The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: gorszy, nacjonalizacja, niz, rasizm, w., xxi

Rasizm XXI w. gorszy niż nacjonalizacja
Autor Wiadomość
ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 11:42 am   Rasizm XXI w. gorszy niż nacjonalizacja

Dla niektórych może się wydać kontrowersyjne, kiedy z chęcią przesłuchania swojej ulubionej piosenki wyskoczy im "Ten film zawiera treść od partnera EMI. Nie jest on dostępny w twoim kraju.". Niektórzy mogą nawet z wyrażenia niezadowolenia efektownie wyrwać monitor od komputera i zasilania i wyrzucić go za okno wrzeszcząc za tym "Jak to kur*a nie mogę posłuchać Kind of Magic?!!!!11onze". Jednak coś takiego jest nawet zrozumiałe. Według większości Amerykanów Polska praktycznie nie istnieje ;)
Ale nie w tym rzecz. Nie chodzi mi o to już, że nie mogę posłuchać piosenek moich ulubionych zespołów jak Queen, The Offspring, czy Green Day. Blokady nałożone tutaj przez GB i US może i mają jakiś cichy (infradźwiękowy) cel. Nawet nie fatygowałbym się pisząc posta na blogu z tego powodu. Tylko powiedzcie mi, kur*a, za jaką cholerę EMI zablokowało w Polsce piosenkę "Mamona" zespołu Republika na kanale "rekonesansREPUBLIKI"?! Nie, nie żartuję, sprawdźcie sami:

Republika - Mamona

Sytuacja, w której znalazła się piosenka jest o tyle absurdalna, że na oficjalnym kanale emimusicpoland, teledysk można normalnie, bezproblemowo obejrzeć:

Rozumiecie to? Bo ja nie za bardzo. Można by to tłumaczyć tym, że EMI chciało mieć na swoim kanale więcej wyświetleń teledysku, gdyby nie fakt, że nie jest to pierwszy wynik, który wyskakuje po wpisaniu frazy w wyszukiwarce YouTube.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 2:50 pm   

a co ta wspolnegp z rasizmem?

Mike El  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 4:03 pm   

I nacjonalizacją?

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 5:09 pm   

Chodzi mi po prostu o wyszczególnianie danych regionów w możliwości oglądania filmików na YT. A w stwierdzeniu nacjonalizacja chodziło mi o to, że nawet własnej muzyki nie wolno nam słuchać na oficjalnym kanale :P

MNDT1992  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 9:43 pm   

Na youtube świat się nie kończy, są inne serwisy takie jak Dailymotion, zresztą jeśli możesz obejrzeć klip na innym kanale to w czym problem?

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:11 pm   

najlepiej oglądać teledyski niezależnych kapel, które nie bratają się z wytwórniami, które wymagają usuwania ich teledysków z youtuba :)

Mike El  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:54 pm   

Nacjonalizacja to przejmowanie prywatnego mienia przez państwo, najczęściej przedsiębiorstw (ktoś mógłby powiedzieć, że to kradzież w majestacie prawa). Może chciałeś napisać "nacjonalizm". Nacjonalizm to ideologia uznająca sprawy własnego narodu za najważniejsze. Ale to nie do końca pasuje do opisu, "że nawet własnej muzyki nie wolno nam słuchać na oficjalnym kanale". żeby to skrytykować, można określić tą praktykę potocznie "faszyzmem", czyli nazwą ideologii zakładającej dużą kontrolę państwa nad życiem społecznym i gospodarczym.

Ale generalnie nie widzę problemu. Jeśli ten sam teledysk jest bezpłatnie dostępny na stronie firmy muzycznej, to niech sobie żądają usunięcia kopii od YouTube. Na pewno może być denerwujące, gdy ktoś wykorzystuje piosenkę lub jej fragment w swoim własnym autorskim filmiku i każą filmik skasować lub wyłączają dźwięk.

malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Nie Gru 26, 2010 5:25 pm   

Naprawdę, nie macie innych problemów?

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 5:25 pm   

najlepiej jakbyśmy w ogóle nic nie pisali :roll:

Odpowiedz do tematu