Do mnie doszła dzisiaj Jak na razie wydaje się warta zakupu. Wybór cytatów wydaje mi się trafny. Tylko "The stuff you may have missed" nie za wiele mi ukazał nowości. Opisy odcinków zawierają to co najważniejsze.
No to powiem, że się nie wysilili...to jest zbiór książek z cyklu "episode guide" (Simpsons forever, beyound forever itd...) tyle, że w twardej oprawie.
Dokładnie takie same ilustracje, dokładnie te same opisy odcinków, dokładnie taki sam spis treści. W sumie dali książki do introligatora i znowu kupa kasy spadła od fanów ;
Pierwsze wydania wspomnianych książek mam, więc tej dla twardej oprawy nie kupię. Dla nowych wielbicieli serialu pewnie jest to świetna pozycja. Jeśli ktoś nie ma takiej encyklopedii o odcinkach The Simpsons i przepada za ładnymi wydaniami, to z pewnością warto kupić.
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 10:58 pm Re: Nowa książka o simpsonach
kuba napisał/a:
Parę dni temu, wszedłem na oficjalną stronę simpsonów, I zobaczyłem reklamę książki pt. "Simpsons World: The Ultimate Episode Guide (Seasons 1-20)". Jest tam dokładnie opisany każdy odcinek serialu, każdy gag z tablicą, każdy couch gag, ponad czterysta opisów postaci i dużo więcej.
Książka jest dostępna na Amazon.com A mniej fajna jest cena, 83,79 dolarów, ale za to jest aż 1200 stron!
http://www.amazon.com/Sim...87688196&sr=8-1
drugi link: http://www.chicagotribune...71.photogallery
,,widziałem t a ksiazke i ja mam ! nie jest zbyt ciekawa i szkoda wydawac na nia kasy
Książka zajebista. Może wie ktos czy będzie przetłumaczona na język polski ? i kiedy opcjonalnie cena będzie niższa niż 500 PLN ?!
Może sobie za rok na wakacje kupię jak będę w stolicy lub innym większym mieście Tam na pewno ją zastanę. Przystępna cena do 100zł to czemu nie
[ Dodano: Czw Lip 28, 2011 4:05 pm ]
_Pan_DA_ napisał/a:
Heh, ja na zakup mojego przewodnika poczekam, aż zakończą produkcję serialu
Bo chyba nikt nie wątpi, że wydadzą jakiś "Super Hiper Ultimate Episode Guide"
To sobie ładnie poczekasz Minie jeszcze trochę czasu nim zakończą emisję serialu. A nie nastąpi do dopóki serial ma sporą oglądalność. No chyba że w odcinkach coś schrzanią to co innego.
Mi się nie spieszy
Prawdopodobnie do 25 sezonu na pewno pociągnął. A czy będzie więcej to się okaże
Prawdopodobnie do 25 sezonu na pewno pociągnął. A czy będzie więcej to się okaże
To wszystko jednak zależy od popularności serialu Jak na razie idzie co roku jeden sezon ;p A skoro nadal je kręcą to znaczy że im się opłaca zgarniać na tym $$$
Wątpię, w Polsce w ogóle jest mało gadżetów z Simpsonami. Ale ta książka jest napisana bardzo łatwym językiem (przynajmniej te strony, które zostały sfotografowane), nawet gimnazjalista z drobną pomocą słownika powinien sobie poradzić.
Cóż, w dzisiejszym świecie znajomość języka angielskiego jest praktycznie niezbędna. Chociażby w Internecie bardzo dużo informacji jest tylko w tym języku.
_________________ Obejrzane seriale (sezony):
The Simpsons: TUS, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, The Movie, 19, 20, 21, 22, 23... Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, Movies, 6, 7.
Metalocalypse: 1, 2... My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum