Chodziło mi, że od 17 sezonu serial stał się taki bardziej infantylny.
Szczerze, to bym nie powiedział. Zwróciłbym szczególnie uwagę na sezon 20, na odcinek, kiedy Homer rozbijał związki (chociaż sam już nie pamiętam, czy był to sezon 20...) i chociażby wołał do Marge "Idę do Hardcore Gay-Clubu!"... Albo jako drugi przykład, można by przyznać XIX Treehouse:
a) Śmierć Homera w maszynie do głosowania.
b) Brutalna śmierć Krusty'ego
Poza tym: rety, jak ja nienawidzę podziału kreskówek na infantylne i obsceniczne - LUDZIE, NAUCZCIE SIĂŠ (przepraszam za dużą czcionkę)! Kreskówki, to nie tylko dwa rodzaje...
Racja, w sumie, to i trochę tych infantylnych punktów doszło do Simpsonów, ale też zaczęli poruszać ostrzejsze wątki.
Co do samego South Park, to ZawaL, ja tam lubię ten serial, chociaż nie zaliczam go do najlepszych, a jakoś za MTV nie przepadam, jak wytłumaczysz ten przypadek?
Serial rzeczywiście ma ostatnio dobre odcinki, szczerze mówiąc, też gra tak ledwo, ledwo na granicach przyzwoitości, ale mimo wszystko poznaje się dobre przesłania Jak chociażby w odcinku, kiedy Cartman chciał zabić wszystkich żydów, bo źle odebrał przesłanie "Pasji", albo gdy chłopcy chcieli zmienić nazwę "cielęcina" na "biedne umęczone cielaczki" . Serial od czasów 'Oh my God, You killed Kenny' tylko się pnie w górę, a wg mnie to wystarczy na nagrodę Emmy
W ten sposób że nie raz trafiłem na tym kanale na kolejny odcinek South Park. Pokoleniem MTV określało się ludzi wychowanych na tej stacji, którzy mogli sobie odpocząć od świata i problemów słuchając teledysków. Niestety ale ostatnio MTV przyjęło jakiś beznadziejny program "kształcenia" młodzieży i wpajania im swojej kolorowej rzeczywistości. Puszczają jakieś reżyserowane po 3-kroć programy i udają że wszystko leci "na żywca". Użyłem tego stwierdzenia właśnie z tego powodu że widziałem nie raz tą kreskówkę na tej stacji i to był kolejny wielki minus dla S.P. Koniec z Off-topem. W razie czego chętnię pokonwersuję na priv ale tutaj wracamy do nagród Emmy
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 11:07 pm
MTV sprzedaje ten program, jako lekkostrawną sieczkę dla debili. Chcą po prostu sprzedać ten serial jako zaje**** kreskówkę dla gimnazjalistów, pełną przemocy i przekleństw (których wcale nie jest tak dużo, tylko często są dodawane przez nieudolnego tłumacza).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum