Pozostaje czekać nam na kolejne odcinki, aż wyeliminują kolejne stany...
adamII [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 01, 2005 11:49 pm
wlasnie obejrzalem odcinek ktory podwaza wiarygodnosc tej mapki i mozliwe ze daje nam odpowiedz z ktorego stanu sa Simpsonowie (chyba ze sie myle). W odcinku 04x21 - Marge In Chains w pewnym momencie (okolo 15 minuty) pojawia sie znak drogowy na ktorym jest napisane 6xx mil do Mexico City (dokladnie na dopatrzylem sie ile jest). A jedynym stanem w USA znajdujacym sie w tej odleglosci od Mexico City jest Texas, nastepny najblizej polozonu stan znajduje sie okolo 900 mil od Mexico City.
Jezeli sie myle to mnie poprawcie.
owieczka [Usunięty]
Wysłany: Nie Paź 02, 2005 10:22 am
Niestety mylisz sie to nie moze być Texas w odcinku 09x06 Bart Star.Jeden z bohaterów mówi iz odleglosc do Texasu wynosi około 800 mil wiec Springfield nie moze byc w Texasie =]
Wysłany: Nie Paź 02, 2005 10:34 am
A ja jestem pewny ze Arkansas.. Był taki odcinek ze w Sprinfield chcieli pozbyc sie emigrantow i Homer uczyl Apu i byla mapa i pokazali gdzie ale homer bodajze zaslonil to soba.. I jak patrzec to wszytskie stany stamtad sa wyelminowane.. wiec sostaje Arkansas
Wysłany: Czw Paź 06, 2005 10:05 pm
jest pare niescislosci zwiazanych z polozeniem Springfield, dzieki czemu nie mozemy dokladnie okreslic gdzie mieszkaja. Oto pare przykladow:
*Springfiled leży 678 mil od Mexico City.
*W jednym z odcinków Simpsonowie wysłali list do pana Burnsa, szefa elektrowni. Wg adresu na kopercie Springfield leży w stanie New Jersey.
*W odcinku pt. 'A Tale of Two Springfields' rodzinne miasto Simpsonów zostaje podzielone na dwie części - jedna o kodzie pocztowym 636, druga - 939. Oznaczałoby to, że jedna część znalazła się w stanie Missouri, a druga w Puerto Rico.
*W odcinku 'Behind The Music' powiedziano, w jakim stanie jest Springfield, jednak ukazało się kilka wersji tego odcinka, w każdej podaje się nazwę innego stanu.
Jeśli dobrze kojaże to w tym odcinku "dokumentalnym" w którym opowiadana jest historia Simpsonów narrator mówi "a typical northern Kentucky family"....moge się jednak mylić ale coś mnie trzyma przy tej wersji:D
[ Dodano: Pon Mar 20, 2006 10:57 pm ]
Jeśli dobrze kojaże to w tym odcinku "dokumentalnym" w którym opowiadana jest historia Simpsonów narrator mówi "a typical northern Kentucky family"....moge się jednak mylić ale coś mnie trzyma przy tej wersji:D....
Aha no i jeszcze w odcinku "Half decent proposal" lisa mówi że jakaś tam część Springfield (ta gdzie jedzie Homer i Lenny) jest 3 razy większa niż Texas co jest hmmmm dziwne....
Wysłany: Pon Mar 20, 2006 11:00 pm
Tak... natura wokół Springfield zmienia się na potrzby odcinka - czsem jest pustynna, czasem zalesiona. Ogólnie rzecz biorąc wszystko jest tak by nie było przywiązane do nieczego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum