Detentionbird w czasach szkolnych był zwykłym łobuzem, potem jednak został profesorem archeologi. Jego olśniewającą karierę zakończył jednak Moe, kradnąc odnalezione przez niego prekolumbijskie monety.
Snake to dyżurny złoczyńca Springfield. Typowy twardziel który nie boi się nikogo ani niczego. Czasami można odnieść wrażenie, że jego główne zajęcie to obrabianie Apu. Faktycznie robi to tak często, że pomiędzy nim a Apu powstała swoista więź emocjonalna. I to na tyle silna, że kryzysy rozwiązują przy pomocy psychoterapeuty.
Właściwie nie wiadomo gdzie mieszka. Wiadomo że ma małego syna którego czasem zabiera z sobą, a także dziewczynę (byłą) policjantkę.
Ja tej postaci jakoś nie trawię... prawie nie jest śmieszny...
Trochę mnie wkurza że ma się za takiego twardziela/kozaka, który myśli, że nie można mu podskoczyć...
Całkiem sympatyczna postać można by powiedzieć. Ja również byłem zaskoczony jak zobaczyłem że zaczynał jako profesor archeologii, ale to właśnie lubię w odcinkach "historycznych" że dowiadujemy się o mieszkańcach Sprinfield zaskakujących rzeczy. 9/10
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 1:33 am
Snake jest dość ciekawą postacią. Jego notoryczne napady na Apu, oraz inne wykroczenia (szczególnie parę scen z buntów w wiezieniu) są przedstawione w sposób naprawdę śmieszny. Moją sympatie do niego potęguje to że zaczynał jako archeolog i dopiero kradzież monet prekolumbijskich (swoją drogą załamka jeśli chodzi o te prekolumbijskie monety, nie wiem czy twórcy w ogóle pomyśleli o sensowności tego co wprowadzają do fabuły...) przez Moe spowodowała jego zejście na zła drogę.
Należałoby dodać że Snake miał auto 'Lil bandit' do którego był bardzo przywiązany i który w odcinku 9x9 'Realty Bites' kupuje Homer na aukcji policyjnej.
Oraz w paru odcinkach (tzn na pewno w który 1 pamiętam - się treehouse 9) nosi paczkę papierosów w rękawie koszulki.
Ah no i oczywiście należy dodać że jego wdzianko z odcinka w którym sie dowiadujemy że był archeologiem nawiązuje do Indiany Jonesa.
Tak, był profesorem, a dowód na to znajdziecie w odcinku 17x13 The Seemingly Never- Ending Story. Snake ma również talent muzyczny (w którymś z odcinków włamywał się do Simpsonów kilka razy śpiewając piosenkę), łatwo się wzrusza no i ma kobietę. W którymś z odcinków mniej więcej 15 sezonu jest o tym mowa ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum