Ja wczoraj w MacGyverze znalazłem kolejne podobieństwo do Simpsonów.
W Simpsonach w odcinku [06x12] Homer The Great Homer przyczepia do samochodu Lenny'ego i Carla puszkę z żółtą farbą i przedziurawia ją od spodu, by farba wyciekała, tak by mógł ich śledzić.
Dokładnie to samo widziałem wczoraj w MacGyverze w odcinku [03x10] Blow Out! MacGyver przyczepił puszkę(i ją rzecz jasna też przedziurawił) do samochodu przestępców których ścigał. Co ciekawe nawet kolor farby był ten sam co w Simpsonach, czyli żółty!
No ale jako, że to odcinek MacGyvera powstał wcześniej i to dużo wcześniej to w tym wypadku Simpsonowie sobie tą scenkę zapożyczyli.
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 2:52 pm
dziwicie się?
http://www.joemonster.org...ma_Apple_z_1984
Oto strona, na której jest reklama apple z 1984 roku. W odcinku [20x07] Mypods and Boomsticks jest scenka gdy Comic book guy biegnie z kilofem w stronę ekranu i rzuca w niego. Tak samo jest na tej reklamie tylko tam biegnie dziewczyna
Podobny przypadek miał miejsce już pół wieku wcześniej w kreskówkach z serii Looney Tunes - jeszcze w latach 30-tych, gdy debiutował w nich Elmer Fudd to z niego też początkowo przez pomyłkę zrobiono murzyna. Był gdzieś na Youtube filmik z fragmentem odcinka w którym został tak pokazany. Jak uda mi się go odnaleźć to go tu wrzucę.
Drugie: w jednym z ostatnich odcinków TUS Lisa w charakterystyczny dość sposób(dla mnie przynajmniej) ucina nożyczkami krawat psychiatrze, do którego z całą rodziną przyszła na terapię, a potem wybuchła mała zadyma. 2 lata później w teledysku zespołu Queen do piosenki 'I'm going slightly mad' w bardzo podobny sposób Roger Taylor(perkusista zespołu) ucina nożyczkami krawat Johnowi Deaconowi(basiście zespołu).
Trzecie: no, może to nie jest najodpowiedniejszy temat by o tym tu napisać, ale nie znalazłem innego podobnego więc już napiszę tutaj. Otóż zobaczcie jak w odcinku pilotażowym 'Johnny'ego Bravo' jakiś małpiszon udaje Barta Simpsona:
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 9:47 pm
Pamiętam, że kiedyś w Przygodach Animków (czy jakoś tak na TVN) pojawiał się jakiś dzieciak, podobny do Barta Simpsona, tylko że przerobiono mu imię i był fioletowy.
EDIT:
Wczoraj akurat mój brat oglądał Garfielda. Był tam klaun Blinky, który miał własny program. Na scenie była jakaś sprężyrurka, z której wyskakiwał Krusty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum