Wysłany: Pią Sty 06, 2006 3:05 pm Napisy do DVD
Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma doświadczenie z dodawaniem napisów do DVD? Mam z tym pewien problem i jak na razie nie znalazłem nic na ten temat w sieci.
Więc tak:
Mam napisy w txt gotowe do dodania (zsynchronizowane ze zdemuxowanym strumieniem audio). Napisy te konwertuję do SSA (subeditem), potem z tego robię plik .son i bitmapy (w MaestroSBT). To wszystko wrzucam do DVD-lab pro i łączę z oryginalnym dvd. Gdy tak zrobioną płytkę odpalam w powerdvd, wszystko wygląda dobrze, z tym, że niektóre linie nie są wcale wyświetlane. Jest ich bardzo niewiele (ze dwie lub trzy na cały film), ale jednak. Dodam od razu, że te linie na pewno nie są za długie i że bitmapa do tej linii jest generowana poprawnie. Próbowałem to robić kilkakrotnie i zauważyłem, że czasami znikają inne linie, a te się pojawiają. Zawsze jednak kilka znika.
Spotkał się ktoś z takim problemem?
Wysłany: Pią Sty 06, 2006 6:03 pm
Ja napisy konwertuje do SRT w Substitle workshop i w dvdlap pro robie napisy ,najpierw dodaje zdemuxowane audio i video a pozniej kilkam na subs laduje napisy w srt i generuje mi program sam bit mapy itp i dolacza to dvd , pozniej kompiluje i wszystko dziala lux
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum