Pff na zachodzie 30$ to nieco ponad godzina pracy, więc tylko dla warunków polskich to jest drogo :p Zresztą jak ktoś jest kolekcjonerem to kupi nawet i za wygórowaną cenę, a jak kogoś to nie bawi to nie kupi i tyle.
trafiłeś w sedno pracując nawet na zmywaku w Anglii, stać mnie było po godzinie pracy kupić sobie kilka fajnych gadżetów. U nas....
Na zachodzie zarabiasz powiedzmy 8-10 Funtów, Euro nawet - w Polsce 8-10 mocnych złotówek
Przelicznik jest bardzo prosty
A sam sprzedaję różne gadżety i nawet jak cena jest niska to ludzie "kręcą nosem".
Nic nie poradzimy na to że nasze 10 złotych nie jest warte 10 Euro. niestety jak chcesz coś mieć to płacisz.
jakby ktoś u nas sprzedawał figurki Simpsonów za 30 zeta brałbym wszystko...
Wracając do głównego wątku, to filip93 patrzysz na cenę rynkową w USA i doliczasz przesyłkę - wychodzi Ci około 25 zł.
Tylko jakbyś Ty chciał sprzedawać u nas robiłbyś to "za darmo"? Tutaj jeszcze dochodzi jedna kwestia, kupujesz dużo, ponosisz ryzyko - czy się sprzeda i czy przyjdzie towar. inwestujesz kasę, to chesz mieć potem zysk.
Nie patrzysz też na to, jak wielu ludzi, że ktoś właśnie to ryzyko wziął na siebie i Cię od tego odciąża. Zamawiając z USA First Classem, długoi czekasz, a mi gadżety 2 razy nie przyszły A tu dostajesz towar od ręki i przychodzi za dzień nawet.
plus - jeżeli ktoś kupuje setki/tysiace ma sklep, dochodzi podatek, cła...czyli koszty
A założe się, ze nawet jakbym sprzedawał tu figurki po 25 zł, to po chwili ludzie by to olali i czekali na niższą cenę, bo taka jest u nas mentalność...
"on ma po 26zł, a jak kupię z E-baya z USA to wyjdzie mi 21zł ...no ździerca"Niestety u nas tak ludzie myślą.
A liczyłem jakby to było - za figurkę wychodzi dokładnie 20 zł jakbym kupił z wysyłką za 220$, zysk 5 zł na figurce to się wg was opłaca, zeby w to wejść? Inwestujesz 220$ a zarabiasz, jak dobrze pujdzie około 50$...
Dlatego nam "małym" kolekcjonerom przychodzi zabawa w Ebay itp, bo jest najtaniej. Zgadzam się. Ale wygoda też się liczy
Dobra koniec dygresji biznesowej...Jak nasz kraj nie będzie bogatszy, a ludzie nie zmienią mentalności, to nie ma co tu myśleć o biznesie figurkowym itp.
Jak się pozmienia, otwieram pierwszy sklep
A kidroboty sobie kupie jak będą krążyły całe serie tak najprosciej
[ Dodano: Pią Sie 29, 2008 10:28 am ]
HALLLOOOOO!!!!
A ja muszę się pochwalic bo właśnie wczoraj doszła do mnie paczka ze stanów tak, tak po 1 tygodniu bardzo krótko zamawiałem 21 a 28 już był u mnie mój nowy............. a o to co wyjąłem z kartonika !!!!
Kurcze tak szybciutko First Classem, MIODZIO Pewnie dlatego że mała paczuszka i poleciała Samolotem z listami.
(na święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc - dostawałem PACZKI w 5 dni z USA:) )
Super figurka, no poluje na te z przed 18 lat ale może na jakąś nową się skuszę
W pierwszej kolejności chcę Człowieka Pszczołę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum