Fry'a poznajemy w sylwestrową noc 1999 roku. łatwo można spostrzec, że jest on życiowym nieudacznikiem.
Pracuje za marne grosze jako dostawcą pizzy, dziewczyna go zdradza, nawet dzieci się z niego śmieją.
Jego największym osiągnięciem jest wypicie 100 puszek Coli w tydzień.
Wszystko się zmienia gdy "przypadkiem" (jak się okaże, nie do końca przypadkiem ) zamraża się w komorze kriogenicznej.
Budzi się 1000 lat później, z wielkimi nadziejami na zmianę swojego losu.
Odnajduję swojego praprapra...wnuczka Profesora Farnsworth'a i zatrudnia się w jego firmie Planet Express jako dostawca.
Razem z resztą załogi przeżywa różne przygody, docierając do najdalszych i najdziwniejszych zakątków kosmosu.
Mieszka razem ze swym najlepszym przyjacielem Benderem, robotem uwielbiającym alkohol i cygara.
Natomiast jego skrytą miłością jest jednooka mutantka Leela, kapitan statku Planet Express.
Podróż Fry'a w przyszłość, zaaranżowali Nibblonianie, gdyż według nich jest on jedynym,
który może uchronić świat przed Latającymi Mózgami.
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 11:44 am
Fry jest typowym kozłem ofiarnym losu. Wcześniej nienawidził swojej pracy, w pierwszym odcinku to widać. Ma zabawnego wujka, nie ma co. Ciekawe co by było, gdyby nie był nieudacznikiem... Nie pamiętam swojej oceny ze starego tematu o nim, teraz dostaje 8/10.
Moim ulubieńcem jest raz Bender, raz Fry. Nie potrafię się zdecydować. Kiedyś Bender był niekwestionowanym królem Futuramy, ale w końcu gdyby nie Fry, to ni byłoby załogi Planet Express Jest całkowicie bezmyślny, bardzo często nieprzyzwoicie samolubny ale jest też oddanym przyjacielem... W końcu chciał mieszkać z Benderem w jego "robocim" mieszkanku. No i jego miłość do Leili
rogercieslar [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 12:43 pm
3/10
nudny jest jakość
lobie go za jego głupota zupełnie jak homer
ale za miłość to już nie.
B. Ciekawa postać, na mojej prawie egzekwo z Benderem tak 1 1/2 miejsca xD W niektórych odcinkach jest najśmieszniejszy a w innych mniej, no i bez niego nie byłoby wszystkich przygód i tej Załogi Planet Express xD 10/10
Świetna postać 9/10. Jest ona dobra pod wieloma względami:
1 sezon - dobrze wykorzystana postać, niczego jej nie brakowało
2 sezon - Fatalna gra "serialowa"
3 - 5 sezony - Najlepsze odcinki z całej futuramy, tej postaci
Wniosek:Postać Fry'a przeżywała wiele upadków, historii, zakłóceń, przygód i innych. "Jednym słowem": Fenomenalna postać z przygodami
Najlepszą przygodą jego była chyba podróż w czasie, do 20 wieku
Jego absurdalne teksty, "logiczne" myślenie i ogólnie podejście do życia zawsze wywołują u mnie uśmiech na ustach. Czasami głupim zachowaniem, przypomina mi mnie samego, co jednak wcale mi nie przeszkadza
O... dziwne, że się jeszcze na temat tej postaci nie wypowiadałem... A to przecież jedna z mojej świętej futuramowej trójcy(a raczej trójcy bo u mnie Fry figuruje na trzecim miejscu ex aequo z Benderem. ).
Ja to powiem choć trochę wstyd mi się do tego przyznać, ale jestem pod wieloma względami bardzo podobny do Fry'a. Nieraz w realu odwalam akcje w jego stylu. Nie wiem w sumie czy to powód do dumy czy raczej do wstydu - to zależy od sytuacji - raz moje Fry'owe usposobienie śmieszy ludzi a czasem denerwuje. No ale np. psiego żarcia nie sypię sobie na śniadanie do miski, nie przychodzę w samych gaciach na wykłady, nie zdradzam swojego PINu więc... no może aż tak źle to jeszcze ze mną nie jest.
Ale w wielu testach typu "Sprawdź kim jesteś" wychodził mi właśnie Fry.
Nie pamiętam już, które sceny z nim mi się podobały najbardziej, ale najprawdopodobniej najbardziej rozwalił mnie w odcinku [04x01] Roswell That Ends Well, gdzie nieźle namieszał w przeszłości! Co konkretnie zrobił? Tego nie mogę nikomu zdradzić. To trzeba obejrzeć samemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum