Wysłany: Pią Mar 14, 2008 9:21 pm Napisy.org mogą wrócić do sieci
Postępowanie karne przeciwko właścicielom strony napisy.org to jedna z najgłośniejszych spraw ostatniego roku. 17 maja 2007r. strona napisy.org została zamknięta. Teraz śledztwo w tej sprawie zostaje umorzone.
Cała sprawa zaczęła się od zatrzymania kilku osób związanych z napisy.org, w tym administratora i tłumaczy. Wiadomość bardzo szybko rozeszła się po internecie i szokowała wielu internautów. Strona ta cieszyła się bardzo dużą popularnością w internecie. Samo zatrzymanie osób związanych z napisy.org było kwestią kontrowersyjną, ponieważ na stronie nie można było pobrać filmów, a jedynie pliki tekstowe z ich tłumaczeniami.
Policja przez niemal rok bezskutecznie starała się znaleźć dowody wskazujące na popełnienie przestępstwa przez oskarżonych. Ponieważ dowodów nie znaleziono, śledztwo ma zostać wkrótce umorzone.
Najprawdopodobniej strona napisy.org niedługo powróci do sieci. Pomimo wyrobienia sobie pozycji przez strony konkurencyjne przez czas, w którym strona napisy.org nie była dostępna, strona ta nadal cieszy się ogromną popularnością wśród polskich internautów.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 9:31 pm
no cóż. cieszy mnie ta wiadomość, jednak napisy.org mają już swojego oficjalnego następcę - napisy24. w związku z tym nie wiem, czy jest sens przywracania do życia portalu pod starą nazwą. myślę, że dobrze byłoby połączyć siły przez org i 24 i w ten sposób kontynuować swą "zbawczą" działalność..
wlasnie napisyorg przeszly w n24. a ja nie mam konta na n24;/ moglby jakis szanowny kolega ze spolecznosci simpsonowej potwierdzic moja tozsamosc w n24? nick tafel
email teofileq@o2.pl z gory dziekuje :>
A moim zdaniem napisy.org powinny funkcjonować pod tą sama nazwą. Mają już wyrobioną markę, sama zawsze korzystałam z tej stronki dopóki jej nie zamknęli. Od tego czasu korzystam z napiprojekt
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 10:48 pm
ale skoro już oddali swoje archiwum w ręce napisów24, tam też wielu tłumaczy się zadomowiło, to jest sens robić samemu sobie konkurencję? w końcu zawsze to jeden serwer więcej do opłacenia..
Niby racja. Chodzi mi o to, że jakbym miała do wyboru korzystanie z napisy24 albo napisy.org to korzystałabym z tych drugich. Wtedy, kiedy stronka jeszcze funkcjonowała zawsze najpierw na niej szukałam napisów i praktycznie zawsze było ok. Jeśli chodzi o napisy24 to nie wiem czy jest to stronka, o której pomyślałabym jako o pierwszej w kolejności. Może z przyzwyczajenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum