Niektórzy nie lubią punk ale ja go ubóstwiam.W dzisiejszych czasach jest coś podobnego do punka.nazywa to sie plastik punk czyli taki który łatwo sie sprzedaje.Dla mnie najbardziej plastik punkowym zespołem jest Green Day.Dla mnie dobra muzyka przeminęła z wiatrem oprócz kilku zespołów.
powiedz mi w takim razie jakie zespoły w Polsce uważasz za punkowe a jakie za "plastik" punkowe, oczywiście termin i jego definicja jest jak najbardziej nie na miejscu zwłaszcza jeśli chodzi o Green Day'a...
hmmm Green Day to całkiem niezły zespół, choć nie do końca punkowy, bardziej bym go nazwał punk-rock-pop, niemniej ich płyta "American Idiot" to dla mnie pierwsza 10 ulubionych płyt.
No ale jest jedna kapela punkowa niemal mistrzowska - "The Clash" - "London Calling" to już pierwsza 5 moich ulubionych albumów (obok dzieł rocka progresywnego ), a z polskich: hmmm T.Love i Kult tak jak i Armia są do tego nurtu zaliczani, ale... raczej ze względu na przeszłość, tak więc pozostanę przy The Clash, mimo iż uwielbiam wyżej wymienioną trójkę
Punk Rock, mmm, moje klimaty Głównie z tego gatunku słucham Offspringa ale nie ograniczam się tylko do niego, teraz nie mam czasu, więc później wypisze inne zespoły.
Ja nie jestem jakimś wielkim wielbicielem punku, bardzo lubię Ramonesów i The Clash, natomiast zespoły typu właśnie Greenday, są dla mnie strasznie "na pokaz". Irytuje mnie to jak jasna cholera, ale posłuchać jakoś tam się da
Ja uwielbiam Linkin Park. Zaje***** ma piosenki np Hihg Voltage,, Given Up, Bleed it out, shadow of the day, in pieces, in the end, Numb/Encore, What I've Done, Carousel, Crawling, Lying from you . To tyle ile mi na razie przychodzi do głowy , ale naprawde polecam ten zespół
ja słucham głównie street punka, horror punka, punk77, punk82. najbardziej lubię takie zespoły jak Exploited, Casualties, z polskich to lubię posłuchać Gitsów, Dezertera, Pilsów, Ramzes & the Hooligans ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum