Obawiałam się rzeczy strasznej, w końcu 20 lat i ta sama, stara czołówka. Na szczęście obawy się nie spełniły. Postanowiono pójść z duchem czasu. Unowocześniona, z nowymi "wątkami", więcej postaci, więcej się dzieje na drugim planie. Dla mnie jest bez zarzutów, dodatkowo świetny couch gag (z gatunku tych długich).
Telewizor mi tylko nie bardzo pasuje - taki ładny u Simpsonów
Niezłe Nie spodziewałem się nowej czołówki. Teraz lepiej widać cenę Maggie Myślałem, że we wszystkich odcinkach będzie ta sama czołówka. Ale ta też się kiedyś znudzi. W każdym odcinku powinna być inna Ale nie będzie bo im się nie opłaca i za dużo roboty (każdy to wie).
A nie będzie to jednorazowy początek z okazji wprowadzenia HDTV?
W każdym razie świetna robota Wyśmienita czołówka.
Swoja droga fajnie będzie zobaczyć Simpsonów w HDTV, ciekawe kiedy dadzą sezony w HDTV
Dzięki za filmik, bardzo fajna sprawa
Mi tak jak wszystkim nowa czołówka przypadła do gustu Teraz będzie lepiej pasowała do odcinków. Stara jakoś brzydko wyglądała w porównaniu z kreską w odcinku. Większa liczba pobocznych postaci wprowadza więcej wątków humorystycznych w czołówce
Nowy couch-gag również bardzo fajny i zabawny. Jeden z najlepszych jakie pamiętam
Z początku jak przeczytałem pierwszego posta to byłem niezbyt mile zaskoczony, ponieważ po prostu przyzwyczaiłem się do tej starej czołówki, mam do niej sentyment i ja bym jej w zasadzie nie zmieniał, no ale zmieniłem zdanie jak ją całą(tą nową) obejrzałem!
Jest dużo ładniejsza, dużo ciekawsza, dużo więcej postaci, dużo więcej się dzieje no i ogólnie jest dużo smieszniej! Najlepsze fragmenty to były jak Bart skoczył z deskorolką na pokrytego liśćmi Barney'a, jak Lenny spadł z drabiny, jak Otto połknął to radioaktywne coś oraz jak dziadek się obudził na dźwięk klaksonów i wypadły mu zęby.
Właściwie to dużo więcej śmiesznych scen było, ale nie chce mi się ich wszystkich wymienić, bo całą czołówkę bym tylko streścił, a to nie ma sensu.
Mam nadzieję, że to już na stałe ją wprowadzą. Wtedy jak już się przyzwyczaję to może zapomnę o tej starej do której się wcześniej przywiązałem.
Powiem że to naprawdę fajnie wyszło. Bardziej podoba mi się od starzej czołówki. Jedyne co mi się nie podobało to że Homer jest pchany przez samochód Marge. Lepiej już by było jakby mu się udało uciec bo nie lubię jak Homer jest wyrzucany/pchany/przejeżdżany (niepotrzebnie skreślić).
Wreszcie nowa czołówka. Co prawda przyzwyczaiłem się (jak pewnie wszyscy) do starej, jednak ta wydaje mi się ciekawsza. Więcej postaci pobocznych, no i wreszcie pojawia się dziadek
A telewizor pewnie wypożyczony od Flandersa
BTW. Full HD ma spore wymagania, więc chyba trzeba będzie poczynić upgrade'a kompa
Wystarczy któraś z nowszych kart graficznych. One dobrze dekodują HD odciążając procesor.
Poprzednia czołówka była 20 lat więc myślę, że nie ma co czuć do niej sentymentu bo po prostu każdy znał ją na pamięć. Zmiana była potrzebna. Aczkolwiek dalej nie trawię Simpsonów robionych komputerowo. Wolałem jak ich rysowali. Fakt dłużej czekalibyśmy na odcinki ale można to przełknąć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum