The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ksiazka, nowa, simpsonach

Nowa książka o simpsonach
Autor Wiadomość
kuba  
Maggie

Wysłany: Pon Lis 15, 2010 1:13 pm   Nowa książka o simpsonach

Parę dni temu, wszedłem na oficjalną stronę simpsonów, I zobaczyłem reklamę książki pt. "Simpsons World: The Ultimate Episode Guide (Seasons 1-20)". Jest tam dokładnie opisany każdy odcinek serialu, każdy gag z tablicą, każdy couch gag, ponad czterysta opisów postaci i dużo więcej.
Książka jest dostępna na Amazon.com :D A mniej fajna jest cena, 83,79 dolarów, ale za to jest aż 1200 stron!
http://www.amazon.com/Sim...87688196&sr=8-1
drugi link: http://www.chicagotribune...71.photogallery

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 2:27 pm   

Jeżeli ktoś będzie miał zamiar kupywać to niech da mi znać bo i ja bym się skusił na takie coś :)

MNDT1992  
Profesor

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 5:08 pm   

Jeszcze 2 lata temu bym się zastanowił nad zakupem. Teraz już nie jestem aż takim fanem. Choć jakby gdzieś był na necie PDF to bym ściągnął.

Jacob  
Profesor

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 7:40 pm   

Ja tam fanem jestem zdecydowanie mniejszym niz rok temu, bo nie mam po prostu aż tyle czasu na oglądanie odcinków co wtedy. Ale tę książkę bym kupił jak by była np na allegro. Bardzo ciekawie się zapowiada. 1200 stron! :shock:

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 11:03 pm   

no fajnie mieć takie coś. jakbym dostał w prezencie to bym się chyba pochlastał ze szczęścia.. ale mam już tyle innych wydatków, że kupić - nie kupię :P
za to w pdf'ie ściągnąłbym z największą rozkoszą :twisted:
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Czw Lis 18, 2010 5:51 pm   

dla mnie ta książka byłaby tylko i wyłącznie śmieciem zagracającym regał z książkami.
jednak jeśli kiedykolwiek pojawi się polskie wydanie, to kupię na 100% :twisted:

macopaco  
Maggie

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 11:41 pm   

http://www.bookdepository...de-Seasons-1-20 polecam ten sklep. Mają za darmo wysyłkę do Polski no i jest promocja akurat na tę ksiązkę. Jest też kilka innych ciekawych rzeczy, chociażby kalendarz na 2011 z Simpsonami.

PS. Zamawiałem inne ksiązki stamtąd i wszystko spoko dochodzi.

collector  
Bart

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 2:59 pm   

macopaco sklep rewelacja ;) kalendarz najtaniej w necie :)
Już zamówiłem :P

A co do książki to wątpię że ktokolwiek z Polski by wydał tyle kasy na takie coś. Nawet ludzie z USA którzy mają bzika na punkcie "gadżetów" tego nie kupują bo jest za drogo, czekają na obniżki na amazonie ;)
Jak ktoś kupi za taką kasę to szacun

m@rcin  
Grampa

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 7:26 pm   

No tak niby obniżka ceny jest ale jakoś nie powala :P Bardzo chętnie bym takie coś kupił ale na razie wszędzie masakrycznie drogo :( Fajnie byłoby mieć taką encyklopedię odcinków :) Z tego co mi się wydaje to na zaległe urodziny i święta będę musiał kupić sobie jakiś tradycyjny gadżet z eBay (ciągle analizuję co mi się bardziej opłaca z USA czy UK :D ). Bo raczej nie prędko spadnie cena tej "książeczki".

kuba  
Maggie

Wysłany: Wto Gru 28, 2010 3:04 pm   

http://www.nohomers.net/s...28book%29/page4
Na tej stronie są zdjęcia książki w środku.

[ Dodano: Wto Gru 28, 2010 3:54 pm ]
gdzie można znaleźć skany tej książki?

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Pon Sty 17, 2011 12:21 am   

mad dog napisał/a:
nie czytałem żadnych książek o simpaonach ale ta może być fajna

mam wrażenie, że obrałeś sobie za cel napisanie czegokolwiek w każdym temacie na forum...
ja rozumiem, że chcesz wtrącić swoje trzy grosze to tu, to tam, cieszę się, że forum dzięki temu ożywa; naprawdę.
ale opanuj się odrobinę i daruj sobie posty, które niczego nie wnoszą do dyskusji. gdyby każdy pisał posty typu
Cytat:
nie czytałem żadnych książek o simpsonach ale ta może być fajna
, forum zamieniłoby się w śmietnik, a tego nie chcemy.
tak więc pisz, pisz jak najwięcej, ale tam, gdzie masz coś do powiedzenia :wink:
pozdrawiam
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

Tess  
Maggie

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 10:55 pm   

Nowa książka - fantastycznie!
Cena - tu już jest niestety mniej fantastycznie.

collector napisał/a:

A co do książki to wątpię że ktokolwiek z Polski by wydał tyle kasy na takie coś. Nawet ludzie z USA którzy mają bzika na punkcie "gadżetów" tego nie kupują bo jest za drogo, czekają na obniżki na amazonie ;)
Jak ktoś kupi za taką kasę to szacun

Otóż to.
Z chęcią zakupiłabym tą 'encyklopedię' jednak puki co jest dla mnie nieosiągalna. Być może za oceanem cena nie jest aż tak wysoka jednak w przeliczeniu na złotówki trochę żal wydawać aż tyle.

Z drugiej strony nie spodziewałabym się jakiś nowości. Prawdopodobnie znajduje się tam 90% informacji, które już posiadamy plus reszta ciekawostek wrzuconych ot tak, żeby było coś nowego.

kshychopata  
Lisa

Wysłany: Wto Lut 01, 2011 8:52 am   

jesli nawet wyszla by po polsku to by tak nie wygladala (patrz wydanie DVD, porazka) Czy w Polsce naprawde tak malo osob sie interesuje rodzina Simpsonow aby wydac normalne, w rodzimym jezyku "smaczki"?

collector  
Bart

Wysłany: Wto Lut 01, 2011 11:35 am   

kshychopata napisał/a:
jesli nawet wyszla by po polsku to by tak nie wygladala (patrz wydanie DVD, porazka)

Zgadzam się w pełni...polskie wydawnictwa traktują kupujących jak głupków(niepoważnie) - wyszło cośtam, i to PO POLSKU! łAł :shock: , wszyscy kupią na bank cokolwiek to będzie, a my nabijamy kabzę...
kshychopata napisał/a:

Czy w Polsce naprawde tak malo osob sie interesuje rodzina Simpsonow aby wydać normalne, w rodzimym jezyku "smaczki"?

Interesować się - interesuje dużo osób, ale wg. mnie 90% najchętniej na takie produkty nie wydałoby więcej niż 10 złotych i nie tylko z powodu słabej sytuacji ekonomicznej, ale taka natura: czemu tak drogo?? Natomiast pozostałe 10% jest w stanie kupić, ale nie kupi byle czego za horrendalne pieniądze.
Podsumowując wydadzą coś fajnego, co będzie kosztować dużo, ale będzie warte swej ceny, to kupi to mało osób-prawdziwi zapaleńcy. Wydając coś niedbale przy niskim nakładzie kosztów maksymalizujemy zysk i chyba tym się kierują producenci DVD i ewentualnych książek - sprzedając kilkaset egzemplarzy i tak zarobimy hehe

Swoją drogą DVD są wydawane beznadziejnie, za te ceny można już kupić oryginalne 3 sezony z wypasem. Prawie 40 milionów ludzi, a brak jakichkolwiek zabawek, czasem tylko badziewne kubki. Brak komiksów, które wydawane są w większości krajów, o książkach nie wspomnę...normalna porażka.
A co do książki, obserwujcie ebay i amazon, już ją przeceniają bo nikt nie kupował ;) A poza tym są to poprzednie książki połączone w jedną :D jak ktoś nie ma poprzednich "guide'ów" niech kupi, na pewno warto

kuba  
Maggie

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 1:24 pm   

http://www.youtube.com/watch?v=GaBJj7QfKQM
Dla tych co jeszcze nie wiedzą o tej książce. ;)

[ Dodano: Wto Mar 22, 2011 2:06 pm ]
Książka jest dostępna w empiku!
http://www.empik.com/simp...64610,ksiazka-p

[ Dodano: Pią Lip 22, 2011 8:34 pm ]
Parę dni temu zamówiłem tę książkę na Amazonie, i dzisiaj przyszła!! :) Za parę dni wrzucę zdjęcia bo teraz nie mam aparatu.

Odpowiedz do tematu