Wysłany: Pon Cze 07, 2010 10:24 pm Problem z eBayem i PayPalem
Dzień dobry witam was i w ogóle i w szczególe. Ostatnio miałem okazję zakupić box Futuramy 1-4. No cóż, tylko zakupić. Box nie został mi jeszcze wysłany, bo mam problem z przelaniem pieniędzy. Otóż gdy próbuję dokonać zapłaty, wyskakuje mi błąd:
Ta karta kredytowa została odrzucona przez bank, który ją wystawił. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat powodów odrzucenia karty, skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty kredytowej. Możesz ewentualnie spróbować dodać inną kartę kredytową.
Nie zbity niczym, postanowiłem zaczerpnąć porady w mlinii, po karta należy do mbanku. Po zapytaniu się mnie, jaka jest to karta i po odpowiedzeniu, że Visa Electron, pani konsultantka odparła, że:
w takim razie prosze w zakładce karty> zmiana limitów wprowadzić odpowiednie kwoty
Podziękowałem za pomoc i rozłączyłem się. Po wykonaniu instrukcji i po wpłaceniu odpowiedniej kwoty, problem jednak nie zniknął. Nadal mam problem z Powiązaniem karty z systemem PayPal i płaceniem na eBayu.
Za wszelką pomoc w rozwiązaniu kłopotu będę dozgonnie wdzięczny
A korzystałeś wcześniej w ogóle z tej karty? Problemy pojawiają się tylko na eBay'u czy wszędzie? Sama mam i regularnie używam karciochy z mbanku i u mnie wszystko gra. Wydaje mi się, że to kwestia prawidłowych ustawień na stronie, kiedy to samą kartę się aktywowało. Może jest tam jakaś luka, czy cuś... Tak na oko nie umiem stwierdzić. Ew. możesz jeszcze raz zadzwonić, no albo (bardziej skuteczne IMO) złożyć wizytę w banku i grzecznie poprosić o pomoc. Posiedzisz, posłuchasz- na pewno jakoś to naprawią i wyjaśnią. To tak na przykładzie mojej rodzinki i ichnich problemów z płatnościami.
_________________ "People curse the government and shovel hot food down"
Da się płacić jak najbardziej na allegro i innych sregro, tylko tu się wzięło uwzięło Czytałem gdzieś na różnych forach, że trzeba ustalić limit ilościowy karty, a to mbank robi, a nie można sobie samemu ustawić w profilu... Cóż, szczerze mówiąc to nawet nie dzwoniłem, bo strasznie przy próbie połączenia z konsultantem mi kasy leciało na komie, więc rozmawiałem na mlinii przez czat No ale i tam czekałem z 1,5h na połączenie z konsultantem xD No ale jeszcze spróbuję zobaczyć co z tym limitem ilościowym i dam znać
Moja mamuśka miała przez pierwszy miesiąc problem z hasłem (raz działało, a raz nie) no i jak tam poszła, to jej pomogli. Jak się spytasz o swoją kartę, to cię przecież nie wygonią. Zawsze możesz spróbować.
Oddziały: http://mbank.e-banki.com/oddzialy-mbank/
_________________ "People curse the government and shovel hot food down"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum