Wysłany: Wto Mar 22, 2005 7:49 pm Petycja o Simpsonów w TV?
Jako że jesteśmy simpsonową "Grupą Trzymającą Władzę" to nie zważając na to, że mamy wszystkie odcinki na kompie powinniśmy zadbać o popularyzacje tej przykładnej rodzinki i wystosować jakąś petycję do którejś z szanownych telewizji.
Ruscy mają a my nie?????? Toż to nie do pomyślenia
no spoko to TVP już jest, ale chyba warto napisać też do TVN i Polsatu Zawsze to lepiej by wyglądała jakby podparta byłą działającą www dotyczącą tematu, a i info można by gdzieś o tym przykleić
A wg mnie największe szanse miałoby uderzenie do TV4 -swego czasu puszczała Futurame i podobno Family Guy. Futuramy nie ogladałem wtedy, a będąc po obejrzeniu wszystkich 72 odcinków załuję. Naprawde wspaniała kreskówka.
Co do The Simpsons, wydaje mi się jednak, że są marne szanse na emisje serialu w tv publicznej. W końcu powstało jak do tej pory 15 całych sezonów a żadna stacja jakoś nie zdecydowała się na emisję (Nie licze tu Fox Kids). A szkoda przecież nie jest to serial niszowy.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
TVP to (cenzura) nie telewizja jedynie skoki ogladalem w publicznej tv bo poza tym to same (cenzura) leca ja nie wiem za co oni kaza sobie placic. Faktycznie ktos moglby podsunac pomysl TV4 na Simpsonow sam ogladalem Futurame, Family Guya i jeszcze jakis jeden serial tworcow Beavisa i Buttheada co prawda puszczali jeden albo dwa sezony w kolko ale to zawsze cos:P
Wysłany: Sro Mar 23, 2005 11:43 am
Pomysł jest dobry, popieram. Tylko trzeba by taka petycje naskrobac i wyslac (znacie adres?).
Swoja droga to tak sie zastanawialem, ze jak (jesli) beda puszczac kiedys najnowsze odcinki w polskiej TV, to moze uslysze w nich swoje tlumaczenie . No bo byliby glupi, zeby nie skorzystac z tego, co jest na sieci, a my nie mamy raczej do tych napisow praw autorskich (w swietle prawa).
Wysłany: Sob Kwi 02, 2005 12:11 pm
I... ktoś wkońcu wzioł się za tą petycje?? bo jakoś topik umilkł.
Simpsonow w TV (publicznej) nie zobaczycie. Gdy odcinki wycofali z emisji stalo sie to na prosbe rodzicow, gdyz film nie mial walorow edukacyjnych i psuł narybek spoleczenstwa.
W sumie to sie nie dziwie, wielu textow bym dziecku nie puscil
ROTFL. Zgodnie z taka argumentacja to polowa, jak nie wiekszosc programow powinna zniknac z telewizji publicznej.
Poziom tv mamy taki, jaki mamy i nic na to sie niestety nie poradzi. A to, ze tvp woli kupowac kolejne odcinki mody na sukces, zamiast dobrego serialu, tylko to potwierdza.
A co do walorow The Simpsons. Wbrew pozorom wiele odcinkow przemyca w sobie wazne tresci, ktore bynajmniej nie powoduja rozkladu wiezi spolecznych i przemocy na ulicach.
A tak btw. Simpsonowie, jak i Futurama nie sa dla dzieci. Dzieci nie powinny ogladac tych seriali bez towarzystwa doroslych.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
ROTFL. Zgodnie z taka argumentacja to polowa, jak nie wiekszosc programow powinna zniknac z telewizji publicznej.
Poziom tv mamy taki, jaki mamy i nic na to sie niestety nie poradzi. A to, ze tvp woli kupowac kolejne odcinki mody na sukces, zamiast dobrego serialu, tylko to potwierdza.
no i ja Ci tez nic na to nie poradze, mowie tylko jak bylo kiedys mialem wtedy moze 7-8 lat jak to sciagneli z anteny i w publicznej tego wiecej nie widzialem
Cytat:
A co do walorow The Simpsons. Wbrew pozorom wiele odcinkow przemyca w sobie wazne tresci, ktore bynajmniej nie powoduja rozkladu wiezi spolecznych i przemocy na ulicach.
ale glupki z TV tego nie widzą bo myslą ze wszedzie jest hazard piwo seks
Dla nich film animowany to bajka, a simpsonowie bajką nie są
Cytat:
A tak btw. Simpsonowie, jak i Futurama nie sa dla dzieci. Dzieci nie powinny ogladac tych seriali bez towarzystwa doroslych.
no to powiedzialem ze dziecku bym nie puscil, mogloby na przyklad leciec po M jak Miłość w dwójce ok. 21 co nie ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum