The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mona, simpson

Mona Simpson

Jak oceniasz t? posta
1
20%
 20%  [ 5 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
4%
 4%  [ 1 ]
4
4%
 4%  [ 1 ]
5
8%
 8%  [ 2 ]
6
4%
 4%  [ 1 ]
7
12%
 12%  [ 3 ]
8
8%
 8%  [ 2 ]
9
24%
 24%  [ 6 ]
10
16%
 16%  [ 4 ]
Głosowań: 25
Wszystkich Głosów: 25

Autor Wiadomość
peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 11:45 am   Mona Simpson

Głos: Glenn Close

Mona Simpson jest żoną Abe'a i matką Homera.
W odcinku [07x08] - Mother Simpson matka spotyka się z Homerem po 27 letniej rozłące. Po zniknięciu Mony, jego ojciec Abe wmówił synowi, że jego matka umarła, podczas gdy on był w kinie. To nie była prawda. Matka Homera uciekła, ponieważ miała poważne kłopoty. Powodem tej rozłąki była akcja w jakiej brała udział.
Burns wybudował "Laboratorium bilogicznych zarazków" Mona przyłączyła się do organizacji, która miała zamiar zniszczyć produkowane w laboratorium zarazki chorobotwórcze. Niestety Burns rozpoznał ją podczas tej niszczycielskiej akcji i od tamtego czasu Mona musiała chronić się przed prawem. 8 sezonów później w odcinku [15x02] - My mother the carjacker Mona zaryzykowała powrót do rodziny. Zostawiła wskazówki Homerowi w gazecie jak do niej dotrzeć. Napisała synowi aby spotkał się z nią. Niestety policja złapała Monę gdy wraz z Homerem i Bartem(wnukiem) próbowali ją ukryć. W sądzie miała szczęście, gdyż sędzia był miękki. Matka została uznana niewinną. Podstępny Burns chciał za wszelką cenę zamknąć w więzieniu Monę za używanie fałszywych nazwisk podczas wejść do parków narodowych w USA. Ale sprytna Mona uciekła z autobusu więziennego.
Biedna Mona Simpson nadal ucieka przed policją.......
Matka S. jest miłą, sprytną, ciepłą babcią oraz doskonałą matką dla Homera, świetnie dogaduje się z Lisą (wnuczką). Mona to przykład fajnej babci, która wiele przeżyła i wiele potrafi zrobić.

Mona Simpson.jpg
Plik ściągnięto 2951 raz(y) 3.3 KB

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 12:01 pm   

Trochę pomieszałeś odcinki - podobnie jak ja zrobiłem to w opisach :P . W odcinku w którym ją poznajemy, Homer spotyka ją na cmentarzu przy swoim grobie. A nie - jak napisałeś - odnajduje ją dzięki gazecie (to w nast. odcinku).

peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 12:12 pm   

Nie. Napisałem: "Matka spotyka się z Homerem po 27 letniej rozłące" a potem: "8 sezonów później Mona zaryzykowała powrót do rodziny. Zostawiła wskazówki Homerowi w gazecie jak do niej dotrzeć"

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 12:24 pm   

Trochę to niejasne. Może po prostu napisz że w tym i w tym odcinku.

peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 12:46 pm   

Dokonałem zmian. Czy o to ci chodziło?

szymon.to  
Maggie

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 12:48 pm   

Cytat:
Burns chciał za wszelką cenę zamknąć w więzieniu Monę pod zażutem fałszowania dowodów.

Miała zostać zamknieta używanie fałszywych nazwisk podczas wejść do parków narodowych w USA

peter1310  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 1:23 pm   

Wybaczcie, że opis nie jest zbyt szczegółowy ale to mój debiut na tej stronie.

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 1:33 pm   

Spoko, nie jest zły. Tak trzymaj :) .

blue_teddy  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 04, 2006 5:13 pm   

Jej prawdziwe imie to : Penelope Olson Simpson, Mona to chyba jakaś ksywka albo odwrotnie nie pamietam juz :)

dodaje głos ale nie jestem w 100% pewna czy to ta osoba :)

daje 10/10 cos mnie w niej uzekło ;)

jakubulus
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 05, 2006 8:54 am   

matka homera scigana byla przez burnsa po aferach hipisowskich. ona pracowala na uniwersytecie i ujawnila, ze burns zatruwa srodowisko. burns'y sie wnerwil i jego wielki kolega wiggum zaczal scigac mone. jeszcze jedna akcja byla o tym, ze abe nie chcial powiedziec homerowi kto jest jego mamusia bo sie wstydzil tego, ze ona jest hipisem. pozniej bylo jeszcze pare razy wspomniane o monie. ona namalowala hipisowski rysunek na stodole (maly homer latajacy i majacy kwiatka tam gdzie kwiatek powinien byc). a wiecie ze homer byl na pierwszym woodstocku, razem z mona i abe'm (byl ubrany w garnitur)

szymon.to  
Maggie

Wysłany: Pon Cze 05, 2006 5:27 pm   

jakubulus napisał/a:
abe'm (byl ubrany w garnitur)

i pod koniec sceny szukał namiotu w którym rekrutują do wojska :P

pedro
[Usunięty]

Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:14 pm   

Ja daje tylko 5 (czy też aż 5). Nie wiem czy czestotliwość miala znaczenie przy ocenie, ale generalnie postac dosc ckliwa i chyba malo smieszna ... ucieczka tez taka sobie ... generalnie jakis pomysl na ciekawa wstawke, ale chyba niezbyt udany ...

jakubulus
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 10, 2006 12:08 am   

pedro napisał/a:
dosc ckliwa i chyba malo smieszna ... ucieczka tez taka sobie ... generalnie jakis pomysl na ciekawa wstawke, ale chyba niezbyt udany ...

ale tu chyba nie chodzi o to by sie caly czas smiac. zajrzyj w glebie simpsonow, a zobaczysz, ze maja ukryte "podwojne" dno.

futrzak
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sie 06, 2006 6:50 pm   

mal mnie smieszy ta postac wiec mysle ze 6 to max co moze u mnie miec bo niczego szczegfolnego nie zrobila w odcinku w ktorym byla

sachen
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 10:58 pm   

Mnie także nie śmieszy ta postać, jednak uważam ją za ciekawą i godną uwagi więc dam jej 8/10
A co do opisu to nie pamiętam w którym odcinku Mona pojawiła się gdy Homer chciał się dowiedzieć co znaczy "J." w jego nazwisku.. i dowiedzial się z tego obrazu który opisał jakubulus. Troche śmieszne to jego drugie imie :P

Odpowiedz do tematu