Wysłany: Pon Lis 15, 2010 1:13 pm Nowa książka o simpsonach
Parę dni temu, wszedłem na oficjalną stronę simpsonów, I zobaczyłem reklamę książki pt. "Simpsons World: The Ultimate Episode Guide (Seasons 1-20)". Jest tam dokładnie opisany każdy odcinek serialu, każdy gag z tablicą, każdy couch gag, ponad czterysta opisów postaci i dużo więcej.
Książka jest dostępna na Amazon.com A mniej fajna jest cena, 83,79 dolarów, ale za to jest aż 1200 stron!
http://www.amazon.com/Sim...87688196&sr=8-1
drugi link: http://www.chicagotribune...71.photogallery
Ja tam fanem jestem zdecydowanie mniejszym niz rok temu, bo nie mam po prostu aż tyle czasu na oglądanie odcinków co wtedy. Ale tę książkę bym kupił jak by była np na allegro. Bardzo ciekawie się zapowiada. 1200 stron!
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 11:03 pm
no fajnie mieć takie coś. jakbym dostał w prezencie to bym się chyba pochlastał ze szczęścia.. ale mam już tyle innych wydatków, że kupić - nie kupię
za to w pdf'ie ściągnąłbym z największą rozkoszą
dla mnie ta książka byłaby tylko i wyłącznie śmieciem zagracającym regał z książkami.
jednak jeśli kiedykolwiek pojawi się polskie wydanie, to kupię na 100%
http://www.bookdepository...de-Seasons-1-20 polecam ten sklep. Mają za darmo wysyłkę do Polski no i jest promocja akurat na tę ksiązkę. Jest też kilka innych ciekawych rzeczy, chociażby kalendarz na 2011 z Simpsonami.
PS. Zamawiałem inne ksiązki stamtąd i wszystko spoko dochodzi.
macopaco sklep rewelacja kalendarz najtaniej w necie
Już zamówiłem
A co do książki to wątpię że ktokolwiek z Polski by wydał tyle kasy na takie coś. Nawet ludzie z USA którzy mają bzika na punkcie "gadżetów" tego nie kupują bo jest za drogo, czekają na obniżki na amazonie
Jak ktoś kupi za taką kasę to szacun
No tak niby obniżka ceny jest ale jakoś nie powala Bardzo chętnie bym takie coś kupił ale na razie wszędzie masakrycznie drogo Fajnie byłoby mieć taką encyklopedię odcinków Z tego co mi się wydaje to na zaległe urodziny i święta będę musiał kupić sobie jakiś tradycyjny gadżet z eBay (ciągle analizuję co mi się bardziej opłaca z USA czy UK ). Bo raczej nie prędko spadnie cena tej "książeczki".
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 12:21 am
mad dog napisał/a:
nie czytałem żadnych książek o simpaonach ale ta może być fajna
mam wrażenie, że obrałeś sobie za cel napisanie czegokolwiek w każdym temacie na forum...
ja rozumiem, że chcesz wtrącić swoje trzy grosze to tu, to tam, cieszę się, że forum dzięki temu ożywa; naprawdę.
ale opanuj się odrobinę i daruj sobie posty, które niczego nie wnoszą do dyskusji. gdyby każdy pisał posty typu
Cytat:
nie czytałem żadnych książek o simpsonach ale ta może być fajna
, forum zamieniłoby się w śmietnik, a tego nie chcemy.
tak więc pisz, pisz jak najwięcej, ale tam, gdzie masz coś do powiedzenia
pozdrawiam
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 10:55 pm
Nowa książka - fantastycznie!
Cena - tu już jest niestety mniej fantastycznie.
collector napisał/a:
A co do książki to wątpię że ktokolwiek z Polski by wydał tyle kasy na takie coś. Nawet ludzie z USA którzy mają bzika na punkcie "gadżetów" tego nie kupują bo jest za drogo, czekają na obniżki na amazonie
Jak ktoś kupi za taką kasę to szacun
Otóż to.
Z chęcią zakupiłabym tą 'encyklopedię' jednak puki co jest dla mnie nieosiągalna. Być może za oceanem cena nie jest aż tak wysoka jednak w przeliczeniu na złotówki trochę żal wydawać aż tyle.
Z drugiej strony nie spodziewałabym się jakiś nowości. Prawdopodobnie znajduje się tam 90% informacji, które już posiadamy plus reszta ciekawostek wrzuconych ot tak, żeby było coś nowego.
jesli nawet wyszla by po polsku to by tak nie wygladala (patrz wydanie DVD, porazka) Czy w Polsce naprawde tak malo osob sie interesuje rodzina Simpsonow aby wydac normalne, w rodzimym jezyku "smaczki"?
jesli nawet wyszla by po polsku to by tak nie wygladala (patrz wydanie DVD, porazka)
Zgadzam się w pełni...polskie wydawnictwa traktują kupujących jak głupków(niepoważnie) - wyszło cośtam, i to PO POLSKU! łAł , wszyscy kupią na bank cokolwiek to będzie, a my nabijamy kabzę...
kshychopata napisał/a:
Czy w Polsce naprawde tak malo osob sie interesuje rodzina Simpsonow aby wydać normalne, w rodzimym jezyku "smaczki"?
Interesować się - interesuje dużo osób, ale wg. mnie 90% najchętniej na takie produkty nie wydałoby więcej niż 10 złotych i nie tylko z powodu słabej sytuacji ekonomicznej, ale taka natura: czemu tak drogo?? Natomiast pozostałe 10% jest w stanie kupić, ale nie kupi byle czego za horrendalne pieniądze.
Podsumowując wydadzą coś fajnego, co będzie kosztować dużo, ale będzie warte swej ceny, to kupi to mało osób-prawdziwi zapaleńcy. Wydając coś niedbale przy niskim nakładzie kosztów maksymalizujemy zysk i chyba tym się kierują producenci DVD i ewentualnych książek - sprzedając kilkaset egzemplarzy i tak zarobimy hehe
Swoją drogą DVD są wydawane beznadziejnie, za te ceny można już kupić oryginalne 3 sezony z wypasem. Prawie 40 milionów ludzi, a brak jakichkolwiek zabawek, czasem tylko badziewne kubki. Brak komiksów, które wydawane są w większości krajów, o książkach nie wspomnę...normalna porażka.
A co do książki, obserwujcie ebay i amazon, już ją przeceniają bo nikt nie kupował A poza tym są to poprzednie książki połączone w jedną jak ktoś nie ma poprzednich "guide'ów" niech kupi, na pewno warto
[ Dodano: Pią Lip 22, 2011 8:34 pm ]
Parę dni temu zamówiłem tę książkę na Amazonie, i dzisiaj przyszła!! Za parę dni wrzucę zdjęcia bo teraz nie mam aparatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum