The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: podobny, polski, serial, simpsons, the

Polski serial podobny do The Simpsons?
Autor Wiadomość
don-and-done
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 23, 2005 9:58 am   Polski serial podobny do The Simpsons?

Jak myślicie:
1. Czy jakiś polski serial który jest lub był kiedykolwiek emitowany przypomina The Simpsons?
2. Jeśli nie, to czy serial opisujący polskie społeczeństwo w taki sposób jak The Simpsons opisuje amerykańskie miałby szanse cieszyć się w u nas uznaniem i byłyby tak zabawny?

cainmc  
Marge

Wysłany: Pią Gru 23, 2005 11:01 am   

Świat Wegdług kiepskich, tyle ze to nie animacja a serial z żywymi aktorami

Lee_Nox  
Homer

Wysłany: Czw Sty 05, 2006 10:55 pm   

Argh. Prawie straciłem pół szczęki gdy zgrzytnąłem zębami na widok porównania Simpsonów i Kiepskich. To jak trabant w porównaniu , powiedzmy, Mercedesem. Aż mi isę ni chce dalej rozpisywać na ten temat. Tracę wiarę.

cainmc  
Marge

Wysłany: Pią Sty 06, 2006 12:43 am   

to sie wstaw gibis, napisolch ze jedno to zywi aktorzy a drugie animacja. a jesli chodzi o porownanie realiow to jak znaloz. rozince ogromne ale to jedno podobienstwo jest

r0cky
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 11, 2006 1:15 pm   

Według mnie nie ma ani w Polsce ani na świecie serialu, który byłby porównywalny.
Simpsonowie są jedyni w swoim rodzaju. Bardzo wysoki poziom dopracowania wszystkich szczegółów (np. postacie drugoplanowe) sprawia, że ten serial się nie nudzi. Mimo że jak wszędzie są odcinki gorsze i lepsze to nie zdażyło mi się jeszcze oglądać takiego, który byłby całkiem do bani...

Jeśli chodzi o podobieństwa to jedyne co mi się nasuwa na myśl to Futurama, ale to ze względu na Matta Groeninga a nie fabułę ;)

Halski
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 19, 2006 5:30 pm   

Kiepscy nie dorastają do pięt rodzince Simpsonów.

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sro Mar 15, 2006 12:39 pm   

Nie ma polskiego serialu podobnego do Simpsonów, chociaż w Kiepskich można znaleźć pewne analogie. Osobiście uważam, że nieco podobny jest serial Świat wg Malcolma

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Sro Mar 15, 2006 3:50 pm   

The Simpsons to serial niepowtarzalny, wyróżniający się spośród innych.

air chris  
Matt Groening

Wysłany: Sro Mar 15, 2006 4:05 pm   

Każdy wielbiciel powie tak o swoim ulubionym serialu, nie ulega jednak kwestii że Simpsonowie tacy są.

sachen
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 10:49 pm   

"Świat według Kiepskich" podobnie to ukazuje tylko ze to nie animacja i wszystko dzieje sie głównie w ich mieszkaniu.:P

HunteR
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 9:56 pm   

Nie znam polskiego serialu do którego można by porównać Simpsonów (a tym bardziej serialu animowanego) ale jeśli porównywać do seriali wogóle to myślę że najlepszy byłby Married with Children. Rodzina bardzo podobna a do tego tak samo jak w Simpsonach wyśmiewają i parodiują wszystko co głupie w Ameryce.

Co do Kiepskich to zupełnie inny typ humoru a poza tym myślę że nie ma szans na porównanie polskiego serialu z amerykańskim bo to zupełnie inne realia. Natomiast polski film wyśmiewający polskie realia to jak najbardziej Dzień Świra. Tam najlepiej oddali głupotę przeciętnych polaków, tą całą zawiść itd. a do tego zrobili to "z jajem" (przy okazji ukazując dramat człowieka który choć wydaje się świrem w rzeczywistości jest chyba jedynym normalnym w tym filmie).

kondzik
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 10:12 pm   

wracajac do "swiata wedlug kiepskich" - tam glownym watkiem serialowym bylo to, ze ferdek co odcinek rozkrecal swoj wlasny szalony biznes :P a w simpsonach nic takiego nie ma - w zadnym innym serialu nie znajdziemy takiego humoru jak w "the simpsons" takie moje zdanie :wink:

wolo90
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 6:04 pm   

nie ma czego porownywac z simpsonami :D i nie sadze zeby polscy producenci byli na tyle madrzy zeby wymyslic cos aby przebiło simpsonow

Axl
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 6:08 pm   

moim zdaniem nie ma nic co przypominaloby The Simpsons i juz nie nakręcą nic ani w polsce ani za granicą tak dobrego, nawet same simpsony juz nie są tak dobre jak kiedyś:D teraz cała kinomatografia schodzi na psy moim zdaniem, fabułą zastępowana jest efektami specjalnymi, a wszysctkie komedie opowiadają o napalonych małolatach, to juz nie to samo co kiedyś...:(

RiKo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 08, 2006 8:59 am   

A ja bym sie tam cieszyl kiedy zrobili by serial podobny do Simpsonow przez polskich autorow :D Pewnie wysmiewalby naszych politykow :D

Odpowiedz do tematu