Wysłany: Wto Sty 24, 2006 10:32 pm Napisy vs. lektor
Niedawno w tym wątku wywiązała się dyskusja nad tym, czy lepiej się ogląda odcinki z napisami, czy z lektorem. Ciekawi mnie, co reszta forumowiczów o tym sądzi - stąd ta ankieta. Oczywiście nie będzie ona miała żadnego wpływu na powstawanie napisów, nawet jeśli przeważać będzie druga opinia .
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 10:41 pm
W sumie to tu chodzi o ludzi, którzy nie potrafią się obyć bez tłumaczenia. Ale dobra, mogę dodać taką opcję.
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 10:44 pm
Niezmiernie mi miło...
Pamiętaj, trzecia strona też jest ważna.
Polonez [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 8:40 am
Jeszcze nie zagłosowałem ale zapewne: 99% z napisami 1% z lektorem...
A to głównie dlatego że z lektorem był tylko 1 sezon a pozostałe 16 tylko z napisami.
Po tym jak skonfigurowałem allplayera żeby czytał napisy to już wole lektora
Mi najlepiej sie ogląda bez tłumaczenia
Może nie wszystko rozumiem, ale tak jest najlepiej
Napisy też mogą być, ale... ja jestem dość pedantyczny jeśli nie ma przecinka to już go musze wstawić, a wole oglądać Simpsonów jednym tchem
Nie przepadam za lektorem, poprostu traci się przez to dużo dowcipów
Ja oglądam prawie zawsze z napisami, ale kiedy nie ma jeszcze napisów lub mam taką wersje, że nie ma w ogóle napisów to bez problemu mogę sobie obejrzeć bez. Lektor odpada. Dubbing to ja rozumiem, ale nie lektor. Przecież potrafię czytać i nie musi mnie nikt wyręczać.
Simpson [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 3:39 pm
mgr_rybak -----> kiedys napisałeś w jakimś temacie (nie pamiętam w jakim), że masz na VHS jakieś odcinki z lektorem. Ale napisałeś wtedy, że nie masz czasu na wpuszczenie do neta. Teraz może znalazłbyś go trochę : Wiem , że trochę zagłusza angielski dubbing, ale zawsze fajnie jest obejrzeć The Simpsons w języku polskim.
bender [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 6:45 pm
Lektor to napewno większa wygoda, ale oryginalne głosy są zagłuszane. Preferuję napisy
mack [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 27, 2006 8:44 pm
Osobiście wolę napisy, bo nie zakłócają mi klimatu (intonacja zdań na przykład), a jak uda mi się pozbyć z domu na godzinkę lub dwie dzidziorów oraz żony i mam trochę spokoju żeby sie skupić (angielski okrutnie mi zardzewiał) to łykam odcinek w oryginale co by podszlifować "lengłydża"
Chciałem zagłosować ale dalej mnie nie zapamiętuje ...ale w każdym razie bez niczego....ostatnio ściągnąłem sobie napisy do sezonu 16 tylko żeby zobaczyć jak to wygląda ale nie ....absolutnie nie bo przestaje patrzeć na to co się dzieje a koncentruje sie na literkach :D:D...więc "bez niczego"
mgr_rybak -----> kiedys napisałeś w jakimś temacie (nie pamiętam w jakim), że masz na VHS jakieś odcinki z lektorem. Ale napisałeś wtedy, że nie masz czasu na wpuszczenie do neta. Teraz może znalazłbyś go trochę : Wiem , że trochę zagłusza angielski dubbing, ale zawsze fajnie jest obejrzeć The Simpsons w języku polskim.
Gdyby chodziło tylko o wrzucenie na neta to nie problem, ale najpierw trzeba by zgrać te 12 godzin z VHSa... dobra dopisuję na listę do zrobienia... kiedy? Drzewo posadziłem, dom w budowie, syna nie mam ale mam córkę więc można odznaczyć... za jakieś 2 lata może się uda.
Sorry ale dla mnie to nie ma sensu większego. Gdyby to było przynajmniej S-VHS to jeszcze, ale VHS...
dawid666 [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 28, 2006 7:03 am
Napisy lepsze ... Lektor bedzie wszystko przygłuszał i bedzie cenzura
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum