The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czolowka, nowa, simpsonow

Nowa czołówka Simpsonów
Autor Wiadomość
_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:07 am   Nowa czołówka Simpsonów

W końcu postanowiono odświeżyć czołówkę. A wyglądać ona będzie

Artaz  
Lisa

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:31 am   

Obawiałam się rzeczy strasznej, w końcu 20 lat i ta sama, stara czołówka. Na szczęście obawy się nie spełniły. Postanowiono pójść z duchem czasu. Unowocześniona, z nowymi "wątkami", więcej postaci, więcej się dzieje na drugim planie. Dla mnie jest bez zarzutów, dodatkowo świetny couch gag (z gatunku tych długich).
Telewizor mi tylko nie bardzo pasuje - taki ładny u Simpsonów :)

Matix  
Maggie

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:33 am   

Niezłe :wink: Nie spodziewałem się nowej czołówki. Teraz lepiej widać cenę Maggie :mrgreen: Myślałem, że we wszystkich odcinkach będzie ta sama czołówka. Ale ta też się kiedyś znudzi. W każdym odcinku powinna być inna :P Ale nie będzie bo im się nie opłaca i za dużo roboty (każdy to wie).

Mike El  
Profesor

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:46 am   

Czegoś podobnego właśnie się spodziewałem. Ten kruk jest trochę dziwny. Ciekawe, czy Krusty będzie zaskakiwał nowym bilbordem co każdy odcinek.

collector  
Bart

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:01 pm   

A nie będzie to jednorazowy początek z okazji wprowadzenia HDTV?
W każdym razie świetna robota :) Wyśmienita czołówka.

Swoja droga fajnie będzie zobaczyć Simpsonów w HDTV, ciekawe kiedy dadzą sezony w HDTV ;)

Dzięki za filmik, bardzo fajna sprawa :)

m@rcin  
Grampa

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:07 pm   

Mi tak jak wszystkim nowa czołówka przypadła do gustu :D Teraz będzie lepiej pasowała do odcinków. Stara jakoś brzydko wyglądała w porównaniu z kreską w odcinku. Większa liczba pobocznych postaci wprowadza więcej wątków humorystycznych w czołówce :D

Nowy couch-gag również bardzo fajny i zabawny. Jeden z najlepszych jakie pamiętam :D

Technik Nadzoru  
Grampa

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:19 pm   

Fajne 10/10

PS. Czy mi się wydaje, czy obok tablicy na której Bart pisze kredą, wisi zdjęcie Homera w skafandrze kosmonauty?

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:23 pm   

Z początku jak przeczytałem pierwszego posta to byłem niezbyt mile zaskoczony, ponieważ po prostu przyzwyczaiłem się do tej starej czołówki, mam do niej sentyment i ja bym jej w zasadzie nie zmieniał, no ale zmieniłem zdanie jak ją całą(tą nową) obejrzałem! :D
Jest dużo ładniejsza, dużo ciekawsza, dużo więcej postaci, dużo więcej się dzieje no i ogólnie jest dużo smieszniej! :D Najlepsze fragmenty to były jak Bart skoczył z deskorolką na pokrytego liśćmi Barney'a, jak Lenny spadł z drabiny, jak Otto połknął to radioaktywne coś oraz jak dziadek się obudził na dźwięk klaksonów i wypadły mu zęby. :mrgreen:
Właściwie to dużo więcej śmiesznych scen było, ale nie chce mi się ich wszystkich wymienić, bo całą czołówkę bym tylko streścił, a to nie ma sensu. :P

Mam nadzieję, że to już na stałe ją wprowadzą. Wtedy jak już się przyzwyczaję to może zapomnę o tej starej do której się wcześniej przywiązałem.

malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 12:42 pm   

Bardzo fajna. Ciekawe czy zostanie na stałe, czy to będzie jednorazowa, jak ta w pierwszym odcinku 19 sezonu.

espio5  
Grampa

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 4:23 pm   

Superowa jest ta nowa czołówka :D Dużo lepsza od poprzedniej i ta nowa animacja.Jest the best :jupi: :jupi:

Gienio  
Bart

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 4:44 pm   

No w końcu jest dziadek w czołówce ^^

Powiem że to naprawdę fajnie wyszło. Bardziej podoba mi się od starzej czołówki. Jedyne co mi się nie podobało to że Homer jest pchany przez samochód Marge. Lepiej już by było jakby mu się udało uciec bo nie lubię jak Homer jest wyrzucany/pchany/przejeżdżany (niepotrzebnie skreślić).

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 5:45 pm   

Zgadzam się, że czołówka niezła ale w życiu nie zgodzę się z tym:

m@rcin napisał/a:
Nowy couch-gag również bardzo fajny i zabawny. Jeden z najlepszych jakie pamiętam :D

Tak idiotycznego i na siłę przeciąganego couchgagu dawno nie widziałem.

pietras93  
Maggie

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 9:18 pm   

Nadeszłe era HD, to musieli albo starą od nowa przerysować, albo zrobić nową. Nasze szczęście, że wybrali to drugie :)

BTW. Full HD ma spore wymagania, więc chyba trzeba będzie poczynić upgrade'a kompa :(

mate922  
Maggie

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 9:48 pm   

Wreszcie nowa czołówka. Co prawda przyzwyczaiłem się (jak pewnie wszyscy) do starej, jednak ta wydaje mi się ciekawsza. Więcej postaci pobocznych, no i wreszcie pojawia się dziadek :)

A telewizor pewnie wypożyczony od Flandersa ;)

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Lut 14, 2009 10:11 pm   

Cytat:
A telewizor pewnie wypożyczony od Flandersa ;)

:lol2: :lol2: dobre :mrgreen:

pietras93 napisał/a:
BTW. Full HD ma spore wymagania, więc chyba trzeba będzie poczynić upgrade'a kompa :(

Wystarczy któraś z nowszych kart graficznych. One dobrze dekodują HD odciążając procesor.

Poprzednia czołówka była 20 lat więc myślę, że nie ma co czuć do niej sentymentu bo po prostu każdy znał ją na pamięć. Zmiana była potrzebna. Aczkolwiek dalej nie trawię Simpsonów robionych komputerowo. Wolałem jak ich rysowali. Fakt dłużej czekalibyśmy na odcinki ale można to przełknąć

Odpowiedz do tematu