The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: momenty, powazne

Przesunięty przez: Ares
Pon Lis 10, 2008 1:22 am
Poważne momenty
Autor Wiadomość
Karol_Haze  
Ekspert od grafiki

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:01 am   Poważne momenty

Witam, chciałbym zaproponować taki temat, w którym pisalibyście o poważnych scenach opisujących bohaterów The Simpsons.

Jedną z takich scen, która na pewno nie raz pojawiła się na forum, jest ujęcie Homera kiedy z niemowlaka czy małego chłopca przemienia się w dorosłego mężczyznę. Widzimy jego młodą twarz, której z czasem przybywa pryszczy, potem zarostu. Przechodzi przez wszystkie etapy życia. W scenie tej widzimy mijające postaci ojca Homera, jego rodzinę, stan mieszkania w jakim się wychowywał, walący się sufit. Do tego w tle leci dość melancholijna muzyka, która bardzo buduje dość poważny nastrój sceny.
Nie bardzo się orientuję, bo pewnie motyw ten jest z czegoś zaczerpnięty, tak samo nie potrafię stwierdzić, w którym to było odcinku.

Wracając do sedna tematu, czekam na informacje o scenach prezentujących wszelkich bohaterów, które uznaliście za poważne, wzruszające, takie o których nie zapomina się od razu.

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:13 am   

Dla mnie niezapomniany wzruszający moment to pierwsze słowo Maggie z ktoregos z początkowych sezonów :wink:

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 12:39 am   Re: Poważne momenty

Karol_Haze napisał/a:
Nie bardzo się orientuję, bo pewnie motyw ten jest z czegoś zaczerpnięty, tak samo nie potrafię stwierdzić, w którym to było odcinku.

to był 9 odcinek 19 sezonu - Eternal Moonshine of the Simpson Mind (odcinek nawiązujący do "zakochanego bez pamięci" :D
a motyw i muzyka (chyba też) zaczerpnięta z tego:
http://pl.youtube.com/watch?v=6B26asyGKDo
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

Karol_Haze  
Ekspert od grafiki

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 1:04 am   

łał! Czad! Nie widziałem tego filmiku! Thx, Mokujin! :D
Cytat:
pierwsze słowo Maggie

Akurat oglądam pierwsze sezony, mimo to pamięć mam chyba wyłączoną :P Stawiam, że jest to drugi sezon, kiedy na koniec Homer zanosi Maggie do łóżeczka, mówiąc coś w stylu: "Hope that you won't say a word, ever.", a potem kiedy Homer wychodzi z pokoju, Maggie mówi "Daddy" :)

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 1:20 am   

Karol_Haze to akurat nie drugi a czwarty sezon, a konkretniej to odcinek [04x10] Lisa's First Word ;)

zlyczarny  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 10:35 am   

Karol_Haze napisał/a:

jest to parodia filmiku z Youtube właśnie ta sama muzyczka i motyw :)
dla mnie prócz tego jeszcze takim momentem był odcinek 9x11 w którym w latach 90' Marge się rozstała z Homerem, np. jak leżeli w tych śpiowrach odzielnie a potem dzielili rzeczy swoję i tą pluszową ośmiorniczke rozewali :P

bakałarz  
Marge

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 2:30 pm   

Jak dla mnie bardziej orginal z jutuba przypomina scene gdy Homer robil sobie zdjecia by pokazac Marge jak smutno mu jest (i scena, ktora zrzucila by mnie z krzesla, gdybym nie ogladal tego lezac w lozku "na ostatnim zdjeciu sie smieje ale tylko dlatego ze kot spadl ze schodow" :lol: )
Powaznych momentow w simpsonach bylo wiele, ja teraz z pamieci moge przytoczyc gdy Flandersowie chrzcili dzieci simpsonow i pod koniec calej akcji Maggie zmierzajac do Flandersow (dokonujac wyboru pomiedzy Homerem a Flandersami) w ostatniej chwili zmienila swoje trajektoria zmierzania aby trafic w ramiona Marge.

m@rcin  
Grampa

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 3:33 pm   

bakałarz napisał/a:
Jak dla mnie bardziej orginal z jutuba przypomina scene gdy Homer robil sobie zdjecia by pokazac Marge jak smutno mu jest (i scena, ktora zrzucila by mnie z krzesla, gdybym nie ogladal tego lezac w lozku "na ostatnim zdjeciu sie smieje ale tylko dlatego ze kot spadl ze schodow" :lol: )

Mógłbyś mi przypomnieć, który to sezon i odcinek?

bakałarz  
Marge

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 4:36 pm   

Ja niestety nie jestem w stanie, glownie ogladam po kilka odcinkow i nie przywiazuje wagi co i ktore to.
Moge tylko dodac ze jest to odcinek w ktorym Homer kupil samochod do rozwozenia lodow i pracowal w tym biznesie a Marge robila rzezby z patyczkow do lodow.
Moze ktos bedzie wiedzial namiary.

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 4:50 pm   

To ten odcinek o którym mówisz to [18x07] Ice Cream of Margie

The Simpsons  
Profesor

Wysłany: Wto Cze 17, 2008 5:20 pm   

Mokujin8 napisał/a:
http://pl.youtube.com/watch?v=6B26asyGKDo

Świetny filmik .. 6 lat ... Kurcze mi ,by sie nie chciało ...

Senga  
Lisa

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 12:08 am   

Dla mnie bardzo wzruszający momentem było wyjaśnienie, dlaczego w domu nie ma zdajęć Maggie. Homer pokazał się tutaj jako kochający ojciec i to mnie naprawdę ujęło :)

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 12:28 am   

Senga napisał/a:
Dla mnie bardzo wzruszający momentem było wyjaśnienie, dlaczego w domu nie ma zdajęć Maggie. Homer pokazał się tutaj jako kochający ojciec i to mnie naprawdę ujęło :)

tak, to zaliczam do mojej finałowej trójki w tej kategorii :)
oprócz tego jest jeszcze:
2nd. (drugie miejsce) Pożegnanie Homera z Moną. Homer: Przynajmniej teraz nie śpię.
1st. Uścisk Barta i Lisy w odcinku [15x12] Milhouse Doesn't Live Here Anymore ze wzruszenia potoczyła mi się łezka w oku, niestety późniejsza scena wszystko zepsuła :( .

sh  
Marge

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 9:09 am   

Senga napisała:
Cytat:

To był odcinek 6x13 "And Maggie Makes Three", dużo poważnych momentów jest też w odcinku "I Married Marge" 3x12, o tym jak Homer z kawalera musiał się stać głową rodziny (chyba leciało to na Pulsie w ubiegłym tygodniu).

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 10:36 am   

ZMarchewa napisał/a:
1st. Uścisk Barta i Lisy w odcinku [15x12] Milhouse Doesn't Live Here Anymore ze wzruszenia potoczyła mi się łezka w oku, niestety późniejsza scena wszystko zepsuła :( .

Co to za scena? Bo ja nie przypominam sobie by zaraz potem nastąpiła między nimi jakaś sprzeczka.

Odpowiedz do tematu