Krewni: Clancy Wiggum ojciec, Sarah Wiggum matka
1-wszy odcinek z jego udziałem: Moaning Lisa
Jest to bardzo barwna postać w serialu, lecz niewystępująca bardzo często, która jest znana z nie konwencjonalnego zachowania. Ralphie uważany jest za wygnańca pośród swoich rówieśników. Ralphie ma dobre serce i generalnie jest dobrym chłopcem, który niestety cierpi przez swoje upośledzenie i w dodatku ma trudności w nauce. Ralph jest stereotypem szkolnego dziwoląga, lecz lubianym przez widzów, a nawet sam twórca Matt Groening oświadczył, że jest jednym z osobistych ulubionych postaci serialu. Ralph również jest ulubieńcem artystów - Bloodhound gang(The Bloodhound Gang - Ralph Wiggum), którzy napisali piosenkę dedykowaną jego charakterowi. Pierwszy zawód miłosny Ralphiego i I-wsza miłością była Lisa Simpsons. Historia miłości była krótka i była pokazana w odcinku pt.I love Lisa . Choć Ralph jest chory umysłowo ma swoje ukryte talenty. Objawy Ralpha mówią, że może być on chory na autyzm i również może być to artystyczny geniusz. Grał w przedstawieniu teatralnym Sir Lancelota, śpiewał w zespole i stepował.
Przyszłość Ralphiego:
W odcinku Bart to the Future Ralph zamieszkał z Bartem i w dodatku zostali przyjaciółmi. Ralph w końcu wydaje się że dojrzał już do swojego wieku, a Bart pozostał sobą i dlatego może przechodzili trudne w chwile w ich przyjaźni, lecz jak wiadomo wszystko kończy sie szczęśliwie i Ralph pozostaje do końca przy Barcie
Klika Cytatów:
Bart: "How do they taste Ralph? Good?"
Ralph: "They taste like... burning!"
"My cat's breath smells like cat food."
"Me fail English? That's unpossible."
"Hi, Lisa. Hi, Super Nintendo Chalmers." (mając na myśli 'Superintendent' Chalmers.)
"When I grow up, I want to be a principal or a caterpillar! I love you principal Skinner!"
"I'm happy and angry"
"I bent my wookie"
"I love glue" (mając na myśli "I Love you")
"I'm cuckoo for contraband!"
"Lisa is a sell-out, Lisa is a sell-out. Lisa, what's a sell-out?
"I got hit by boy Lisa AND girl Lisa!"
"Bart Simpson is my bestest boyfriend."
"I found a moon rock in my nose!"
"Can you open my milk mommy?" (do Miss Hoover)
"My favorite color is clear."
Wg mnie fajna postac podobal mi sie w odcinku We're on the Road to D'ohwhere w ktorym pod wplywem pary zmoczyly mu sie spodnie a on powidzial ze ma spodnie zmoczone na dwa sposoby. Lub w The last of the red hat mamas w ktorym zbieral jajka.
Ale jak dla mnie jest troche za glupi dlatego 8/10
Dla mnie jest to najlepsza postać w serialu. Wystarczy, że sie pojawi w jakimś odcinku to od razu chce mi sie śmiac. Jest malutki i głupiutki ale bardzo zabawny. Nigdy nie zapomne momentu, w którym Ralph szczekał albo siedział w mrowisku. Nie wyobrażam sobie The Simpsons bez niego. Powinien pojawiać sie zdecydowanie częściej. Oczywiście 10/10.
Ten dzieciak wymiata, nie mogę z jego głupoty, nigdy nie powie nic co nawiązałoby do tematu rozmowy. Chyba tylko w odcinku gdy Lisa dała mu walentynkę wydawał się mądrzejszy. Ale i tak w pełni zasługuje na 10
10/10
dzieciak jest po prostu irreplaceable... jego teksty sa tak durne i tak smieszne,ze chcialoby sie wiecej... ale wydaje mi sie,ze jest dlatego tak popularny,bo jest postacia epizodyczna... na dluzsza mete jego gadki moglyby byc meczace
Buczek96 [Usunięty]
Wysłany: Czw Lis 30, 2006 11:24 pm
Bardzo zabawna postać. Nasuwa mi się tutaj serial Monty Python gdyż jest taki "głupi" że aż smieszny. Z naszym kochanym Ralphem jest właśnie tak. Nagle wyrwany wątek główny i jakis tekst tego chłopca poprostu genialne.
kost [Usunięty]
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 9:43 pm
7/10 fajna postać najlepsze jak lisa dała mu walentynkę i siedzieli w kinie i oblał ją czekoladą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum