Wysłany: Pon Mar 26, 2007 4:07 pm Odcinki z Canal+
Tym którzy chcą obejrzeć Simpsonów z lektorem i nie szczególnie zależy im na jakości obrazu polecam stronkę http://kreskowki.fani.pl na której znajduje się zbiór odcinków w polskiej wersji.
W pierwszym moim poście w tym temacie napisałem, że mi się podobają te odcinki z Canal+... no więc prawdę mówiąc... bo tamtego posta to napisałem już po pierwszej minucie oglądania i napisałem to z emocji bo byłem podekscytowany że wreszcie mam okazję odcinki z C+ obejrzeć... ale cóż emocje opadły i teraz piszę, że średnio mi się podobały - zwłaszcza ten pierwszy - bożonarodzeniowy... głownie to przez lektora... Uważam że Janusz Szydłowski to ze swoim głosem wogóle nie pasuje do klimatu tej kreskówki... w dodatku... nie wiem czemu ale ja się wsłuchiwałem raczej w oryginalne angielskie głosy... a nic nie mogłem dosłyszeć bo były za ciche... :/ i za bardzo zagłuszane przez lektora...
Rozumiem że na polski dubbing nie mam co liczyć, ale Szydłowski jako lektor też mi raczej nie pasi i w sumie dobrze że go w następnych sezonach zmienią (jak to napisał Tomeczek) Domyślam się że będzie to zapewne Tomasz Knapik
Mam rację?
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 12:34 pm
Shaggy napisał/a:
Domyślam się że będzie to zapewne Tomasz Knapik
Mam rację?
Jeżeli wezmą odcinki przetłumaczone dla kanału Fox Kids to masz rację
Tomasz Knapik pasował do Simpsonów, tylko czasami coś nie nadążał z czytaniem dialogów.
Jak tak oglądam sobie od jakiegoś już czasu odcinki Simpsonów na tym portalu to zauważyłem jedną dziwną (ale nie przeszkadzającą mi ) rzecz - mianowicie dźwięk, a szczególnie głos lektora - brzmi jakby mówił z jakiejś rury, ale mi to nie przeszkadza a nawet brzmi wręcz śmiesznie
Czy Wy też to zauważyliście?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum