Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 9:24 pm Monty Burns na kolejnej liście
Tym razem Monty trafił na listę magazynu Forbs. Znalazł się na szóstej pozycji zestawienia 15 najbogatszych fikcyjnych postaci, zgromadził wg jej twórców majątek o wartości niecałych 9 miliardów dolarów.
Oto ta lista, sami spróbujcie dojść do tego kto jest kto.
Scrooge McDuck
Ming The Merciless
Richie Rich
Mom
Jed Clampett
C. Montgomery Burns
Carter Pewterschmidt
Bruce Wayne
Thurston Howell III
Tony Stark
Fake Steve Jobs
Gomez Addams
Willy Wonka
Lucius Malfoy
Princess Peach
A tak na poważnie to jaja sobie robią z tą listą. Po co takie coś w ogóle powstaje? Na przykład kasa Burnsa zmienia się z odcinka na odcinek. Eee nudzi im się.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 11:26 pm
tomeczek napisał/a:
A tak na poważnie to jaja sobie robią z tą listą. Po co takie coś w ogóle powstaje? Na przykład kasa Burnsa zmienia się z odcinka na odcinek. Eee nudzi im się.
tomeczek, co to za marudzenie? Różne tego typu rankingi powstaja, ktoś nad tym pracuje, a ty kręcisz nosem. Wstydź się
Chrzanić wszelkie inne logiczne niedociągnięcia takiej listy, pomysł jest całkiem fajny i tak dalej, ale powiedzcie mi jedno: Jak obliczono majątek Księżniczki Peach? (to ta z Mario Bros.) Jaki jest przelizcnik jednej złotej monety do dolara? Ile wart jest Mushroom Castle? Jeśli do Pech należy całe Mushroom Kingdom, to czy monety znajdujące się w jego systemach kanalizacyjnych (sic!) też należą do niej jako surowce naturalne, czy raczej jest to sytuacja jak na Dzikim Zachodzie, kto pierwszy znajdzie ten bierze w posiadanie? I czemu właściwie zastanawiam się nad takimi rzeczami?
ale powiedzcie mi jedno: Jak obliczono majątek Księżniczki Peach? (to ta z Mario Bros.) Jaki jest przelizcnik jednej złotej monety do dolara?
To się chyba wyklucza?
Napisałem "inne niedociągnięcia". Dbam o swoją logikę
Richie Rich to Macaulay Caulkin (był film na podstawie komiksów)
Tony Stark to Iron Man z komiksów Marvela.
Gomez Addams z "Rodziny Addamsów"
Willy Wonka to wlaściciel fabryki czekolada Z "Charlie i fabryka czekolady"
Lucius Malfoy to ktoś z Harry'ego Pottera, ale książkę znam z dwóch filmów i słyszenia, nie chciało mi się nigdy tego czytać.
Steve Jobs to właściciel firmy Apple, ale kim jest Fake Steve Jobs to już nie wiem.
To tyle co wiem, bez konsultacji z Googlem. Aha, i magazyn nazywa się "Forbes" a nie Forbs. <tryb czepiania off>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum