Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:01 am Poważne momenty
Witam, chciałbym zaproponować taki temat, w którym pisalibyście o poważnych scenach opisujących bohaterów The Simpsons.
Jedną z takich scen, która na pewno nie raz pojawiła się na forum, jest ujęcie Homera kiedy z niemowlaka czy małego chłopca przemienia się w dorosłego mężczyznę. Widzimy jego młodą twarz, której z czasem przybywa pryszczy, potem zarostu. Przechodzi przez wszystkie etapy życia. W scenie tej widzimy mijające postaci ojca Homera, jego rodzinę, stan mieszkania w jakim się wychowywał, walący się sufit. Do tego w tle leci dość melancholijna muzyka, która bardzo buduje dość poważny nastrój sceny.
Nie bardzo się orientuję, bo pewnie motyw ten jest z czegoś zaczerpnięty, tak samo nie potrafię stwierdzić, w którym to było odcinku.
Wracając do sedna tematu, czekam na informacje o scenach prezentujących wszelkich bohaterów, które uznaliście za poważne, wzruszające, takie o których nie zapomina się od razu.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:39 am Re: Poważne momenty
Karol_Haze napisał/a:
Nie bardzo się orientuję, bo pewnie motyw ten jest z czegoś zaczerpnięty, tak samo nie potrafię stwierdzić, w którym to było odcinku.
to był 9 odcinek 19 sezonu - Eternal Moonshine of the Simpson Mind (odcinek nawiązujący do "zakochanego bez pamięci"
a motyw i muzyka (chyba też) zaczerpnięta z tego:
http://pl.youtube.com/watch?v=6B26asyGKDo
łał! Czad! Nie widziałem tego filmiku! Thx, Mokujin!
Cytat:
pierwsze słowo Maggie
Akurat oglądam pierwsze sezony, mimo to pamięć mam chyba wyłączoną Stawiam, że jest to drugi sezon, kiedy na koniec Homer zanosi Maggie do łóżeczka, mówiąc coś w stylu: "Hope that you won't say a word, ever.", a potem kiedy Homer wychodzi z pokoju, Maggie mówi "Daddy"
jest to parodia filmiku z Youtube właśnie ta sama muzyczka i motyw
dla mnie prócz tego jeszcze takim momentem był odcinek 9x11 w którym w latach 90' Marge się rozstała z Homerem, np. jak leżeli w tych śpiowrach odzielnie a potem dzielili rzeczy swoję i tą pluszową ośmiorniczke rozewali
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:30 pm
Jak dla mnie bardziej orginal z jutuba przypomina scene gdy Homer robil sobie zdjecia by pokazac Marge jak smutno mu jest (i scena, ktora zrzucila by mnie z krzesla, gdybym nie ogladal tego lezac w lozku "na ostatnim zdjeciu sie smieje ale tylko dlatego ze kot spadl ze schodow" )
Powaznych momentow w simpsonach bylo wiele, ja teraz z pamieci moge przytoczyc gdy Flandersowie chrzcili dzieci simpsonow i pod koniec calej akcji Maggie zmierzajac do Flandersow (dokonujac wyboru pomiedzy Homerem a Flandersami) w ostatniej chwili zmienila swoje trajektoria zmierzania aby trafic w ramiona Marge.
Jak dla mnie bardziej orginal z jutuba przypomina scene gdy Homer robil sobie zdjecia by pokazac Marge jak smutno mu jest (i scena, ktora zrzucila by mnie z krzesla, gdybym nie ogladal tego lezac w lozku "na ostatnim zdjeciu sie smieje ale tylko dlatego ze kot spadl ze schodow" )
Mógłbyś mi przypomnieć, który to sezon i odcinek?
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 4:36 pm
Ja niestety nie jestem w stanie, glownie ogladam po kilka odcinkow i nie przywiazuje wagi co i ktore to.
Moge tylko dodac ze jest to odcinek w ktorym Homer kupil samochod do rozwozenia lodow i pracowal w tym biznesie a Marge robila rzezby z patyczkow do lodow.
Moze ktos bedzie wiedzial namiary.
Dla mnie bardzo wzruszający momentem było wyjaśnienie, dlaczego w domu nie ma zdajęć Maggie. Homer pokazał się tutaj jako kochający ojciec i to mnie naprawdę ujęło
Dla mnie bardzo wzruszający momentem było wyjaśnienie, dlaczego w domu nie ma zdajęć Maggie. Homer pokazał się tutaj jako kochający ojciec i to mnie naprawdę ujęło
tak, to zaliczam do mojej finałowej trójki w tej kategorii
oprócz tego jest jeszcze:
2nd. (drugie miejsce) Pożegnanie Homera z Moną. Homer: Przynajmniej teraz nie śpię.
1st. Uścisk Barta i Lisy w odcinku [15x12] Milhouse Doesn't Live Here Anymore ze wzruszenia potoczyła mi się łezka w oku, niestety późniejsza scena wszystko zepsuła .
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 9:09 am
Senga napisała:
Cytat:
To był odcinek 6x13 "And Maggie Makes Three", dużo poważnych momentów jest też w odcinku "I Married Marge" 3x12, o tym jak Homer z kawalera musiał się stać głową rodziny (chyba leciało to na Pulsie w ubiegłym tygodniu).
1st. Uścisk Barta i Lisy w odcinku [15x12] Milhouse Doesn't Live Here Anymore ze wzruszenia potoczyła mi się łezka w oku, niestety późniejsza scena wszystko zepsuła .
Co to za scena? Bo ja nie przypominam sobie by zaraz potem nastąpiła między nimi jakaś sprzeczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum