Mona Simpson jest żoną Abe'a i matką Homera.
W odcinku [07x08] - Mother Simpson matka spotyka się z Homerem po 27 letniej rozłące. Po zniknięciu Mony, jego ojciec Abe wmówił synowi, że jego matka umarła, podczas gdy on był w kinie. To nie była prawda. Matka Homera uciekła, ponieważ miała poważne kłopoty. Powodem tej rozłąki była akcja w jakiej brała udział.
Burns wybudował "Laboratorium bilogicznych zarazków" Mona przyłączyła się do organizacji, która miała zamiar zniszczyć produkowane w laboratorium zarazki chorobotwórcze. Niestety Burns rozpoznał ją podczas tej niszczycielskiej akcji i od tamtego czasu Mona musiała chronić się przed prawem. 8 sezonów później w odcinku [15x02] - My mother the carjacker Mona zaryzykowała powrót do rodziny. Zostawiła wskazówki Homerowi w gazecie jak do niej dotrzeć. Napisała synowi aby spotkał się z nią. Niestety policja złapała Monę gdy wraz z Homerem i Bartem(wnukiem) próbowali ją ukryć. W sądzie miała szczęście, gdyż sędzia był miękki. Matka została uznana niewinną. Podstępny Burns chciał za wszelką cenę zamknąć w więzieniu Monę za używanie fałszywych nazwisk podczas wejść do parków narodowych w USA. Ale sprytna Mona uciekła z autobusu więziennego.
Biedna Mona Simpson nadal ucieka przed policją.......
Matka S. jest miłą, sprytną, ciepłą babcią oraz doskonałą matką dla Homera, świetnie dogaduje się z Lisą (wnuczką). Mona to przykład fajnej babci, która wiele przeżyła i wiele potrafi zrobić.
Wysłany: Nie Cze 04, 2006 12:01 pm
Trochę pomieszałeś odcinki - podobnie jak ja zrobiłem to w opisach . W odcinku w którym ją poznajemy, Homer spotyka ją na cmentarzu przy swoim grobie. A nie - jak napisałeś - odnajduje ją dzięki gazecie (to w nast. odcinku).
Nie. Napisałem: "Matka spotyka się z Homerem po 27 letniej rozłące" a potem: "8 sezonów później Mona zaryzykowała powrót do rodziny. Zostawiła wskazówki Homerowi w gazecie jak do niej dotrzeć"
Wysłany: Nie Cze 04, 2006 5:13 pm
Jej prawdziwe imie to : Penelope Olson Simpson, Mona to chyba jakaś ksywka albo odwrotnie nie pamietam juz
dodaje głos ale nie jestem w 100% pewna czy to ta osoba
daje 10/10 cos mnie w niej uzekło
jakubulus [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 8:54 am
matka homera scigana byla przez burnsa po aferach hipisowskich. ona pracowala na uniwersytecie i ujawnila, ze burns zatruwa srodowisko. burns'y sie wnerwil i jego wielki kolega wiggum zaczal scigac mone. jeszcze jedna akcja byla o tym, ze abe nie chcial powiedziec homerowi kto jest jego mamusia bo sie wstydzil tego, ze ona jest hipisem. pozniej bylo jeszcze pare razy wspomniane o monie. ona namalowala hipisowski rysunek na stodole (maly homer latajacy i majacy kwiatka tam gdzie kwiatek powinien byc). a wiecie ze homer byl na pierwszym woodstocku, razem z mona i abe'm (byl ubrany w garnitur)
i pod koniec sceny szukał namiotu w którym rekrutują do wojska
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 11:14 pm
Ja daje tylko 5 (czy też aż 5). Nie wiem czy czestotliwość miala znaczenie przy ocenie, ale generalnie postac dosc ckliwa i chyba malo smieszna ... ucieczka tez taka sobie ... generalnie jakis pomysl na ciekawa wstawke, ale chyba niezbyt udany ...
jakubulus [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 10, 2006 12:08 am
pedro napisał/a:
dosc ckliwa i chyba malo smieszna ... ucieczka tez taka sobie ... generalnie jakis pomysl na ciekawa wstawke, ale chyba niezbyt udany ...
ale tu chyba nie chodzi o to by sie caly czas smiac. zajrzyj w glebie simpsonow, a zobaczysz, ze maja ukryte "podwojne" dno.
futrzak [Usunięty]
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 6:50 pm
mal mnie smieszy ta postac wiec mysle ze 6 to max co moze u mnie miec bo niczego szczegfolnego nie zrobila w odcinku w ktorym byla
sachen [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 10:58 pm
Mnie także nie śmieszy ta postać, jednak uważam ją za ciekawą i godną uwagi więc dam jej 8/10
A co do opisu to nie pamiętam w którym odcinku Mona pojawiła się gdy Homer chciał się dowiedzieć co znaczy "J." w jego nazwisku.. i dowiedzial się z tego obrazu który opisał jakubulus. Troche śmieszne to jego drugie imie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum