Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 8:52 pm Prank calls to Moe
Skoro omawiamy dowcipy to może byśmy spisali wszystkie dowcipy Barta jak dzwonił do Moe nie jest ich dużo
oczewiscie mile widziana była by angielska wersja bo polski nie zawsze oddaje ten sam efekt (tłumaczenie mile widziane wkońcu nie każdy user zna angielski)
Pamietam jak w jednym z odcinków Bart dzwoni do Moe :
Bart - Is there Homer, last name Sexual
Moe - hey evryone I`m looking for homosexual!!
Bart - jest tam Homer, nazwisko Seksualny
Moe - hej wszyscy szukam homoseksualisty
Stu Piddiddiot (stupid idiot)
Isobel Ringing (Is a bell ringing?)
Al Coholic (alcoholic)
I. M. Adope (I'm a dope)
Hugh Jass (huge ass)
Anita Bath (I need a bath)
Ollie Tabooger (I'll eat a booger)
Czytając ten wątek, zdałem sobie sprawę jkak mi tych dowcipów Barta brakuje w ostatnich sezonach....podobnie jak napisów na tablicy, Zdrapka i Pocharatki jak i couch gags.
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 8:41 pm
Ja tam jednak słyszę słowo "wear". Konkretnie: Oliver = All I wear. Ale to nie pasuje do dalszej części.
A co do Zdrapka i Pocharatki (aka Swędzacz i Drapacz), to cię pocieszę: w odcinku "Girls Just Want to Have Sums" ma być Itchy&Scratchy - musical .
Wysłany: Wto Cze 27, 2006 2:45 pm
- Hello?
- Yes, Moe's Tavern. Home of the world's smallest large green TV.
- Yeah, I'm looking for a woman, first name Amanda, last name Kissenhug.
- Hold on... Hey, everybody, I'm looking for Amanda Kissenhug!
- Amanda Kissenhug!!! I want a man to kiss and hug!!!
W "Inside The Actors Studio" ("Za Drzwiami Actors Studio") Nancy Cartwright (Bart) i Hank Azaria (Moe) pokazali to wręcz perfekcyjnie. Po prostu nie mogłem ze śmiechu...
Nie jest to co prawda dowcip w którym Bart dzwoni do Moe...
W odcinku [6x21] - The PTA disbands Moe prowadzi lekcje w szkole Barta. Czyta listę obecności (oczywiście podmienioną przez Barta):
Anita Bath
I need a bath - Musze się wykąpać
Maya Buttreeks
My butt reeks - Mój tyłek śmierdzi
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 2:32 pm
Ostatnio zdecydowanie za malego tego bylo, nawet chyba w ogole przez dobrych kilkanascie (kiladziesiat?) odcinkow
No...dowcipy Barta z Moe nie pojawiły się od wielu sezonów. Jednak dzisiaj natrafiłem na jeden. Nie jest to co prawda dowcip z udziałem Moe lecz z Homerem, który zajął miejsce naszego barmana.
[13x03] - Homer the Moe
6 minuta 55 sekunda
Bart dzwoni do tawerny chcąc sobie pożartować, pyta o Ollie Tabooger - All eat a booger - wszyscy jedzą gluty. Scena wyszła genialnie lecz nie z powodu nazwiska lecz z zachowania podekscytowanego Homera. Naprawdę warto to zobaczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum