Maggie, Patty, Selmy etc)
Każdy chcący wziąć udział w konkursie tworzy zestawienie ("baner") i wysyła go mi na adres mailowy ( kasienkawu(@)interia.pl (usuńcie nawiasy z adresu przed wysłaniem)) . A to z tej racji, że chcemy, aby każda praca była anonimowa do ogłoszenia wyników konkursu. Ja prace oczywiście będę regularnie zamieszczać na forum i podpiszę je odpowiednimi numerkami (np. #1, #2 itd)
baner ma mieć rozmiary: 410x158px
prace wysyłamy od dzisiaj (6.05) do 20.05 - macie zatem 2 tygodnie!
Można wysyłać więcej niż jedną pracę Ale nie przesadzajmy jednak z ilością
Dnia 20.05 otwieramy ankietę. Tam umieszczamy numery wszystkich nadesłanych prac, i nawołujemy forumowiczów do głosowania. Każdy ma prawo głosu
Prosimy autorów prac by nie głosowali na siebie
Ankieta będzie trwała tydzień ( 20 - 27.05.08), a zatem wszyscy będziemy mieli równo 7 dni na to by zagłosować na swojego faworyta
Dnia 28.05 zwycięska praca zostanie "odcyfrowana" i poznamy jej autora.
Nagrodą będzie umieszczenie zwycięskiej pracy na stronie głównej w miejsce Mc Baina (czyli sam środeczek!)
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 1:48 pm
Nie musi No chyba, że chcesz ale to zajmie miejsce To ma być po prostu pokazanie postaci ze Springfield (bez rodziny Simpsonków), ciekawe jak to zrobicie
obrazki i tak sa na zewnetrznym serwerze wiec transferu nie zjadaja ale powinny byc zoptymalizowane pod katem szybkosci wgrywania sie, bo przeciez nikt nie bedzie czekal 20 czy 30 sekund na 1 obrazek. Ewentualnie sam to na koncu poprawie
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 12:33 am
tomeczek napisał/a:
I gdzie są Ci wszyscy którzy pisali ze bez nagród tez bedą tworzyć, że sama satysfakcja wystarczy?
ja tak pisałem i ze szczerą chęcią coś zrobiłbym, jednak pora nieodpowiednia (sesja coraz bliżej). mimo to dziwię się tym, którzy czas mają i nie chce im się nic zrobić
rzeczywiście nie ma sensu robić konkursu na 3 prace..
ale w wakacje, jeśli jakiś konkurs będzie, mam nadzieję, że studenci nadrobią forumowe zaległości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum