Wysłany: Sro Mar 25, 2009 7:31 pm Problem ze screenami
Na wejściu powiem, że nie znalazłem nigdzie podobnego tematu, a jeśli już takowy zaistniał, to proszę Administrację o wyrozumiałość.
Otóż, mam taki oto problem: Kiedy chcę zrobić screena z jakiegoś serialu, albo filmu, aby zrobić sobie chociażby avatar do profilu, zawsze, gdy zdjęcia kopiuję do IrfanView, czy Gimpa, a nawet Painta i gdy wyłączę program, w którym odtwarzałem serial, to zdjęcie znika, jest jedynie czarne tło. Czy wie ktoś, jak zapobiec czemuś takiemu? Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Jeżeli lubisz się bawić to pokombinuj z ustawieniami kodeków, najlepiej ffdshow. Mam zainstalowane K-lite i mam to samo. Ja ściągnąłem sobie program Fraps i tym robię screeny. Program ma jeszce kilka innych funkcji w tym nagrywanie filmów. Link:
Wysłany: Sob Mar 28, 2009 2:46 pm Re: Problem ze screenami
ZMarchewa napisał/a:
Otóż, mam taki oto problem: Kiedy chcę zrobić screena z jakiegoś serialu, albo filmu, aby zrobić sobie chociażby avatar do profilu, zawsze, gdy zdjęcia kopiuję do IrfanView, czy Gimpa, a nawet Painta i gdy wyłączę program, w którym odtwarzałem serial, to zdjęcie znika, jest jedynie czarne tło. Czy wie ktoś, jak zapobiec czemuś takiemu? Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
Podejrzewam, że Twój odtwarzacz korzysta z tzw. overlay i DirectX. Spróbuj innego, albo zmień opcje w odtwarzaczu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum